Forums

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Website-uri esentiale
May 11, 2012
11:59 pm
London
Member
Forum Posts: 61
Member Since:
August 29, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Ma bucur ca azi am descoperit o initiativa excelenta a BMJ Careers: Jobscore – Peer reviews of hospital doctors' jobs 

Jobscore is a peer review database of UK hospital and doctor jobs based on 50 specific medical criteria, scored by you and your colleagues. It provides a constantly updating picture of UK medical, hospital and doctor posts.

Iata o mostra, o recenzie oarecare. Din pacate, am gasit si unele care in mod evident fusesera completate in viteza, incomplete, sau cu o uniformitate exagerata a calificativelor date.

Este este drept ca e imposibil sa-ti dai seama, fara a-l cunoaste pe autorul unei recenzii, in ce masura calificativele si scorurile acordate corespund realitatii (macar roughly), poate doar daca ne ajuta cei care cunosc bine plusurile si minusurile anumitor posturi, astfel incat sa poata sa faca recenzie la recenzie. 

Sper ca in cele din urma Jobscore sa-si dovedeasca utilitatea si acuratetea. 

Nota: la un moment dat, dupa accesarea mai multor recenzii, va fi nevoie sa va inregistrati gratuit pe site, dar asta se face extrem de rapid.

March 17, 2012
12:43 am
London
Member
Forum Posts: 61
Member Since:
August 29, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Cred ca site-ul Centre for Workforce Intelligence - http://www.cfwi.org.uk/ - s-ar potrivi acestui topic.

The Centre for workforce Intelligence (CfwI) is the national authority on workforce planning and development and the primary source of workforce intelligence for health and social care. All our work is driven by the needs of patients and service users.

[...]

We have two main goals:

1. To provide an easily accessible route for health and social care planners, clinicians and commissioners seeking workforce planning and development intelligence, in order to improve health and social care services.

2. To support long-term and strategic scenario planning for the whole health and social care workforce, based on research, evidence and analysis, in order to build strong leadership and capability in workforce planning.

Este deosebit de util prin faptul ca pune la dispozitie rapoarte despre multe specialitati medicale. Spre exemplu, din cuprinsul celui despre Intensive Care Medicine:

Section 2 – Considerations for future demand

Current training route

Intensive Care Medicine as a new specialty

Specialty viewpoints

Policy drivers

Demographics

Health and lifestyle

Changes in practice

Changes in activity

Section 3 – Current and forecast supply

Existing workforce

Recruitment

Consultant projections 

PS: Veti avea nevoie sa va faceti cont pe site, dar este gratuit si rapid.

February 13, 2012
8:52 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
March 25, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Pentru cunoscători:

http://blogul-tapirului.tapirul.net

Cu tot respectul meu,

Alin

November 8, 2010
3:38 am
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
March 25, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
Rog colegii moderatori sa vina cu completari/sugestii. Rog de asemenea ceilalti utilizatori ai site-ului sa NU POSTEZE in aceasta sectiune.
 
Site-ul Colegiului Medicilor din Marea Britanie (General Medical Council). Aceasta institutie face recunoasterea studiilor din Romania. Aici se acorda dreptul de libera practica (numai FULL REGISTRATION pentru absolventii din Romania).
Site-ul central al programului de stagiatura (Foundation Programme) in Marea Britanie. Aici se gasesc informatii despre aplicatiile in derulare in faza nationala. Romanii NU SUNT ELIGIBILI sa aplice prin acest site. Aici se gasesc totusi informatii utile despre ce inseamna
Foundation Programme in UK si care sunt competentele unui medic dupa ce a terminat Foundation Training.
Site-ul testului de limba engleza standard universal acceptat in NHS. Se cere IELTS, modulul Academic, in general cu punctaj 7.0 cel putin cu nu mai putin de 6.5 in nici o sectiune. Autoevaluarea cunostintelor de limba engleza este deseori excesiv de optimista. Asigurati-va ca inainte de a veni in UK aveti un nivel adecvat de cunoastere al limbii engleze.
Principalul site care ofera locuri de munca in domeniu medical/chirurgical/laborator in joburi training sau non-training. Dupa terminarea fazei nationale posturile training ramase neocupate sunt publicate pe acest site. Este necesara inregistrarea online (gratuita) si intocmirea unui curriculum vitae online.
Principalul site care descrie standardele ce trebuiesc urmarite la aplicarea pentru specializare in UK. Exista si MMC Scotland si MMC Wales dar MMC England este "lead".
Site-ul national de recrutare in Medicina de Familie in UK (GP Training).
Site-ul care elibereaza autorizatia de munca pentru muncitorii romani de toate categoriile care urmeaza sa lucreze in UK. Lucrul fara autorizatie din partea acestei institutii este ilegal. Asigurati-va ca inainte de a incepe sa lucrati ati obtinut documentele necesare din partea acestei institutii.
Principalele site-uri unde se publica ghidurile de practica in UK. Ghidurile sunt accesabile gratuit in intregime.
Site-ul Resuscitation Council UK. Gratuit, aici se gasesc standardele de resuscitare folosite in UK. Ele sunt publicate si se pot downloda in intregime.
Site-ul New England Journal of Medicine. Site-ul acestei prestigioase publicatii putea fi accesat gratuit din Romania. Aici se gasesc foarte multe articole de interes generic medical. Tot aici sunt postate niste filmulete care descriu manevre practice foarte relevante pentru practica de zi cu zi.
O lista cu principalele diviziuni ale scolilor de invatamant postuniversitar din UK. Fiecare Deanery are un site separat.
Structura training-ului in UK.
Image Enlarger
Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
3 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73