Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Mesajul Societatii Medicale Romane din Marea Britanie catre Alianta Medicilor din Romania
September 27, 2015
12:07 pm
ella carmaciu
Guest

Mesajul Societatii Medicale Romane din Marea Britanie
catre Alianta Medicilor din Romania

In contextul situatiei critice din sistemul medical romanesc, si al reactiilor cadrelor medicale, Societatea Medicala Romana din Marea Britanie (SMR-UK) simte nevoia de a-si exprima sprijinul pentru initiativa luata de Alianta Medicilor in ceea ce inseamna reforma sistemului medical romanesc.
Ne bucura sa vedem dorinta de schimbare din tara noastra.
Desi nevoia de a creste salariile cadrelor medicale este mai mult decat evidenta si necesara, exista si probleme de alta natura. Acestea nu se refera numai la nevoia de modernizare a sistemului medical de stat astfel incat sa fie eficient, sigur si competititv, dar si la nevoia de schimbare a identitatii morale, atat a medicului, cat si a pacientului. Ideea de ‘legalizare’ a plicului este catalizatorul acestei dorinte de schimbare, iar reactia cadrelor medicale, de a respinge aceasta insulta, este mai mult decat justificata.
Sistemul medical romanesc are nevoie de o schimbare fundamentala, incepand de la nivel de invatamant medical universitar si modalitatea in care este format studentul, respectiv viitorul medic, urmand, ulterior, modul in care este format medicul rezident, respectiv viitorul specialist. Medicina romaneasca are nevoie de o reforma radicala, ce trebuie sa cuprinda 4 aspecte:
1. formarea medicului
2. educatia pacientului
3. modernizarea si dotarea spitalelor
4. restructurarea sistemului in sine.
SMR-UK este o societate profesionala cu statut caritabil, formata din cadre medicale din diferite specialitati, si cu diferite grade de senioritate, care locuiesc si lucreaza in sistemul medical din Marea Britanie. SMR-UK reprezinta o platforma de comunicare sociala si profesionala pentru medicii romani din Regatul Unit, si a fost mereu dispusa in a-si oferi expertiza atunci cand a fost nevoie.
Salutam dorinta de organizare legala a acestei miscari prin initiativa Aliantei Medicilor si sustinem intrarea in negocieri cu un statut juridic, astfel incat sa se evite riscul ca vocile celor 30 000 de cadre medicale sa se piarda in lumea virtuala.
Intrucat cei din SMR-UK suntem cadre medicale romane, care din diverse motive de insatisfactie am decis sa plecam, ii intelegem extraordinar de bine pe colegii ramasi in tara. Ii admiram, si dorim sa impartasim din experienta acumulata aici, respectiv un alt mod de a practica medicina. Dorim sa venim in sprijinul colegilor nostri in vederea reformarii sistemului medical romanesc prin a oferi si o alta perspectiva.

SMR-UK

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
5 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Gabi Badea: 402

Alin: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73