Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
HELP?!??
May 11, 2014
10:47 pm
ella carmaciu
Guest

Draga Alex, o infectie urinara confirmata printr-un test de urina la o persoana adulta si sanatoasa in mod normal ar trebui sa inceapa sa raspunda la antibiotice, medicatie pentru febra si lichide in termen de 3-4 zile. Vindecarea completa cu disparitia simptomelor de urinare frecventa si dureri in partea de jos a burtii ar trebui sa se produca cam intr-o saptamana.

 

Deci, sper ca prietena ta isi ia antibioticul (Trimethoprim 200mg de doua ori pe zi cu constiinciozitate), ia Paracetamol 2 tablete a cate 500mg de patru ori pe zi (atata timp cat are febra) si bea lichide din plin care vor ajuta la spalarea sistemului urinar. E bine de stiut ca dureaza cam 48 de ore pentru ca antibioticul sa inceapa sa isi faca efectul.

 

Daca ea face deja aceste lucruri de cel putin 48 de ore de la diagnosticarea infectiei urinare si situatia ei totusi pare sa se inrautateasca atunci trebuie sa vedeti un medic de familie de urgenta. O posibilitate poate fi faptul ca bacteria care produce infectia este rezistenta la trimethoprim si s-ar putea sa aiba nevoie de un alt antibiotic. Medicul o va examina din nou si daca dupa examinare situatia pare mai serioasa s-ar putea sa fie nevoie de analize de sange si o ecografie abdominala sau chiar un scan renal mai complex.

 

Un alt lucru de avut in vedere este intensitatea durerilor abdominale care in functie de localizarea si caracterul lor pot fi un semn de mai multe afectiuni (ale apendicelui, ale rinichilor ca de exemplu pietre sau pielonefrita, ale sistemului genital ca de exemplu o sarcina extrauterina, endometrioza, etc). Numai printr-o examinare a medicului se pot elucida astfel de diagnostice mai serioase. 

May 10, 2014
3:40 pm
ALEX
Guest

BUNA ZIUA!!!Am si eu nevoie de un raspuns daca ma poate ajuta cineva. Luni am fost cu prietena mea la o clinica din zona in urma unor dureri abdominale si dificultati la urinare.Dupa un test de urina gP a constatat ca are infectie urinara si ia prescris antibiotice mai exact Trimethoprim.Marti seara frisoane febra am mers la urgente, doctorii de garda au facut iar un test de urina si genial i-au spus ca au infectie urinara si sa continue tratamentul insa ea saraca tremura si abia se tinea pe picioare.I-au oferit doua pastile paracetamol si ibuprofen.Azi, sambata aceeasi problema febra frisoane se simte rau. Ce putem face si noi unde sa mergem la ce doctor?? Multumesc frumos

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
6 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Gabi Badea: 402

Alin: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73