Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
GP roman pentru parinti in virsta?
August 22, 2010
11:02 am
Mircea
Guest

Saru' mana pt amabilitate.

Din pacate nu am gasit email-ul Dvs. personal dar daca imi puteti da un scurt mail pe mircea.varenic@yahoo.com, atunci cred ca putem initia o discutie privata.

Cu respect,

Mircea

07891607450

August 19, 2010
10:32 pm
ella carmaciu
Guest

Draga Mircea, merci ca ne-ai amintit despre acest subiect.

S-a discutat la ultima intalnire a nucleului. Avem deja unii medici seniori care sunt capabili sa dea consultatii private, dar parerea generala a nucleului este ca SMR UK nu doreste sa faca reclama unora sau altora.

Totusi, daca ai intrebari tintite te rog contacteaza-ma pe emailul personal si poate te pot ajuta cu un sfat.

August 18, 2010
12:30 pm
Mircea
Guest

Buna ziua,

"SMR UK va discuta propunerea facuta de tine la urmatoarea intalnire a nucleului organizatoric si vom veni cu un raspuns."

Ceva noutati referitoare la aceasta lista?Smile

Cu respect,

Mircea

07891607450

June 15, 2010
7:05 pm
ella carmaciu
Guest

Draga Andrada, sugestia ta este foarte buna. Si noi ne tot gandim cum sa satisfacem aceasta nevoie a compatriotilor nostri. Solutia va depinde de mai multi factori, printre care:

- cati GP romani avem in UK si zonele unde lucreaza?

- cati GP romani vor dori sa ofere consultatii private pacientilor romani, avand in vedere ca legislatia britanica nu permite deocamdata inregistrarea la GP decat in conditiile in care pacientul traieste in zona arondata? S-ar putea ca legea sa se schimbe din toamna, dar nu este sigur inca (ar exista multe probleme legate de aceasta decizie ca de exemplu acoperirea vizitelor la domiciliu, ingrijirea sociala, asistentii comunitari, cum ar fi remunerati GPii pentru ingrijirea oferita, etc).

-  si-ar putea permite pacientii romani din UK sa plateasca pretul unei consultatii private cu un GP (aprox. 30 lire pentru o consultatie de 10 minute)? In UK asigurarile private medicale nu acopera medicina de familie, tratamentele de fertilitate si nici sarcina sau nasterea, deci astea ar fi platite din buzunarul pacientului daca ar merge privat si nu prin NHS.

- si-ar putea permite pacientii romani din UK sa plateasca integral costul investigatiilor necesare si al medicatiei, avand in vedere ca acestea ar putea fi foarte scumpe?

- unele diagnostice cronice sau foarte severe ( boli cronice respiratorii, boli canceroase, diabet, boli cardio-vasculare, etc) ar necesita sa fie tratate in NHS pentru ca ar deveni extrem de costisitoare pentru pacient si ar deveni imposibil de ingrijit corespunzator de catre un medic constiincios care doreste sa faca tot ce este mai bine pentru pacientul lui/ei.

Imi pare rau sa aud de probleme pe care le au compatriotii nostri cu medicina primara engleza in unele locuri. Nicaieri nu exista padure fara uscaturi. Totusi eu cred ca medicina primara britanica este foarte bine pusa la punct si daca este facuta conform trainingului pe care noi il primim aici, nu poate deceptiona pe prea multi pacienti. De fapt peste 85% din pacientii britanici sunt multumiti sau chiar foarte multumiti cu ingrijirea pe care ei o primesc de la GPii lor. De asemenea, cand sunt intrebati in cine au cea mai mare incredere, de obicei GPul ocupa locul intai. Aceste chestionare acopera si imigratia.

SMR UK va discuta propunerea facuta de tine la urmatoarea intalnire a nucleului organizatoric si vom veni cu un raspuns.

Intre timp nu ezita sa ne contactezi daca te putem ajuta cu sfaturi medicale.

Cu cele mai bune urari,

Dr. Mihaela Carmaciu

GP Principal, Chlemsford, Essex

June 15, 2010
6:04 pm
Andrada
Guest

Ma numesc Andrada Brisc si sunt la masterat la Royal Academy of Music in Londra.

Desi m-am indreptat spre lumea muzicala, am crescut intr-o lume medicala, parintii si bunicii fiind 80% medici. Sustin si eu ideea de a face o lista cu GP romani in Anglia pentru ca romanii sa-si poata gasi cu usurinta un medic la care pot apela cu incredere.

Cand am venit in Anglia, am tot auzit povesti de la romani cum ar fi: "Feriti-va de medicii de familie de aici!" si nu intelegeam de ce...Sistemul e mult mai pus la punct, posibilitatile materiale in mediul universitar sunt categoric la un alt nivel decat la noi si totusi lumea se plange. Pana cand intr-o zi am avut indirect de a face cu GP-ul la care eram inscrisa.

Prietenul meu, de asemenea venit aici la studii, a avut dintr-o data dureri de stomac. Am mers la GP si fara sa il atinga sau fara sa il trimita la analize ulterioare, i-a dat medicatia. A luat medicamentele prescrise si peste exact 7 zile criza a aparut din nou. Am fost din nou si am fost primiti cu aceeasi replica:"Esti tanar, ia in continuare Gaviscon si iti va trece!". Dupa 3 saptamani in care Gavisconul era deja ca apa si in care crizele apareau exact la 7 zile, am fost la urgente, la spital. Acolo GP-ul de garda a pus totusi mana pe el, l-a palpat si l-a trimis la examen pentru Helicobater Pilori, ceea ce pana atunci nu se intamplase. Examenul a iesit negativ, dar crizele continuau sa apara. Vazandu-ne legati de maini, ne-am dus din nou la GP si i-am spus ca asa ceva nu mai poate continua. Atunci l-a consultat si l-a trecut pe Omeprazol, dar doza injumatatita. Nu realizam de ce medicamentele nu isi fac efectul din moment ce tata (gastroenterolog la Spitalul Clinic din Oradea) ne spusese ca Omeprazol e bun in tratamentul durerilor de stomac. Slabise 8kg si deja ajunsesem sa numaram zilele pana cand urmatoarea criza ne va face iar noptile albe. Asa ca, dupa 5 saptarmani si 5 crize din ce in ce mai cumplite, din care ultima cu varsaturi, cu nemancat, am considerat ca e cazul sa ne intoarcem in tara.

Ne-am intors la Oradea, unde ne-am dus direct la Gastroenterologie, unde l-au perfuzat si l-au pus pe medicatie corespunzatoare. I-au facut si o endoscopie de unde a rezultat ca era o gastrita cu leziuni ulceroase si cu reactie pancreatica. in cateva zile durerile au incetat, a inceput sa manance, bineinteles mancare de regim si dupa 2 saptamani de stat in spital a s-a externat.

Va impartasesc aceasta experienta pentru ca stiu ca si altii au patit-o si ar fi mult mai linistiti sa apeleze la un dr roman.

Spun ca sustin aceasta idee de a avea contact direct cu medicii de familie romani pentru ca dupa aceasta experienta ne e frica sa mai apelam la medicii de familie de aici, desi, bineinteles, nu putem generaliza, dar nici nu putem sti competenta fiecaruia.

Cred ca beneficiile ar fi de partea ambelor parti pentru ca sunt o multime de romani care s-ar bucura sa aiba un medic de familie roman, nu numai cu care sa se poata exprima liber, pentru ca sa fim sinceri, sunt o groaza care lucreaza numai cu romani si care nu vorbesc engleza, dar si listele de pacienti a medicilor de familie romani s-ar lungi considerabil.

In speranta ca in viitorul apropiat vom gasi o asemenea lista, va doresc spor la munca, succese si realizari si nu in cele din urma, multa sanatate...

Cu stima,

Andrada Brisc

February 22, 2010
10:25 pm
ella carmaciu
Guest

Draga Mura, comunitatea medicilor romani din UK este in crestere. Marea majoritate sunt medici in curs de specializare. Exista si un numar mai mic de medici romani seniori care ar putea oferi consultatii private, dar asta este total la discretia lor.

Nu stim cum am putea sa aflam daca exista GP romani in zona unde locuiesti tu. Este probabil o idee pe care ar trebui sa o dezvoltam in viitor.

Eu sunt GP in Chelmsford, Essex. Mai avem un coleg care este GP in Harlow, Hartfordshire, altul in Great Yarmouth, Norfolk.

Nu ma deranjeaza sa ma contactezi pe adresa mea personala pe care o gasesti pe acest website. Te voi ajuta cat se poate in conditiile din UK.

Ella

Dr. Mihaela Carmaciu, GP, Chelmsford, Essex

February 22, 2010
1:44 pm
Mura Ghosh
Guest

Va multumesc pentru raspunsul pe larg. Solicitarea mea a fost destul de vaga, imi cer scuze. Am sperat ca SMRUK sa aibe un directory de medici romani din UK unde cei interesati ar putea gasi un GP sau medici specialisti romani ale caror 'clinical practice' ar fi intr-o zona relativ apropriata celei in care locuiesc. Cum am putea afla ce medici romani practica in zona Kingston & Merton spre exemplu?

Cu multumiri,

Mura Ghosh

February 15, 2010
10:25 pm
Daniela Dinca
Guest

Imi permit sa incerc sa raspund pe scurt la intrebarea dumneavoastra.

Imi pare rau sa aud ca parintii dumneavoastra se simt "dependenti, timorati si out of control" cand este necesar sa mearga la Gp-ul dumneavoastra unde consultatiile au loc in limba engleza.

Din pacate serviciile de sanatate din Marea Britanie desi gratuite, care ofera translatori gratuit, sunt total diferite din punct de vedere abordare de cele din Romania.

Aici spre deosebire de Romania nu este aceeasi libertate de miscare si aceeasi abordare a sistemului de sanatate,  in sensul ca nu este posibil, cel putin pana la momentul de fata, ceea ce ati dori dumneavoastra foarte mult sa mergeti si sa vedeti un GP care sa vorbeasca limba Romana, chiar daca implica deplasarea pe distante considerabile. Asta din cauza ca nu exista servicii de GP private. Medicul de familie aici are alocata o circumscriptie asa cum se intampla in majoritatea tarilor. asta pt ca raspunde de pacientii din aria geografica respectiva si trebuie sa-i vada la domiciliu daca cumva domniile lor nu se pot deplasa la cabinet.

 Foarte putini pacienti englezi sunt interesati de servcii private si practic cu mici exceptii lipsesc pe piata medicala engleza.

Apoi chiar daca ar fi disponibili medici de familie Romani sa vada pacienti privati, asa cum ar fi cazul parintilor dumneavoastra, trebuie indeplinite niste conditii sumpimentare de practica. Si anume indeminzatia de practica trebuie sa le permita sa acorde consultatii private. Apoi consultatiile sunt scumpe uneori exorbitante. Pretul unei consultatii oarecum mai ample se poate ridica la £200/ora...asta fara nici un fel de analize sau investigatii succesive care vor fi oferite tot in privat.

In consecinta din lipsa de solicitanti, respectiv de pacienti romani, din cauza solicitarilor mari pe care le au medicii de Familie care practica in Marea Britanie, medicii Romani inregistrati aici sunt probabil putin interesati de pacientii in sistemul privat. Cu regret in trecut spuneam ca noi ca si societate profesionala nu avem numele unor asemena medici Romani, care practica in privat si acest lucru este inca de actualitate.

As putea sugera numai solicitarea de catre dumneavoastra a unui interpret care sa faca traducerea consultatiilor in mod independent. Majoritatea cabinetelor ofera aceste servicii si exista modalitatea unui serviciu de translatori fata in fata sau prin telefon.

Sanatatea este foarte importanta si orice intarziere in abodarea medicului  de familie intarzie diagnosticul si un tratament eficient. Eu personal as incerca sa-i conving pe parintii dumneavoastra ca orice intarziere este defavorabila in tratamentul de succes al problemelor aparute. Desi noi Romanii venim dintr-un sistem in care serviciile sunt diferite trebuie sa acceptam ca sistemul englez, desi nu este nici pe departe ideal, ofera consultatii rezonabile, gratuite cu interpret daca este solicitat.

Imi pare rau daca cumva raspunsul meu nu a punctat asteptarile dumneavoastra. Va doresc numai bine si sanatate.

Dr Daniela Dinca

Locum GP/Locum staff grade psychiatrist

February 15, 2010
1:30 pm
Mura Ghosh
Guest

Buna tuturor

Mama mea in virsta de 71 de ani sufera de citeva luni de o durere in picior, in jurul gleznei, care s-a intensificat foarte tare in ultimele zile facind-o sa nu mai poata merge. Durerea s-a ridicat si spre sold dar cedeaza cind sta culcata. Mama e convinsa ca e din cauza circulatiei despre care i s-a spus ca nu e foarte buna. Dificultatea consta in a o convinge sa fie vazuta de un GP.

Parintii mei in virsta de 71 & 73 de ani isi petrec citeva luni din an in Londra cu familia noastra. Ei nu sunt oficial inregistrati la un GP dar pentru diverse probleme ce se ivesc pe timpul sederii lor am folosit GP surgery unde suntem noi inregistrati. Parintii mei vorbesc foarte putin engleza si in ciuda faptului ca noi le facilitam comunicarea, consultatiile sunt foarte dificile pentru ei, facindu-i sa se simta extrem de dependenti, timorati si out of control. E o pozitie cu care nu se pot obisnui, in Romania ei sunt energici, activi, sociabili, 'stilpi' ai comunitatii din Suceava..... Din acest motiv de multe ori refuza sa mearga la medic aici, oricit de rau s-ar simti, asteptind calatoria inapoi in Romania pentru a face asta.

As vrea foarte mult sa pot gasi un GP roman unde parintii mei ar putea avea acces direct fara traducator. Noi locuim in New Malden KT3 Surrey dar am fi dispusi sa mergem oricit de departe daca asa ceva este posibil.

Orice sfat este foarte apreciat.

Cu multumiri,

Mura

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
3 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73