Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
florin marcu
October 5, 2010
1:29 pm
oradea-romania
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
September 11, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Ok, atunci eu ca medic de recuperare medicala care doresc sa lucrez in UK, pe ce anume sa ma axez? recuperare neurologica, recuperare postraumatica, recuperare cardiaca?

La noi la baza de tratament  de la hotelul Unirea se face kinetoterapie( gimnastica medicala) la sala sau in baie termala, se mai fac proceduri de fizioterapie si de hidrotemoterapie si tratament medicamentos antialgic si antiinflamator.

Eu am facut rezidentiatul la Spitalul de Recuperare din Baile Felix unde patologia a fost foarte vasta: suferinte neurologice( tetraplegii, hemiplegii, paraplegii), suferinte posttraumatice, suferinte reumatice, boli metabolice ( osteoporoza, obezitate, DZ) . Eu fiind si cadru universitar( asistent universitar), am pastrat legatura cu personalul didactic din cadrul Spitalului de Recuperare si am posibilitatea sa vad bolnavii din toate sectiile, de aceea va rog sa-mi spuneti practic ce credeti ca ar trebui sa aprofundez ca sa pot sa-mi gasesc un job in rehabilitation medicine?

Va multumesc pentru amabilitatea si rapiditatea cu care mi-ati raspuns, sper sa gasesc directia potrivita pentru mine.

October 5, 2010
10:35 am
ella carmaciu
Guest

Din cate stiu eu (sunt in UK de 20 de ani si, ca medic de familie am contact permanent cu pacienti de toate felurile si cu specialisti de toate felurile din zona de est a Angliei), nu exista reabilitare reumatologica ca si specialitate. Aici nu exista nici ideea de bai termale, etc, ca parte a sistemului national de sanatate. Banuiesc ca se datoreaza faptului ca in UK nu sunt destul de convinsi de faptul ca o astfel de forma de tratament este destul de dovedita stiintific pentru a o considera demna de finantare de la buget.

 

Un pacient cu artroze de toate felurile beneficiaza de injectii intra-articulare de la propriul medic de familie sau de fizioterapie de la fizioterapeuti (pe gratis, prin sistemul national de sanatate-NHS). De asemenea, un astfel de pacient poate sa acceseze (in regim privat) si un osteopat sau un acupuncturist.

 

O alta varianta este ca un astfel de pacient sa fie recomandat unui reumatolog dupa ce medicul de familie a epuizat toate alternativele pe care le are el (painkillers, pysiotherapy, joint injections). Reumatologul are si el aceleasi variante in continuare, dar mai poate prescrie si alte medicamente.

 

O artroza avansata care nu mai raspunde la niciuna dintre alternativele de mai sus va fi trimisa mai departe chirurgului ortoped pentru a fi analizata varianta chirurgicala.  

 

Aici nu exista posibilitatea de a trimite un pacient la bai termale prin sistemul national de sanatate. Pacientul isi face singur astfel de aranjamente prin firme de turism.

 

Nu stiu daca asta era informatia care te interesa. In orice caz, poti sa ne intrebi si mai tintit daca este nevoie.

October 4, 2010
5:31 am
oradea-romania
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
September 11, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Da, am citit despre medical rehabilitation de pe  linkul respectiv; puteti sa-mi spuneti va rog daca in UK  exista rehabilitation medicine specifica pentru procesele de reumatism degenerativ, cred ca pentru mine ar fi cea mai la indemana optiune deoarece in acest domeniu am cea mai mare experienta profesionala: recuperarea gonartrozelor, coxartrozelor, spondiloze..

Va intreb asta deoarece la noi in tara nu exista o diferentiere clara in acest sens, exista doar recuperare medicala care cuprinde toata patologia posibila.  

October 3, 2010
10:28 pm
ella carmaciu
Guest

Banuiesc ca te-ai uitat deja la acest link...

 

http://www.rcplondon.ac.uk/spe.....icine.aspx

October 3, 2010
5:27 pm
oradea-romania
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
September 11, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Ma intereseaza daca specialitatea de rehabilitation medicine din UK are ca si corespondend specialitatea de  recuperare medicala din Romania. Am luat legatura cu o firma de intermedieri servicii medicale din Anglia, ID MEDICAL, si ei mi-au solicitat actele prin care sa demonstrez ca sunt medic specialist; persoana de contact de la firma respectiva mi-a spus ca as putea lucra in UK in domeniul de rehabilitation medicine

Va rog sa-mi spuneti ce ma sfatuiti in aceasta situatie, sa-mi fac sperate in acest sens? Va multumesc.i  

September 12, 2010
6:08 pm
ella carmaciu
Guest

Draga Florin, nu exista aceasta specialitate in UK, din cate stiu eu. Insa poti incerca medicina interna, specialitatea de reumatologie.

September 11, 2010
7:53 am
oradea-romania
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
September 11, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Sunt medic specialist de recuperare medicala si balneologie, lucrez in Baile Felix la baza de tratament a hotelului Unirea si ma intereseaza sa-mi gasesc un job in strainatate. Am aflat de acest site de curand, e un lucru extraordinar si va felicit pe aceasta cale; nu stiu exact daca specialitatea mea are corespondenta in Regatul UnitSurprised, de aceea va rog sa ma lamuriti care sunt posibilitatile mele sa lucrez in domeniul care l-am mentionat si care ar fi pasii de urmat in acest sens. Am o experienta de 1 an si 6 luni ca si medic specialist, sunt si asistent universitar la Fac. de Medicina din Oradea si stapanesc limba engleza la nivel mediu. Astept cu interes si sperante raspunsuri la intrebarile mele, va multumesc.

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
5 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73