Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Se va lua o atitudine?
June 3, 2010
2:21 pm
shrinkescu
Guest

Azi Ella s-a dus la banca BRD in Bucuresti si a facut donatia promisa...

Claudiu

May 31, 2010
8:49 pm
Member
Forum Posts: 10
Member Since:
May 31, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Eu nu am nici o legatura cu persoana in cauza, am fost doar portavocea articolului - pentru ca era un cadru medical ce a profesat in UK si ar trebui sa nu ne fie indiferent.

Nimeni nu neaga calitatea sau profesionalismul romanilor veniti aici, e ideea ca trebuie sa avem o atitudine - e anormal sa acceptam abuzuri de orice natura.

Fiecare moneda are doua fete , asa si povestea de fata probabil - versiunea victimei si a celor ce l-au angajat.

Sper ca SMR-UK sa faca ceva pentru a preveni astfel de cazuri la nivel legal.

Respecte!

Pharm. Raluca Chisu

May 31, 2010
8:19 pm
ella carmaciu
Guest

Stimata doamna, suntem cu totii alaturi de dumneavoastra in aceste momente grele.

Va pot confirma din proprie experienta ca in general, medicii din Anglia sunt foarte bine instruiti si practica medicina pe baza de evidente stiintifice. In cazul in care nu s-a intamplat asa cu fiul dumneavoastra nu pot spune decat ca este extrem de regretabil.

Eu si cu sotul meu ne aflam in Romania pentru cateva zile si vom incerca sa facem o mica donatie intr-unul din conturile date de dumneavoastra.

Va doresc din toata inima sa gasiti taria de a rezista acestei mari suferinte. 

Cu toata sinceritatea,

Dr. Mihaela Carmaciu

GP, Chelmsford, UK

May 31, 2010
1:18 pm
Member
Forum Posts: 10
Member Since:
May 31, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

http://www.libertatea.ro/stire.....89987.html

Stomatolog român din Marea Britanie, îşi doreşte o nouă şansă de la viaţă

30 Mai 2010, ora 08:01 

„Ma numesc Sariu Carmen, locuiesc in Constanta, Str. Unirii, Nr. 68, Bl. C1, Sc. C, Ap. 44, telefon 0723216049. Cazul pe care o sa-l prezint in continuare este al unei mame din Romania care poate sa-si piarda fiul, aflat in UK. Baiatul meu, Dr. Stomatolog Sariu Radu George, nascut pe 18.11.1979, in urma unui examen a fost admis in Colegiul Medicilor Dentisti din UK in 2009. A fost repartizat prima oara in Plymouth fiind intemeietorul clinicii stomatologice de acolo. Ritmul alert de lucru, 30 – 35 de pacienti pe zi, l-a stresat foarte mult.

 Image EnlargerCu toate acestea a facut fata cu brio, ceea ce i-a facut pe pacienti (am felicitari din partea lor) sa-i dea calificative foarte bune. In octombrie 2009 a fost mutat la Bristol unde a inceput calvarul. Asistente luate de pe strada, facand cursuri de 3 saptamani de stomatologie pe internet, erau nemultumite de faptul ca Radu cerea sterilizarea instrumentarului si curatenie in cabinetul lui. Vazand ca nu fac fata profesional, au inceput sa-l saboteze in sensul ca ii anulau pacientii fara aprobarea lui. Luni de zile le-a invatat cum sa sterilizeze instrumentarul, cum sa umble cu softwareul pentru managementul pacientilor care era problema lor, nu a doctorului.

Desi programul era de la 9 la 17, el statea pana la ora 19 ca sa nu refuze pacientii. Desi avea dreptul la o ora pauza de masa, potrivit contractului, a redus pauza la un sfert de ora pentru a satisface nevoile pacientilor. Intr-o zi I s-a facut rau si a apelat la medical de familie avand asigurare medicala in UK. Medicul a presupus ca este o gastrita usoara si i-a dat Omeprazol, nebagand in seama ca ii era in continuare rau. De abia dupa 5 luni si grave insistente, unei asistente I s-a facut pur si simplu mila si l-a trimis la un medic specialist la spitalul “Royal Hospital” din Bristol. Medicul specialist a dispus realizarea unei endoscopii cu biopsie (mentionez ca aceasta analiza s-a facut abia in ianuarie 2010).

 Image EnlargerEu cu sotul meu am fost anuntati de catre fiul nostru ca ceva nu e in regula, asa ca pe data de 26.01.2010 am plecat urgent spre Bristol. Ne-au chemat pe toti trei in cabinet si cu nonsalanta si cu zambetul pe buze ne-au zis ca baiatul nostru are cancer la stomac in stadiu avansat, nemaiavand sanse la viata. De abia pe 1 martie 2010 l-au programat la chimioterapie, aplicandu-I un tratament paliativ (nici sa traiasca, nici sa moara). Fiind insulinodependent l-au bagat de 3 ori in coma hipoglicemica (30 glicemia), bagandu-I si morfina neavand nevoie. Fiind utilati cu echipamente si medicamente de ultima generatie, dar neavand medici competenti, l-au tratat de cancer la san si colon in loc de cancer de stomac ( dr. Folk).

Baiatul meu si-a dat seama ca tratamentul ii face foarte rau, deoarece retinea apa in picioare si in stomac, avea dificultati de respirare si dezvoltase si o ascita (era umflat ca o femeie insarcinata in 9 luni). Am apelat la Ambasada Romaniei din UK care le-a cerut analizele pentru a merge la o a doua opinie la Londra. Am ajuns la Londra cu el intr-o situatie foarte grava, fara ambulanta, unde doctoral ne-a spus ca programul cu care fusese scris CD-ul nu se potriveste cu programul din calculatorul sau asa ca nu ii poate vedea analizele. Sotul meu fiind inginer electronist a propus sa intre in calculator pentru ca doctorul sa poata vedea scanarea. Cu zambetul pe buze ne-a refuzat, ne-am intors la Bristol si am luat hotararea sfatuindu-ne cu cei de la Ambasada Romaniei din UK sa-l aducem in tara la Institutul Oncologic Cluj-Napoca la dr. Ciuleanu Florin.

 Image EnlargerAmbasada Romaniei a intrebat daca poate fi transportat cu avionul au primit ca raspuns ca nu deoarece era sub anticoagulante. Ne-au cerut 20000 de lire sterline pentru al transporta din UK in Romania. Am inchiriat o caravana din Franta care ne-a costat 4000 de euro, fara asistenta, eu ca mama a trebuit sa ma chinuiesc 4 zile cu sotul meu si cu nepotul meu sa ajungem la Cluj. Va dati seama in ce situatie m-am pus, fara pregatire medicala, sa-l injectez si sa fac tot posibilul sa-l tin in viata pana ajungeam in Romania. La Institutul Oncologic din Cluj dr. Ciuleanu Florin a sesizat ca tratamentul a fost gresit (avand medicamentele, reteta si planul de administrare asupra noastra), l-a bagat pe chimioterapie soc si dansul a decis ca singura lui sansa de a trai este o clinica din Paris, Gustav Roussy. In acest sens a facut o recomandare scrisa catre clinica. Deja fiul meu este internat in aceasta clinica din Paris, unde ne-au cerut sume exorbitante, cu toate ca el are asigurare medicala din UK, dar aceasta nu a fost platita deoarece cei de la Casa de Asigurari spun ca sunt in vacanta.

O sedinta de tratament la Gustav Roussy costa 22.500 euro, iar tratamentul per total ajunge la 80.000 euro. Cu cat am cheltuit si in Anglia in clinici private, o vizita era 850 de lire sterline, deja suntem la linie moarta. Eu sunt pensionata pe caz de boala gradul II, fara drept de munca, de la 36 de ani, iar sotul meu nu are nici un venit deoarece este ofiter de marina si nu mai poate sa plece la munca. Nu puteam sa imi imaginez ca in UK se pot intampla asemenea lucruri, pe care le-am vazut si le-am trait. Va rog sa faceti public cele petrecute in UK. El si-a facut datoria de medic vazand peste 3800 de pacienti englezi, platindu-si toate darile catre statul englez, iar colegii lui medici l-au condamnat la moarte neacordandu-i tratamentul si atentia cuvenita. Eu ce pot sa cred? Au vrut sa-l omoare sau sunt incompetenti?”

Conturile in care se pot face donatii sunt:
BRD-Group Societe Generale Filiala Constanta- Delfinariu
Titular Cont: SARIU CARMEN
Cont Nr: SV 62333271400 in LEI
Cont Nr: SV 84483051400 in Euro (Titular SARIU GEORGE si al 2 lea Titular SARIU CARMEN)

Banca Transilvania Sucursala Constanta
Titular: SARIU CARMEN
Cont Nr.RO41BTRL01401201D00654XX- in LEI
Cont Nr.RO16BTRL01404201D00654XX-in EURO

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
3 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73