Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Se respecta orele de vizita ?
November 13, 2011
3:27 pm
Vaslui/Iasi
Member
Forum Posts: 717
Member Since:
April 14, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Si tot haiul ala din Londra de asta-vara tot expresia bunului simt britanic sa fi fost ? ->

Aici si eu tind sa cred...doar din ce am vazut in presa, fara sa fi fost prezent...ca alea au fost vandalisme si atat. Randurile "agitatilor" ca sa zic asa, erau in marea lor compozitie formate din someri nemultumiti, si patura foarte saraca..care doar au profitat de ocazie ca sa fure, vandalizeze si sa-si exprime frustrarea. Refuz sa cred ca asa arata un gentleman britanic chiar intro Great Britain multiculturala a anului 2011.

Cat despre comportamentul pacientilor si medicilor..."omul sfinteste locul" doar ca la fiecare om poate predomina latura civilizata si amabila...sau violenta si inculta...dar  mare parte din "vina" accentuarii unor calitati sau defecte umane, o poarta societatea si probleme de care se loveste individul in societate.

 

Fanu.

" Dacă soarta nu te face să râzi, înseamnă că nu eşti în stare să te prinzi de poantă."

November 12, 2011
8:45 pm
Exeter, Devon, Uk
Member
Forum Posts: 39
Member Since:
June 29, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Dan Ionescu said:

Si tot haiul ala din Londra de asta-vara tot expresia bunului simt britanic sa fi fost ?


Aia nu erau britanici, erau britanici prin adoptie (marea majoritate). Mare diferenta! Probabil Marea Britanie din 2011 nu mai e ceea ce a fost acum 50 de ani (din pacate, parerea mea), fenomen observabil in majoritatea tarilor vestice. Din pacate emigrantii aduc cu ei propriile obiceiuri si nu sunt dispusi sa le preia pe cele ale tarii de adoptie (cel putin nu pe alea bune). Si din pacate tanara generatie britanica in general ( "tineretul bovin" cum imi place mie sa o numesc) preia din ce in ce mai putin obiceiurile, traditiile si caracteristicile care defineau odinioara un britanic adevarat (gentleman).

Dar chiar si asa, revenind la discutia despre respectarea orelor de vizita, din propria mea experienta, tot e o diferenta ca de la cer la pamant intre atitudinea si comportamentul britanicului in spital (rabdator, linistit, politicos, civilizat, recunoscator) fata de cea a romanului in aceeasi situatie (nici nu vreau sa-mi amintesc ce era in fiecare zi in sala de asteptare a clinicii in care lucram, cum se calcau oamenii in picioare ca sa intre la doctor mai repede, cum te injurau daca le explicai ca nu e normal sa se prezinte in urgenta cu o problema cronica, cum dand portarului 2 lei intra oricine oricand in vizita, cum daca eram de garda si vroiam sa dau afara pe x apartinator la ora 22 nu puteam pt ca era pila doctorului y samd). Si binenteles (si ma doare tare ca trebuie sa o spun insa e adevarul), aceeasi diferenta ca de la cer la pamant se mentine si intre atitudinea si comportamentul, atat fata de pacienti cat si fata de colegi, a medicilor din UK fata de cei din Romania.

November 12, 2011
3:02 pm
shrinkescu
Guest

In fiecare natiune vom gasi si oameni destepti si mai prosti, si gentlemen si marlani…din pacate proportia e cam 15% versus 85%, asa cum au aratat primele alegeri dupa caderea regimului "comunist" in 1990…

 

CoolClaudiu

November 12, 2011
1:41 pm
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
February 11, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Fanu said:

 

In tarile cat mai indepartate…de genu, "over the rainbow" probabil primeaza bunul simt…iar comportamentul de turma,eventual turma agresiva sunt de neimaginat…

 


In primul rand ar trebui sa definim ce e ala bunul simt. Daca cumva bunul simt inseamna ( dupa cum consider eu) sa nu faci ceva / sa faci ceva in asa fel incit, de exemplu, sa nu ii deranjezi pe ceilalti pt ca asa te gandesti tu si nu pt ca exista o pedeapsa pt efectuarea acelei actiuni in alt fel, atunci UK (si vestul Europei in general) nu exceleaza in acest domeniu.

Ideea este ca intr-adevar medicii sunt mai bine platiti in UK, conditiile in care lucrezi sunt altele decat in RO, dar asta nu inseamna ca trebuie sa crezi ca in RO totul e rau si in UK totul e bun.

Nu trebuie decat sa te gindesti cum se comporta turistul englez prin lume, si parca te mai gindesti un pic la chestia cu bunul simt.

Si tot haiul ala din Londra de asta-vara tot expresia bunului simt britanic sa fi fost ?

November 11, 2011
5:42 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
March 25, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline


In tarile cat mai indepartate...de genu, "over the rainbow" probabil primeaza bunul simt...iar comportamentul de turma,eventual turma agresiva sunt de neimaginat... --> don't bet on it. 🙂

Cum zicea Ella intrun post...am avea atatea de invatat din Vest...dar nici noi nu venim cu mana goala la o astfel de intrunire... --> de-acord 100%.

 

Fanu.


A
November 11, 2011
5:30 pm
Vaslui/Iasi
Member
Forum Posts: 717
Member Since:
April 14, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Mi-a placut asta...

In tarile cat mai indepartate...de genu, "over the rainbow" probabil primeaza bunul simt...iar comportamentul de turma,eventual turma agresiva sunt de neimaginat...

Imi amintesc de un post, articol in presa britanica, in care un doctor rabufneste(comportament inacceptabil acolo) din cauza unor vizitatori, 2 sau 3 care nu erau tocmai la punct cu tinuta de vizita...(comportament acceptat in unanimitate aici)

HA HA i say now...mi-ar placea sa vad 2 medici facand schimb de servici si vizitatori, pentru o zi macar...al nostru ar trata pacientul cu o indiferenta (ca par oameni instariti...tre sa pice ceva 😉 )...iar englezul...cred ca la sfarsitul zilei...ar avea nevoie de o internare la Shrinkescu:D...

Desi tabloul suna a satira...scoate la iveala 2 idei...vestul supra specializat e predispus la blocaje ...iar estul in conditii grele si-a dezvoltat o gandire "outside of the box"...

Cum zicea Ella intrun post...am avea atatea de invatat din Vest...dar nici noi nu venim cu mana goala la o astfel de intrunire...

 

Fanu.

" Dacă soarta nu te face să râzi, înseamnă că nu eşti în stare să te prinzi de poantă."

November 11, 2011
3:50 pm
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
February 11, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Am dat intimplator de aceasta pagina, unde vad ca au trecute orele cand e permisa vizitarea bolnavilor.

http://www.buckshealthcare.nhs.....tments.htm

 

O intrebare fara utilitate practica imediata :

Se respecta orele de vizita ale bolnavilor?

Daca scrie ca ai voie sa vii dupa ora 15.00, ce se intimpla daca totusi vrei sa vezi un bolnav la 12.00 sau 13.00 ? Cine te impiedica sa intri ? Cine te scoate cu forta afara ?

Pt o sectie zice :

Children of patients only.

Cum verifica ei asta? Sunt vizitatorii legitimati?

 

Dar daca cei care vin sa viziteze sunt in numar de 15, nu sunt alfabetizati, sunt medium agresivi si eventual femeile din grup poarta fuste colorate ? Incearca cineva sa ii dea afara ? Cine ii da afara ?

Va multumesc !

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
10 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73