Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
What to chose? Locum or substantive
January 4, 2010
8:05 pm
Cristi Petre
Guest

Multumesc pentru sfaturi! Activitatea pe care o depuneti este cu adevarat utila! Nu este usor sa obtii informatii citind documentele oficiale care de cele mai multe ori sunt stufoase si greoaie. 

Cu drag,

Cristi

January 4, 2010
8:12 am
shrinkescu
Guest

Cu placere! Multumim pt aprecieri si urari. Si noi simtim o satisfactie cand putem ajuta...dar nu stiam de scutiri de impozite. Insa asa cum am lasat sa se inteleaga intr-un mesaj anterior, eu nu as contribui lunar la pensia NHS decat daca as lucra pt ani de zile in UK intr-un post "substantive", nu luni de zile. Pt posturile locum nu cred ca se scad automat bani pt pensie, dar nu sunt expert in finante, poate stiu alti colegi mai multe amanunte...

January 3, 2010
11:33 am
Cristi Petre
Guest

Multumesc foarte mult pentru raspuns!

Felicitari pentru munca pe care o depuneti cu entuziasm, aducand lumina intrebarilor noastre.

Postul la care am facut referire este la Queen Elisabeth Hospital - Kings Lynn.

Inca o intrebare: aveti cunostinta despre scutirea de impozit pentru cetatenii romani care lucreaza pentru o perioada mai mica de trei luni/an financiar in UK? 

Sa fie un an plin de impliniri pentru toti!

Cu stima,

Cristi

January 2, 2010
10:22 pm
shrinkescu
Guest

Cred ca e o alegere buna, un an ca staff grade inainte de a candida pt pozitia de consultant, iar alegerea intre post substantive si post locum cred ca depinde de planurile de viitor. Daca cineva vrea sa ramana in UK, postul substantive e cel care, desi platit mai putin, ofera posibilitatea pensiei NHS (daca platesti contributia rerspectiva) si arata mai bine decat postul locum pe CV. Daca viitorul profesional e in Romania, atunci mai atractiva e o slujba temporara de locum, unde se poate castiga dublu fata de slujba de tip substantive, cu variatii de la agentie la agentie si depinzand de numarul de garzi. Cred ca un locum staff grade in ziua de azi se poate astepta la £60 pe ora, poate chiar mai mult...Succes!

January 2, 2010
9:47 pm
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
January 1, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Imi cer scuze pentru omisiune! 

In urologie.

Multumesc!

January 1, 2010
8:34 pm
shrinkescu
Guest

In ce specialitate, draga Cristi?

January 1, 2010
3:24 pm
Cristi Petre
Guest

Un an nou fericit si plin de impliniri!

Va rog sa imi oferiti ajutor in luarea unei decizii. Sunt asistent universitar in Bucuresti si sunt medic specialist de 2 ani.

In urma cu doua luni am lucrat in UK ca si locum Staff Grade prin intermediul unei agentii. In  timpul si dupa aceasta perioada colegii consultati au insistant sa imi prelungesc sederea in UK. Deoarece nu eram pregatit sa stau mai mult timp din punct de vedere administrativ am revenit in tara.

Pastrand legatura am primit ieri o oferta de o perioada de un an incepand cu 11 ianuarie 2010.

Intrebarile mele ar fi:

1. Doresc sa lucrez ca si consultant dar am considerat ca este necesara o perioada de acomodare intr-o pozitie gen Staff Grade. A fost buna alegerea? Ingreuneaza trecerea la pozitia de consultant daca lucrezi pe un post middle grade? Cam dupa cat timp trebuie Laughsa lucrez ca Staff Grade inainte de a aplica cu sanse pentru o pozitie de consultant?

2. Am posibilitatea sa optez pentru o pozitie de locum sau substative pentru acesta perioada de un an. Care sunt diferentele de salarizare intre o pozitie locum pe termen scurt si una pe termen lung? Data fiind experienta pe care o aveti in sistemul britanic care ar fi optiunea pe care a-ti alege-o? Ar fi fost mai bine sa lucrez tot prin intermediul agentiei sau sa semnez direct cu spitalul?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri! Nu vreau sa fiu agasant cu atatea intrebari dar sunt necunoscator in ce priveste sistemul britanic!

Cu recunostinta

Cristi

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
4 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73