Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
vreau sa lucrez in UK
April 22, 2014
4:05 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Draga Claudia,

 

Ella are mare crepitate si te sfatuiesc sa citesti info de pe site, in special rubrica FAQ a lui Alin: 

http://www.smruk.org/?page_id=1396

 

Intr-adevar, tb sa aplici pe un post mai junior: SHO, staff grade. Chestia cu job pe termen nelimitat nu prea exista aici, dar in general primul job e mai greu de gasit. Ca medic rezident este putin probabil sa gasesti, rezident ar insemna aici sa aplici pt training, ceea ce este dificil fara sa ai experienta in NHS, si probabil nici nu vrei sa faci acest lucru deoarece ar insemna 7 ani de training+ examene destul de grele.

firme recutare vs aplicatii pe site: nu pot sfatui, nu am experienta cu firmele de recrutare.

 

salariile pt junior doctors sunt destul de standard, deci nu ar tb sa negociezi decat la nivel de consultant. Asigurari de sanatate nu-ti tb, daca locuiesti aici ai acces la asigurare gratuita la fel ca restul populatiei. Nu iti vor oferi locuinta de serviciu, dar multe spitale au on site accommodation care este mai ieftina dect in oras (ce-i drept nici conditiile nu sunt extraordinare, tb sa vezi la fata locului)

Asigurare de malpraxis: aici se numeste indemnity, ai o asigurare standard daca lucrezi pt NHS, dar tb sa-ti platesti si MDU/ MPS fee separat, detalii pe site-urile mentionate.

Ella are mare dreptate, costul vietii e scump mai ales pt o familie de 4 oameni. cel de 4 ani intra la scoala (reception), dar programul e de la 9am-3pm, deci tb sa ai si alte aranjamente pe langa. Cel mic tb sa mearga la nursery/ childminder---variante destul de scumpe, dar in general lumea se mai descurca aducand cate o ruda din Ro, bunic etc.

 

Numai bine

Gabi

April 22, 2014
11:40 am
ella carmaciu
Guest

Draga Claudia, mult succes in planurile voastre de viitor.

 

Te sfatuiesc sa citesti cat mai mult pe acest website despre topicurile acestea. Firmele de recrutare au avantajul ca te-ar putea ajuta cu actele necesare, desi tot tu va trebui sa faci alergaturile necesare. Aplicatia pe NHS Jobs ar fi si ea ok, dar trebuie sa vorbesti cu alti medici similari cu situatia ta si care au reusit sa isi gaseasca job in UK in ultimul an. 

 

Realitatea este ca in UK este nevoie de medici, dar sistemul este foarte diferit de cel romanesc si cel european. Cel mai bine ar fi sa incepi cu un job mai junior, asa dupa cum banuiesti si tu.

 

Costul vietii in UK este destul de mare, mai ales chiria si child care. Desi salariile par mari, banii dispar cu rapiditate. In plus examenele pentru specializare sunt grele, scumpe si dureaza multi ani de obicei. Revalidation este un paper exercise, dar ia enorm de mult timp. Riscul de a fi reclamat de catre pacienti este mare, mai ales cand esti la inceput de drum in cariera medicala din UK.

 

Stiu ca si cariera in Romania este foarte grea (din diverse motive), dar macar exista familia apropiata si prietenii dragi in jur care pot atenua suferintele profesionale.

 

Eu sper ca unul dintre colegii mai tineri care iti va vedea postarea iti va raspunde in conformitate cu experienta lui/ei mai proaspata decat a mea care sunt aici de 25 de ani. 

April 22, 2014
10:51 am
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
April 15, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna,

Sunt medic specialist obstetrica-ginecologie si lucrez in sistemul privat  romanesc. Am 2 copii (4 si 1 an) si sotul meu este inginer in telecomunicatii.

As vrea sa plecam in UK.

Nu prea inteleg sistemul lor. Dupa ce ma inscriu in GMC ce fel de job trebuie sa caut? Nu as vrea sa intru direct ca medic specialist acolo, pt ca nu le cunosc sistemul si am inteles ca este foarte diferit.

 Am sanse sa gasesc job ca medic rezident pe specialitate? Vreau un job pe perioada nedeterminata, avand in vedere ca plec cu 2 copii dupa mine.

Cum e mai bine: sa caut prin firme de recrutare sau pe NHS?

Daca gasesc ceva convenabil si ma cheama la interviu ce ar trebui sa intreb legat de obligatiile mele la locul de munca si ce ar trebui sa negociez cu ei (  cum ar fi locuinta pt o perioada, asigurari de sanatate, asig  de malpraxis, etc.....)

Va rog oferiti-mi orice informatie detineti.

Multumesc si o zi buna tuturor

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
4 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73