Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Rezidentiat din anul 1 pe anatomopatologie - posibil??
May 28, 2016
7:25 pm
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
May 28, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
Awaiting Moderation

November 3, 2015
9:46 pm
VIP Member
Forum Posts: 276
Member Since:
April 28, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

@VSN

Foarte bine punctat, ai dreptate, romanii sunt eligibili doar pt FY2, nu si pt FY1 (desi am cunoscut unii care au luat-o chiar de la capat, dar nu stiu exact cum au facut).
Clinical attachmentul costa cam asa: pretul biletului de avion plus cazare (o luna e cam 400 lire/luna la accommodationul spitalului) plus mancarea pe o luna- asta, in principiu, inseamna mai putin de 1.000 lire.
Nu stiu despre CA pe anatomopat. Feelingul meu petsonal e ca CA-ul e important sa dovedeasca faptul ca ai avut contact cu NHS-ul (desi, intr-o luna, nu pricepi prea multe). Cred ca poti sa incerci pe orice specialitate doresti. Daca vrei neaparat sa incerci pe histopat, as sugera un search pe NHS jobs, cauta posturi de histopat, in special de Consultanti, iar in anunt (de obicei la job description) o sa gasesti adrese de email ale unor persoane din departamentul respectiv- poti sa le scrii direct ca esti interesata de CA.
Am mai spus si in alte postari, pt studenti exista varianta "medical electives"- echivalentul CS,cdar pt studenti.

Succes!

November 3, 2015
2:28 pm
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
October 30, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna ziua!

Va multumesc mult pentru lamuriri. Am mai petrecut un timp citind si lamurindu-ma cum e cu sistemul medical britanic (mai trebuie sa spun cat de diferit este de al nostru sau al multora?).

O sa scriu pe scurt mai jos ce am gasit referitor la Histopathology, in speranta ca va fi utila si altora si ca in cazul in care am gresit ceva, voi fi corectata:

Facultatea noastra e de 6 ani. A lor de 5. Teoretic, odata ce terminam aici, suntem eligibili pentru a intra ca rezidenti in FY2 de la ei (avand in vedere ca ultimul an al nostru e cumva considerat FY1 al lor).
Histopatologia este o specializare run-through, care deci nu necesita completarea Core Training 1/2/3, ci debuteaza direct de la ST1 (asa cum era mentionat si in articolul oferit). Specializarea dureaza 5 1/2 ani, unde 5 ani sunt reprezentati de histopat, iar restul, de subspecializari facute in cadrul histopatologiei. In cursul specializarii se dau doua examene: Part 1 si Part 2 care la final asigura fellowship-ul in Royal College of Pathologists.

Problema pe care mi-o pun acum este ca ei nu recunosc FY1 decat daca faci un Clinical Attachment la ei de cateva saptamani/luni, pe cheltuiala proprie. La mine asta ar fi f. dificil, fiindca financiar nu imi permit. Ar costa ~2000 lire/luna. Se poate CA pe Pathology, sau trebuie un CA pe un domeniu clinic/chirurgical? Daca fac CA, pot aplica apoi diresct ptr FY2, sau o iau de la inceput cu FY1?

October 30, 2015
8:22 pm
VIP Member
Forum Posts: 276
Member Since:
April 28, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna,

Nu am experienta personala, dar am cautat un pic.
Uita-te pe link-ul de mai jos si o sa vezi ca nu se poate aplica direct la training pe histopat, ci doar de la nivelul ST1. Asta inseamna ca trebuie sa treci prin foundation programme (2 ani)- informatii despre asta gasesti pe acest site sau, si mai bine, direct pe site-ul foundationprogramme. De asemenea, ar fi util sa studiezi si site-ul Royal college of pathologists.

http://specialtytraining.hee.n.....fications/

Numai bine!

October 30, 2015
5:55 pm
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
October 30, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna ziua!

Este prima mea postare aici si cu siguranta inca am multe semne de intrebare in ceea ce priveste sistemul medical britanic. Am cautat insa pe forum informatii legate de specializarea anatomopat/histopat in UK, dar nu am gasit informatii concludente. Poate ca acum voi gasi binevoitori care vor sti mai multe si imi vor putea raspunde la intrebari.

Este posibil sa incep din anul 1 rezidentiatul pe AP in Marea Britanie? De unde ma mai pot documenta?
Sunt, momentan, in anul 6 la Medicina. In urma unor experiente nefericite am decis sa plec in afara dupa terminarea facultatii, desi inclinam pana de foarte curand sa imi fac macar rezidentiatul in tara. Problema este ca ma pasioneaza un domeniu care este... de nisa si cu care cu greu se intra si in strainatate, nu doar in tara. Nu stiu de unde sa apuc problema... Embarassed

Orice informatie utila va fi binevenita! Va multumesc!

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
4 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Gabi Badea: 402

Alin: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73