Forums

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Rezi in UK
November 19, 2009
1:26 pm
Member
Forum Posts: 40
Member Since:
November 11, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Edmond, imi cer scuze, probabil ca nu am fost eu suficient de explicit sau am inteles gresit pasii. Care pasi, din raspunsul tau si ce am adunat eu pana acum, ar fi:

  1. Aplici la Foundation Programme.
  2. You are allocated to a foundation school based on your foundation school preferences and your application score.
  3. Acest foundation school  iti va gasi efectivul locul de training, la un anume spital/trust.
  4. Acest spital/trust iti va da scrisoarea necesara pentru UKBA.

Daca e ceva gresit pana aici, va rog sa corectati.

Daca insa asa sta situatia, problema ridicata de mine era ca totul se impotmoleste la pasul 1, intrucat "In order to apply for the Foundation Programme 2010, prospective applicants must have the right to work as a doctor in training in the UK on 18 November 2009".

Deci cei de la FP cer sa ai dreptul de munca doar pentru a aplica, adica cu un an inainte de a intra efectiv in program si deci cu mult inainte de orice contact cu un eventual spital care sa iti dea o eventuala scrisoare.

Asadar, mie mi se pare in continuare un cerc vicios, dar unul intentionat, nu i-am suspectat de neatentie. Din cate inteleg eu e o masura de a proteja proaspetii lor absolventi de o concurenta prea mare datorata celor non-UE, cum suntem si noi in ceea ce priveste dreptul de munca (banuiesc ca i-ar proteja si de cei din UE, daca ar permite legislatia comunitara).

Pe de alta parte, am realizat ca este de fapt complet irelevant, intrucat:

(din nou, aici voi insira o parte din ce am inteles eu pana acum ca trebuie facut si multumesc anticipat oricui isi gaseste timp sa completeze/corecteze/confirme)

  1. Pasii de mai sus, ca si acel Eligibility Criteria de care aminteam in post-ul trecut, se aplica exclusive pentru FP national recruitment process - corect?
  2. Ori pt. aceasta etapa de recrutare, absolventii din RO nu sunt eligibili oricum, intrucat este o conditie absolut obligatorie sa ai Provisional Registration cu GMC-ul, iar noi nu putem obtine decat Full Registration. - corect?
  3. Asadar, singura sansa pentru a intra in FP1 ca absolvent din RO este pe locurile ramase neocupate dupa terminarea procesului national de recrutare , locuri pentru care nu exista un procedeu centralizat de aplicare, ci pur si simplu trebuie sa aplici la fiecare loc in parte, care va fi advertised ca orice job-offer pe site-urile bine cunoscute gen nhs.jobs sau bmj.careers. - corect?
  4. Dealtfel, ca absolvent din Ro, esti teoretic eligible si ai posibilitatea sa intri direct in FP2, ceea ce se face exact ca mai sus – cauti job-offer-ul pe site si aplici. - corect?
  5. Intrarea in FP2 insa prezinta insa o “contraindicatie relativa” intrucat (1) functia de FP2 presupune (mult) mai multe responsabilitati decat FP1, (2) presupune sa fii foarte increzator in your skills & knowledge & medical English si (3) desi nu imposibil, ar fi foarte greu sa performezi intr-un sistem care ti-e (complet) necunoscut (aka nu stii “cum merge treaba”). - corect?

Pffiu… am transpirat. Smile Merci anticipat, din nou, pt raspunsuri.

November 16, 2009
12:52 am
London, Chelmsford
Moderator
Forum Posts: 98
Member Since:
July 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Ai omis!!!Nu sunt cercuri vicioase ! Nu la UK BA si in general in UK. Au experienta in facut legi, politici, protocoale de urmat!!!

The FP nu e employer ei doar  te anunta ca tre sa ai drept de munca: 'You have to have'. Nu ei sunt employerul ci spitalul la care o sa fii alocat, defapt un TRUST.

Tot de la ei o sa iei acea LETTER pe care o atasezi la BR3.

Ca si cu cei care urmeaza un colegiu. Dupa ce obtin confirmare li se da o LETTER si cu ea aplica, dar pt alt card si alt BR (1).

Singura problema pe care o vad, desi nu cred ca va fi o problema, este timpul de la obtinerea confirmarii/Letter pana la obtinerea WAC-ului.

Gabi sau cine a intrat in FP sau alt job cu WAC sa ma corecteze si sa ne lumineze, Smile

edmond

November 14, 2009
10:52 pm
ella carmaciu
Guest

Kiss Pentru Gabi

November 12, 2009
12:27 pm
Member
Forum Posts: 40
Member Since:
November 11, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

AndreiBc said:

Asadar, cum s-ar putea obtine mult doritul “Accession worker card”, este necesar sa fie obtinut inainte de a fi confirmat in foundation prin aplicatia nationala ? La ce se refera “proof of right to work” ?


Prin zona asta am identificat si eu o problema, si anume:

- in Foundation Programme Commencing August 2010 - Eligibility Criteria  se spune clar ca trebuie sa " have the right to work as a doctor in training in the UK on 18 November 2009 which remains valid until the start of the Foundation Programme" .

- in acelasi timp, in formularul BR3 (cel care se aplica romanilor) de la UKBA, la sectiunea 11 (cea pentru postgraduate doctors) se spune ca "You should provide a letter from your employer confirming that you have been offered a Foundation Programme placement".

Asadar, mi se pare mie ca e un cerc vicios aici - cei de la FP iti cer dovada ca ai drept de munca (cu un an inainte!!) pentru a-ti oferi un loc, iar cei de la UKBA iti cer dovada ca ai loc de la FP pentru a-ti oferi permis de munca.

Oare am omis eu ceva....?

November 8, 2009
11:21 am
ela magda
Guest

Gabriela Badea said:

Daca vreai sa aplici pt FP prin programul national, nu tb sa-ti iei GMC reg inainte de a aplica, poti sa-ti iei registration odata ce ai fost alocat pe post – cei de la HR de la spitalul la care ai fost alocat nu sunt interesati de ce fel de regsitration ai. Asta ar fii o bresa in sistem de care te poti folosi. Nu stiu daca rezolvi ceva cu cei de la GMC, din cate stiu eu nu se da decat full reg pt romani (cu toate ca eu am primit provisional, dar asta era inainte ca echivalarea diplomelor romanilor sa fie clarificata, am aplicat printr-un articol care era in vigoare la acel moment).

Gabi


Servus

Bine ca am dat de acest site! Caut si eu o portita de a veni in UK. Situatia mea este cam asha: am terminat facultatea in 1999, am efectuat stagiatura de 13 luni in 2000-2001, apoi am lucrat in vanzari de medicamente, ca deh, altfel nu puteam trai (sot, copil), pana in primavara acestui an cand criza ne-a dat in cap pe toate planurile. Am facut un stagiu de readaptare profesionala +examen cu repezentantii Colegiului, astfel ca acum sunt medic de medicina generala cu acte in regula, dar nu am post. Vreau sa vin in Uk. Ce ma sfatuiesti? Care ar fi calea potrivita pentru mine? Multumesc.

November 6, 2009
10:30 pm
Bucuresti
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
November 6, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

This thread has become corrupted in Internet Explorer, to continue to post and view this thread, please use Chrome, Firefox, Safari or Opera.

– Dragos Carmaciu (Admin)

Revin… Confused

Iata ce scrie in fisierul ce contine “Eligibility Criteria” :

Asadar, cum s-ar putea obtine mult doritul “Accession worker card”, este necesar sa fie obtinut inainte de a fi confirmat in foundation prin aplicatia nationala ? La ce se refera “proof of right to work” ?

November 6, 2009
9:59 pm
London, Chelmsford
Moderator
Forum Posts: 98
Member Since:
July 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

...ba tocmai ca avem dreptul la acest ' privilegiu' !

http://www.ukba.homeoffice.gov.....iveworkuk/

Nici nu e un privilegiu, e defapt o ingradire a romanilor si bulgarilor pe piata muncii.

Citeste mai bine! (Valabil si pt cum se intra in FY1 sau 2.)

Nu cred ca vreo firma va putea oferi vreodata joburi de training pt simplu motiv ca ele sunt oferite de catre decanate (deaneries).

edmond

November 6, 2009
8:02 pm
Bucuresti
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
November 6, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna ziua !

Sunt medic rezident in anul I (neurologie) in Romanica noastra, draga dar mi-as dori sa reusesc inscrierea in FP (cat mai curand, poate 2011, cine stie?).

Mi-am alocat in saptamanile trecute timp pentru a aduna informatii cu privire la modalitatea in care putem fi admisi la programul national de rezidentiat in Marea Britanie (Foundation Year 1). Primele conditii, si cele mai important, dintre cele enuntate in FP Eligibility criteria sunt posibilitatea obtinerii provisional registration, nedetinerea full registration  si... posibilitatea obtinerii permisului de munca pentru Regatul Unit pana la jumatatea lunii noiembrie (asadar inainte de a fi confirmat intr-unul din programele disponibile). Despre inregistrarea la GMC s-a mai vorbit. Marea dilema tine de permisul de munca (accession worker card). Cum se obtine acesta ? Am citit totul despre aceasta pe situl UK Border Agency si e destul de clar ca noi romanii (alaturi debulgari) nu avem dreptul la acest privilegiu. Exista vreo portita prin care cei dornici de a face rezidentiatul in UK sa isi atinga visul ?

Multumesc anticipat pentru raspuns si va urez toate cele bune !

Dr. Andrei Apetroae

November 6, 2009
2:33 pm
dacian
Guest

am inteles. deci daca am terminat in 2008 nu mai trebuie pt GMC certificatul de conformitate sau te referi la faptul ca ministerul mi-l elibereaza si fara cei 3 ani lucrati?

ma duc saptamana viitoare cu actele si sper la ce-i mai bine. bafta tuturor in continuare.

November 5, 2009
3:09 pm
ised8u
Guest

nu ai nevoie de minim 3 ani lucrati.... confuzia vine din faptul ca ai nevoie de certificat de conformitate daca ai o diploma eliberata inainte de 2007.

November 5, 2009
9:48 am
dacian
Guest

Salutari si imi cer scuze de deranj. As avea si eu o intrebare daca se poate. Pentru certificatul de la MS (Certificat de conformitate), am inteles ca imi trebuie minim 3 ani lucrati in Romania pt a-l primi. E adevarat? Multumesc anticipat.

November 2, 2009
1:16 pm
efry
Guest

stie cineva o alta metoda de a intra in fp.

am inteles ca daca ocupi un post de rmo pt 6-12 luni poti intra direct in f2. este adevarat?

se poate intra ca rmo imediat dupa absolvire, adica fara experienta clinica?

cunoaste cineava vreo firma care intermediaza plicatii pt fp. am inteles ca ateam, ar introduce de la anul si aplicatii pt training in NHS.

cunoaste cineva care este procedura de aplicatie pt republica irlanda, si eventual cum este sistemul de rezidentiat acolo?

va multumesc

October 23, 2009
12:39 am
London, Chelmsford
Moderator
Forum Posts: 98
Member Since:
July 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Nu cred ca gresesti ! Dupa ce termini facultatea tre sa devii membru al Colegiului si ti se da un certificat de membru.Daca nu ai apucat sa lucrezi oricum iti da o hartie de good standing.Deci ceva iti da la mana, cat timp le platesti cotizatia si le aduci cazierul.Problema e cat dureaza sa obtii aceste acte.

Edmond

October 22, 2009
3:52 pm
Member
Forum Posts: 20
Member Since:
August 28, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Cateva precizari merita facute pentru ca cei care citesc aici sa nu fie indusi in eroare.

Certificate of good standing este eliberat de Colegiul Medicilor si certifica faptul ca nu ai avut probleme in timpul in care ai profesat pana acum (plangeri, mustrari, sanctiuni, etc.).

Certificatul eliberat de MS este cel prin care se atesta faptul ca diploma (de doctor-medic sau de specialist, dupa caz) obtinuta in romania este conforma cu cerintele din UE sau mai exact echivalenta cu cele obtinute de ceilalti cetateni ai UE. Acest certificat se numeste certificat de conformitate cu UE.

Daca gresesc nu ma supar sa fiu corectat.Laugh

October 22, 2009
1:01 am
Manchester
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
September 30, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

efry said:

oftopic: ai plecat imediat dupa ce ai terminat facultate sau ai stat un an home?

brw: cum ti s a parut testul ielts? e asa de dificil pe cat se aude?


Acel Certificate of Good Standing inca este eliberat de MS,dar pentru a aplica la MS ai nevoie de diploma de licenta.Apoi,mai dureaza cel putin o luna pana ti-l elibereaza...la mine a durat o luna jum.si cineva de la MS a zis ca au aplicatii din noiembrie si eu aplicasem in aprilie.La GMC dupa ce le-ai platit taxa te-au si contactat telefonic pentru a te programa pt Identity Check si in 5 zile de la IC primesti prin posta 'certificatul de medic de UK'...Asadar mai ult dureaza eliberarea actelor in tara.

October 19, 2009
1:04 pm
efry
Guest

oftopic: ai plecat imediat dupa ce ai terminat facultate sau ai stat un an home?

brw: cum ti s a parut testul ielts? e asa de dificil pe cat se aude?

October 19, 2009
9:54 am
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

procedura de inregistrare cu GMC nu dureaza f mult daca ai toate actele necesare, nu cred ca asta va fi o problema pt tine

Nu am cunostinte in leg cu cerif of good standing, nici eu nu am dar rezi in Ro, at cand mi-a tb mie (2007), certif era eliberat de MS…sper ca iti va raspunde cineva care are informatii mai recente.

Gabi

October 19, 2009
9:06 am
efry
Guest

din cate am vazut  pe site ul fp, ca student in ultimul an (cum este si cazul meu-termin in septembtri 2010) pot aplica pe programul de fp din 2011, pentru care aplicatia incepe in iulie 2010.

uitandu ma pe calendarul aplicatiei pt fp, inregsitrarea gmc iti trebuie abia in iulie 2011 cand se face verificarea preangajare. este corect? trebuie depusa odata cu documentele de eligibilitate pt fp in iulie 2010?

btw: cam cat dureaza procedura cu gmc. teoretic eu sunt eligibil de a aplica pt gmc din decembrie 2010 cand primesc diploma, insa imi trebuie pana in iulie 2010, presupundand ca trec de fp selection :), este suficienta aceasta perioada de 6-7 luni?

ca absolvent care  sa zicem ca nu da rezidentiatul aici, astfel incat nu primeste un post de medic rezi, lui cine ii elibereaza certifictul de good standing (eliberat normal de cmr)?

este cineva pe forum care a aplicat ca student in ultimul an pt fp si imi poate oferi asistenta?

multumesc

October 15, 2009
9:03 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Nu prea exista locuri neocupate dupa ce job-ul incepe in August, decat in situatii f rare (ex : la mine la spital unul dintre FY1- terminase in Italia, si-a dat demisia din prima saptamana).

Nu inteleg de ce nu ai fii eligibil pt 2011, tb sa te uiti pe site-ul de la FP sa vezi exact care sunt criteriile.

Medical Dean Statement - un document semnat de catre decan, are niste casute de bifat si de semnat.

http://www.foundationprogramme.....w-to-apply

Gabi

October 15, 2009
6:40 pm
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
October 15, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut!

Sunt si eu in anul 6 si dau licenta in sept 2010. As putea sa mai candidez pe locurile ramase neocupate dupa sesiunea din august 2010? Exista asa ceva?

In afara de asta aplicatiile de eligibilitate pt 2010 s-au trimis pana la 21 august 2009. Deci eu ca absolvent in sept 2010 nu pot sa ma inscriu nici macar in programul national pt FY1 2011 pt ca nu sunt eligibil cu un an inainte? Mi se pare foarte complicat si chiar nu vreau sa pierd un an in Romania, mai ales ca specializarea in UK dureaza atatia ani. Va rog sa-mi dati un exemplu cum ati aplicat voi pt FY1.

Si inca ceva... ce este Medical Dean Statement?

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
3 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Gabi Badea: 402

Alin: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2827

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1076

Posts: 10291

Administrators: admin: 73