Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Practica Psihologica
August 17, 2014
11:29 am
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
August 17, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna,

Posturile la doctorate prin NHS sau redus dramatic din lipsa de bani. Concurenta e foarte mare, si de regula selectia nu este obiectiva de cele mai multe ori.

Daca se doreste psihologie clinica, in Uk, e un task asemanator cu Hymalaya. Urcusul e lung si greu...

Cu bine

June 8, 2014
10:59 am
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
September 20, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna Alexandru,

 

Asa cum bine zice Claudiu nu este un "easy task" dar nici imposibil de realizat. Eu voi incerca sa iti dau informatii privind formarea in domeniul psihologiei clinice deoarece acesta este aria mea de interes. Daca doresti info privind alte domenii de practica in psihologie cum ar fi psihologia organizationala cel mai bun website ar fi cel al BPS (British Psychological Society).

 

http://www.bps.org.uk/careers-.....psychology

 

Pentru a lucra in UK in pozitia de psiholog clinician (Clinical Psychologist) trebuie sa urmezi un program de doctorat de trei ani (professional doctorate) finantat de NHS si coordonat de o universitate. Acesta presupune un full time job cu zile de studiu si zile de practica profesionala in diferite arii ale psihologiei clinice. Primesti supervizare continua si te formezi in diferite orientari psihoterapeutice in functie de profilul universitatii la care aplici. Cand te califici poti lucra in orice departament de psihologie din NHS sau in privat si esti recunoscut de HCPC (Health and Care Professions Council) ca practitioner psychologist. Suna bine, dar partea proasta e concurenta acerba la acest program de doctorat! In general universitatile scot in medie vreo 15-20 locuri pe an (cele din londra au pana la 30) si sunt mii de aplicanti (media e de 15 pana la 25 pe loc). Mai multe detalii vezi pe: http://www.leeds.ac.uk/chpccp/.....asics.html

 

O alta alternativa de cariera este counselling psychologist, care este similara cu ruta pentru clinical psychologist numai ca e o "mica" diferenta: trebuie sa te autofinantezi si sa iti gasesti singur placement-urile. Adica iti platesti singur cursurile la universitate si nici job nu ai. La finalul celor trei ani, tot acealsi statut dobandesti numai ca specializarea se limiteaza evident la aria de counselling.

 

Multi absolventi de psihologie din UK, pana sa ajunga la doctorat, fac o serie de joburi ce le ofere o experienta minima necesara. La aceste joburi poti aplica si tu avand in vede studiile pe care le ai. Este recomandat ca inainte de aplicare sa obtii recunoasterea de la BPS - Graduate Basis for Chartered Membership (obligatorie cand aplici la doctorat). Este doar o formaliatea intrucat Romania fiind in UE majoritatea universitatilor din tara sunt recunoscute in UK. Trebuie sa ai pregatite diplomele si foile matricole cu materiile studiate in Romania pentru a le compara cu ceea ce se face aici.

Prin urmare, joburile la care poti aplica sunt:

- assistant psychologist - in NHS sau domeniul privat. Poti gasi posturile pe website-ul nhs jobs. Sunt posturi de regula pe perioada determinata dar iti ofera o experienta foarte buna de lucru in domeniul clinic. De regula postul este de band 4 sau 5 si poti lucra in diferite arii.

- support worker/support and time recovery worker, healthcare assistant, rehabilitation support worker, research assistant, etc. - acesta este nivelul cel mai junior de la care poti incepe dar iti ofera posibilitatea sa lucrezi foarte sustinut cu pacientii si sa iti formezi o baza solida de expereinta clinica.

- PWP - Trainee Psychological Wellbeing Practitioner - acesta este tot un post de training mainly pe modelul CBT. Formarea este in setting-ul de primary care (pe langa medicul de familie) si adreseaza tulburarile din spectrul anxietatii si al depresiei. Pentru postul de trainee low intensity aplici tot prin NHS jobs website. Dupa ce te califici, la un an, poti aplica pentru posturi de high intensity. Aceasta este o ruta prin care poti sa devi CBT therapist acreditat. vezi http://www.babcp.com/Default.aspx

 

Pentru mai multe info despre cariera de psiholog in UK poti consulta si clinpsy website, bineinteles la sectiunea Forum

http://www.clinpsy.org.uk/forum/

 

Sper ca aceste info sa ajute in a lua cea mai buna decizie pentru tine. SUCCES!!!

 

Ailin

 

   

June 2, 2014
8:58 am
shrinkescu
Guest

Draga Alexandru,

 

Avem mai multi psihologi romani din Anglia care frecventaza acest forum, mai ales la rubrica muzicala :)), sper sa iti vada intrebarea si sa-ti dea cateva sfaturi. Ce stiu eu e ca nu e "an easy task", sa gasesti job de psiholog aici, dar nici imposibil...

 

Mult succes,

Claudiu

May 31, 2014
5:28 pm
Alexandru
Guest

Buna ziua, Imi puteti da va rog un sfat care ar fi primii pasi sa practic psihologia aici in UK? Am BA in general psihology. Multumesc

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
7 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73