Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
PhD
February 15, 2010
10:17 pm
Victor
Guest

Pe linga site-urile universitatilor, multe PhD studentships disponibile in UK sunt centralizate si pe site-ul http://www.jobs.ac.uk/.

Va doresc mult success,

Victor

February 2, 2010
10:02 am
catalina
Guest

Multumesc,

Nu ma grabesc, sunt oricum in proces de inregistrare la Colegiul farma uk si astept inca acte de la minister de la noi, dar mi-as dorii sa tinem legatura...mai ales daca ajung in curand acolo.Trebuie sa vad daca gasesc ceva pe farma de circuit deschis( am fost recrutata si de Boots) sau daca va trebui sa caut pe spital sau la serviciile de asigurari de sanatate. In functie de asta va mai contactez aici si eventual si cu "drumul " pe varianta PhD.

Cu stima,

Catalina

mocanucatalina@yahoo.com

Farm.catalinamocanu@yahoo.com

si id-uri de mess. 🙂

January 29, 2010
6:51 pm
ella carmaciu
Guest

Catalina, i-am trimis intrebarea ta. Sper sa te poata ajuta cu un sfat, desi el este doctor si nu farmacist.

Numai bine,

Ella

January 27, 2010
11:02 am
catalina
Guest

da, as putea..mi-l dati d-voastra? eu sunt farmacista de profesie si in paralel sau daca nu reusesc inregistrarea ca farmacist, o sa incerc si la un doctorat. Ideea e ca as avea nevoie de niste sfaturi sau chiar universitati recomandate pt cautare in domeniul meu.Eu fac un doctorat in Romania si asta nu cred ca ma ajuta prea mult pentru a intra intr-un grup de reserch decat ca ma preocupa cursurile post unviersitare( ca cv vorbesc).

Multumesc, si astept raspuns

cu stima,

catalina

January 25, 2010
8:26 pm
ella carmaciu
Guest

Nu stiu in ce masura te putem sfatui pe acest topic, draga Catalina. Poate il poti contacta pe Dr. Turcanu (deasupra) pe emailul personal?

January 24, 2010
9:14 pm
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
January 24, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna ziua,

ma numesc catalina mocanu, intalnesc aici lume cunoscuta in diverse stadii ale incercarii mele de a ma inscrie la Colegiul Farmacistilor din uk si a emigra. As avea si eu o intrebare legata de PhD, eu am inceput un doctorat cu taxa in Ro- microbiologie,  care sunt pasii de a obtine un doctorat in uk, sau ceve linkuri utile, inafara de clasica metoda pe universitati research.

Multumesc mult, am deschis un topic pt farmacisti- sper sa ne auzim si-n continuare.

Cu stima,

caty

December 10, 2009
12:06 pm
Victor
Guest

Nu as vrea sa va descurajez pentru ca nu exista reguli ‘absolute’ in UK dar probabil ca ar fi foarte dificil sa lucrati independent de doctorat citeva ore pe saptamina intr-un cabinet sau spital.

Deoarece ati absolvit recent UMF nu puteti sa lucrati in UK, din cite stiu eu, decit sub supervizarea si pe responsabilitatea unui medic cu experienta (aproape obligatoriu un ‘consultant’). In mod normal, absolventii de medicina din UK fac doi ani de ’Foundation’ in care roteaza prin diferite specialitati pentru ca sa capete un minim de experienta. Pe linga asta, spitalele (care sunt obligate sa se asigure pentru malpraxisul personalului angajat) impun o birocratie greu de depasit pentru cineva la inceputul carierei.

Singurul scenariu la care ma pot gindi in care ati putea sa lucrati putin in clinica in timpul doctoratului ar fi ca indrumatorul dvs de doctorat sa fie un ‘consultant’ care sa va ia ‘sub aripa’ lui,  sa va invete clinica si sa va sprijine ca sa depasiti barierele birocratice. Ar fi totusi un efort deosebit din partea persoanei respective si probabil ca s-ar justifica doar daca tema dvs. de doctorat ar fi de cercetare clinica. Totusi pentru astfel de proiecte ar fi probabil preferati medici specialisti sau rezidenti cu mai multa experienta in domeniul respectiv. Oricum, este un lucru pe care trebuie sa il discutati la interviu pentru ca anunturile din Nature.jobs sau alte surse nu intra foarte mult in asemenea detalii.

20k/an tax-free este stipendiul obisnuit pentru un doctorand in UK. Sigur ca depinde de stilul dvs de viata dar nu este foarte mult. Puteti sa va faceti o idee despre costul vietii din Londra de pe forumurile de pe net ale studentilor si expatilor. Oricum, trebuie sa va informati daca din cei 20k trebuie sa va platiti taxa de scolarizare (cam 3500/an pentru doctorat la cele mai multe universitati). Daca vreti sa lucrati in clinica va trebui sa platiti si taxa de inscriere la General Medical Council (cam 450 /an).

Va doresc mult succes si va rog sa nu ezitati sa cereti si alte detalii daca aveti nevoie.

December 9, 2009
12:08 am
TROMSO
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
December 9, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut!ma numesc Ioana si am absolvit UMF anul acesta. In momentul de fata fac un master in Norvegia in speranta ca o sa invat in curand limba si o sa pot lucra in spital. Intre timp m-am decis sa aplic pt un post de Phd in Londra ,problema este ca nu stiu dc as putea sa rezist 3-4 ani in laborator fara contact cu pacienti/spital, chiar dc mi-as dorii f mult aceast job. Vroiam sa va intreb dc exista vreo posibilitate ca proaspata absolventa sa lucrez si in spital/policlinica pe langa doctorat,cateva ore pe saptamana sau in unele weekenduri. Si vroiam sa va intreb ce parere aveti de salariu de 20,000£/an (tax-free) pt Londra?Multumesc!

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
3 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73