Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Pas cu pas
November 30, 2009
8:04 pm
shrinkescu
Guest

Good luck pt ca ai nevoie...in psihiatrie, oriunde ai fi.

Au de fapt mare nevoie de medici psihiatri aici in Anglia, 94% din psihiatrii care se pregateau pt examenul de primariat in 2008 in Anglia erau overseas graduates!

November 30, 2009
7:56 pm
Member
Forum Posts: 19
Member Since:
October 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc de explicatii. Suna interesant. Serios.

Dar nu sunt sigur ca am inteles ultimul rand… good luck pt ca e nasol cu "dezavantajele", sau esti acceptat greu in aceasta specialitate (nu au nevoie)?

Multumesc

November 30, 2009
5:43 pm
shrinkescu
Guest

http://www.smruk.org/?author=5

Psychiatry in UK...good luck!

November 30, 2009
9:57 am
Member
Forum Posts: 19
Member Since:
October 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Si s-a terminat si rezidentiatul. Sunt psihiatru. Pasii de urmat i-am inteles acum si va multumesc foarte mult pentru clarificari.

Urmatoarea intrebare ar fi: psihiatru in UK... cum e aceasta specialitate acolo?

Multumesc

November 17, 2009
3:48 pm
timisoara
Member
Forum Posts: 3
Member Since:
October 30, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc frumos, Gabriela! Mi-ai dat o veste foarte buna :). Acest forum este extraordinar.

Acum imi sunt destul de clari pasii pe care ii am de urmat. Daca o sa mai am intrebari, o sa revin :).

November 16, 2009
7:39 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

1. Daca iei job de FY2, este in general pe un an, deci nu ar tb sa-ti faci griji in legatura cu rotatiile. Competentele de FY2 le obtii odata cu terminarea FY2, nu conteaza ce rotatii faci atat timp cat rotatiile sunt pe post de FY2. Daca job-ul nu este de training, mi se pare ca nu este acelasi proces de obtinere a competentelor - cel mai bine te interesezi la fata locului, odata ce ai oferta de munca

2. In general, daca iei job de CT1, pt cativa ani (nr de ani este variabil in functie de specialitate), esti in aceeasi zona, adica nu este distanta mare de calatorit. De ex, pt CMT, ai garantat CT1, 2 in acceasi zona, apoi tb sa aplici pt CT3 (care este job de registrar)

pt a avea mai multe info despre diferitele specialitati:

http://www.mmc.nhs.uk/

Gabi

November 16, 2009
10:19 am
timisoara
Member
Forum Posts: 3
Member Since:
October 30, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc frumos Gabrielei pentru raspuns.

Mai am 2 intrebari :):

1. In Fy 2 se fac anumite rotatii de stagii, daca aplic pe un job de ex: Fy2 pe "elderly care" cu durata de 6 luni sa zicem, dupa cele 6 luni trebuie sa imi caut job pe o alta specializare tinand cont de rotatiile care trebuie facute in FY2 sau daca aplic direct pt job nu se mai tine cont de rotatii ci doar trebuie sa termini un an ca si FY2 indiferent de stagiile facute si sa ai competentele necesare pt a termina FY2?

2. Dupa Fy2 trebuie sa aplici online pt ST; intrebarea mea este daca ST/CT seamana cu rezidentiatul din romania, adica o data ce ai intrat in ST/CT, ai un loc de munca pe o anumita perioada in functie de specializarea aleasa si ti se impun anumite stagii ( in acelasi oras), sau la sfarsitul ST1 sa zicem, iti cauti job pt ST2 si te muti intr-un alt oras? 

Ma intereseaza foarte mult stabilitatea unui loc de munca in uk (pe o perioada mai mare intr-un singur oras sau in zone cat de cat aproape de orasul in care voi locui), pt ca nu am nicio cunostiinta in uk si voi veni cu sotul meu, care nu se va putea muta cu locul de munca in diferite orase.

Va multumesc!

November 13, 2009
6:49 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Nu exista program national de intrat direct in FY2, FP este pe durata de 2 ani, deci cei care aplica pe site-ul FP si iau job, este cu durata de 2 ani. Job-urile care nu sunt de training, nu sunt neaparat pe per de 6 luni, evident nevoile spitalului decid perioada de angajare.

Q: ce se intampla dupa cele 6 luni, iti cauti un alt job de training si daca nu gasesti in acelasi oras te muti cu familia in alt oras…..?

A: daca este job de training, este in general in aceeasi zona (nu neaparat acelasi spital). Daca job-ul nu este de training, s-a terminat contractul si ai gasit job in alta parte...te muti....

Gabi

November 13, 2009
4:20 pm
timisoara
Member
Forum Posts: 3
Member Since:
October 30, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna ziua!

Ma numesc Ramona, sunt medic rezident in anul II si as vrea sa ma inscriu in programul national FP pt Fy2 in 2010 (am inteles ca romanii primesc full registration si nu se pot inscrie decat la FY2). Am intrat pe pe site-ul FP si am citit despre pasii care trebuie urmati pt inscriere dar nu am gasit nimic despre cum te inscrii direct in FY 2 (poate nu am fost suficient de atenta); adica se completeaza aceeasi inscriere online si acolo trebuie specificat FY2?

Ce ma sfatuiti, este mai bine sa aplic pt un job in Anglia - prin programul national FP sau sa caut pe site-urile mentionate de voi ? Din cate am citit job-urile de training independente de programul national sunt pe perioade de ~ 6 luni cu plus sau minus; ce se intampla dupa cele 6 luni, iti cauti un alt job de training si daca nu gasesti in acelasi oras te muti cu familia in alt oras.....?

Va multumesc pt faptul ca existati, de cand am descoperit site-ul vostru il citesc constant si m-ati ajutat foarte mult cu informatiile postate de voi.

November 6, 2009
3:14 pm
Member
Forum Posts: 6
Member Since:
October 17, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi Dana diaconescu, could u please tell us if you dont mind how you manged to get an f1 post when graduates from romania are only eligible for full registration. please inform us as to what procedure you took to get the f1 post. thanks

November 2, 2009
7:52 pm
Member
Forum Posts: 22
Member Since:
October 4, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

teoretic esti eligibil pt FY2 DAR...nu te sfatuiesc sa incepi cu FY2 daca nu ai experienta deloc; eu personal am inceput cu FY1.

ca FY1 e ok sa nu stii chestii...dar ca FY2  e grav daca nu stii unele chestii...si te poate spitalul trimite inapoi la FY1, deci nu cred ca e o idee buna sa incepi direct cu FY2 chiar daca teoretic si legal poti...

bafta

November 2, 2009
8:33 am
Member
Forum Posts: 19
Member Since:
October 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

multumesc pt inca o clarificare.

sa vad ce fac la rezi si revin Laugh

October 30, 2009
11:19 pm
London, Chelmsford
Moderator
Forum Posts: 98
Member Since:
July 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

…ceea ce inseamna ca esti eligibil numai pt FY2.

De rezidentiat (training dupa FY1 SI FY2) se ocupa decanatele (deaneries) si locurile de training se obtin prin aplicatii nationale.De 'stagiatura' se ocupa The Foundation Pragramme si tot prin aplicatii nationale. Dupa aplicatiile nationale mai pot ramane locuri ,posturi, echivalente de FY1 sau 2 sau rezident 1,2 sau3 si ele sunt publicate pe jobs.nhs.co.uk .

Diferenta majora fata de Romanica este ca la noi acasa nu exista alt post de junior medic in spital decat de rezident. Deci ori esti rezident, ori medic scolar, ori pe la salvare, cam astea erau optiunile de job pt un medic tanar. AAaa uitam de medic de familie pe la Vascauti.

In UK plaja de joburi este mult mai mare. Poti lucra  pe contracte de 6 luni, 1 an sau 2 ani pe posturi echivalente dar nu inaintezi in cariera decat daca e aproved pt training. Acum mai e o diferenta fata de Romanica. Acasa daca ai intrat in rezidentiat , te-ai scos!, sigur ai terminat si , cu f mici exceptii, ai ajuns specialist. Dupa aia pt unii incepe un pic de drama ca iar nu mai au post, altii stiu sa si-l aranjeze din timp. In UK rezidentiatul poate dura si mai mult, poate fi inceput pe bucati de 6 luni sau 1 an daca spre cexemplu nu ai aplicat cu Deanery-ul local ci ai aplicat cu spitalul iar jobul e unul aprobat ca training. Aici in rezidentiat te inscrii cu Royal College al specialitatii respective si incepi un curs de specialitate, dai examene in fiecare an si , in functie de specialitate, in anul 2 saqu trei , dai un examen serios , pe care nu toti il trec, teorie si practica ( 15 -18 statii cu actori-pacienti) si abia daca treci acest examen poti sa aplici pt joburi de training de ani superiori si poti sa te consideri ca ajungi consultant. Exista insa diferente de la o specialitate la alta.

In acest timp, iti faci portofoliul, participi la teaching sessions in cadrul spitalului, prezentati de caz, audits, articole, evaluari de la colegi (de la nurse, la consultant) clinical skills evaluations, si or mai fi si altele.

Firmele de recrutare folosesc joburile acestea nontraining, locum, spitalele platesc o gramada de bani pt ca au nevoie de personal. In alte cazuri spitalele (trusturile) mai recoleaza ele doctori sau ii iau pe cei care aplica pe jobs.nhs.co.uk.

Aici insa cei care fac locum job lucreaza cu agentiile si nu au contract cu NHS-UL. Tot de aceea acesti doctori lucreaza si incaseaza bani pe un fel de companie personala 'limited' deci primesc de la agentie un gross pay, in functie de cat sau inteles pe ora, iar la sfarsitul anului isi platesc ei taxele si impozitele.Fac asta cativa aniu, isi fac bani si apoi incearca sa intre in training. Nu mai e asa de usor dar se poate.

Ce vrau sa arat este diferenta dintre sistemul ro si englez si faptul ca se invata pe parcurs, pe masura ce intelegi societatea britanica cum functioneaza.

Ar fi ideal sa aranjezi totul de acasa si doar sa vii si sa incepi jobul, insa nu o sa fie asa in realitate si daca o sa fie asa o sa ajungi curand sa fii stresat sau /si frustat de aceste diferente.Mai departe depinde de capacitatea fiecaruia de adaptare si de resursele interioare.

 In ultimul timp s-au tot pus intrebari REPETATE  despre GMC, FY, training, insa toata informatia exista pe site + forum, mai sunt linkuri, si de aceea e mai greu sa raspunzi la fiecare in parte .

Personal cred ca e mai bine sa ne facem publica specialitatea si pt sfaturi personale intr-o anumita specialitate sa fim contactati pe mailul personal, pe site  ar trebui sa gasiti informatiile generale despre training si cariera in UK.

October 30, 2009
10:54 am
Member
Forum Posts: 19
Member Since:
October 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Si a venit si raspunsul de la a 2a firma de recrutare la intrebarea “e nevoie de IELTS?”:

Hi Dr Radu.

  That is only for people outside the EU. As you are an EU member you will not need this

  I hope it helps

  Thanks again    (www.accident-emergency.co.uk)

si acelasi raspuns:

As EU citizens Romanins don't need proof of English language. (http://hcl-international.co.uk/home.asp)

Acuma asta e cu firmele de recrutare, cu care am inteles ca e mai usor, e in interesul lor sa te ajute.

GMC zice ca ei nu te pot obliga sa dai testul IELTS pt ca nu e nevoie de el, tu fiind cetatean EU, deci te poti inregistra la ei fara IELTS. Intr-un singur caz e nevoie de el, dupa cum ziceai si tu si anume daca angajatorul cere explicit acest lucru.

———————–

Acuma, va rog sa ma corectati daca gresesc. In mare stiu asa:

FY1 + FY2 = stagiatura. nu ai nici o specialitate.

Dupa FY2 urmeaza rezidentiatul si in continuare cariera medicala.

Facultatea in Ro e de 6 ani si in UK e de 5 si de aceea multi ar vrea sa intre direct in FY2, ultimul an sa se considere experienta. Asta nu se poate pt ca GMC da pt Ro numai Full Reg, ceea ce inseamna ca incepi cu FY1. Ei spun ca acel an echivaleaza studiile, adica 6 la noi = 5 la ei si prin urmare incepi stagiatura ca toti ceilalti absolventi din UK.

Pe mine nu ma deranjeaza sa intru din FY1 si apoi sa urc.

Daca e corect ce am zis mai sus, nu mai am nevoie de alte informatii, urmeaza sa imi fac actele pt GMC, apoi sa imi pun CV pe toate siteurile, sa trimit mailuri la cate firme de recrutare gasesc si sa sper ca cineva ma vrea. Wink

October 30, 2009
8:34 am
Member
Forum Posts: 19
Member Since:
October 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc.

Dau si IELTS, sa fiu sigur.

October 30, 2009
6:49 am
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

IELTS NU este obligatoriu pt GMC registration.

Pt job- daca aplici direct pe post, lucrurile variaza, unele spitale cer dovada, altele se multumesc cu ce vad la interviu.

Pt app nationale: Foundation Programme, Speciality Training (vezi site-urile FP, MMC), se cere IELTS, notele care se cer sunt trecute in app sau person specification.

Gabi

October 29, 2009
6:32 pm
Member
Forum Posts: 19
Member Since:
October 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc de incurajari. Cu siguranta voi merge pana la capat.

Mai am o intrebare totusi... Din cate stiti voi, e nevoie de test de limba? Cica pt Australia e IELTS Academic cu nota min 7 la toate categoriile.

Pt UK unii spun ca nu altii ca da. Nu ma grabesc inca 2 saptamani, dar apoi, este examen pe 5 Decembrie la Bucuresti si daca trebuie sa am certificatul de limba, nu vreau sa ratez testarea.

October 29, 2009
11:14 am
Member
Forum Posts: 22
Member Since:
October 4, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

ai dreptate ca procesul de obtinere a primului job este destul de complicat comparativ cu alte tari europene, dar SE MERITA!!

dupa primul job devine destul de usor de evoluat in sistem si urcat in cariera - asta din experienta mea si a prietenilor mei de aici

SO GOR FOR IT!!

bafta din nou

dana

October 29, 2009
11:10 am
Member
Forum Posts: 22
Member Since:
October 4, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

http://careers.bmj.com/careers.....aterialId=

salut radu

dupa ce dai rezi si iei GMC registration trebuie sa aplici la cat de multe joburi poti; eu personal te sfatuiesc sa alegi FY1 daca nu ai experienta (pentru FY2 se cam cere ceva experienta); linkul de mai sus - am ajuns la el de pe site-ul http://www.careers.bmj.com - dai acolo 'search for jobs', alegi 'hospital jobs' si apoi alegi house officer (asta e vechea denumire pt FY1), sau alegi foundation programme; o sa gasesti o lista lunga de joburi in UK dintre care cele mai bune sunt cele care au in stanga sigla NHS pentru ca sunt joburi scoase direct de spitale si nu de firmele de locum;

o alta idee - poate ar fi bine sa incepi cu un clinical attachment cat de scurt....sau te declari voitor la spitalul care pare ca vrea sa te angajeze, sa vii sa observi in timp ce astepti pt acte gen Home Office Worker Accession Card sau CRB

oricum bafta la rezi - e bine sa iei si rezi in ro asa de backup; si mai intreaba-ne pe parcurs.

numai bine

dana

October 29, 2009
9:33 am
Member
Forum Posts: 19
Member Since:
October 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

     Multumesc mult pentru raspunsuri tuturor.

     Am zis ca incep cu Certificatul de conformitate, ca din cate vad, acela dureaza.

     Documente necesare  <– poate intereseaza pe cineva, astea sunt ultimele pretentii.

      Articolul intreg: http://www.ms.ro/pagina.php?id=139

 

-         – cerere   in   care  se vor preciza si datele de contact;

-         – copia   actului    de   identitate;

-         – copia   legalizata   dupa  diploma   de bacalaureat;

-         – copie   legalizata  dupa  Diploma de medic;

-         – copie  legalizata  dupa  foaia  matricola;

-         – adeverinta  eliberata  de  Facultatea de medicina absolvita in care se precizeaza  perioada  in care au fost efectuate studiile universitare;

-         – copie  legalizata  dupa  documentele  de  schimbare  a numelui.

 

      Din cate am citit pe forumuri e bataie de joc. Nu sunt 30 de zile , ca si 100 in unele cazuri si apoi te trezesti ca e gresit facuta si mai trebuie sa stai prin Bucuresti pana ti-o corecteaza. Multi au ratat plecarea din cauza lor. E nesimtire mare. Sa vedem daca patesc si eu…

      Acum astept sa dau rezidentiatul, ca m-am pregatit tot anul si apoi ma plimb dupa foi. Revin cu post, dupa fiecare pas incheiat, iar la final fac un tutorial foarte amanuntit, sa ajut si eu la randul meu pe altii.

      Multumesc din nou.

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
4 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73