Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
nelamurire rezidentiat
May 25, 2014
9:23 am
cristina
Guest

Salut,sunt studenta in anul 5 si ar vrea la terminarea facultatii sa plec direct in UK fara sa mai incep rezidentiatul in Ro.

am inteles ca se poate... si m-am lamurit cu extrem de multe lucruri de pe forum dar totusi am o intrebare:

-se mai elibereaza /(sau) mai am nevoie de certificatul de la colegiul medicilor avand in vedere ca eu nu apuc sa profesez deloc in tara ? 

(imi cer scuze daca se repeta intrebarea dar nu am gasit pe forum nimic referitor la plecarea in UK  fara a incepe rezidentiatul in Ro ) 

May 7, 2014
10:17 pm
Member
Forum Posts: 65
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut Victor,

 

Foarte flattering, dar m-aș simți mai bine să știu că nu doar răspunsurile mele te-au determinat să iei acțiunea asta, ci mai degrabă să fi făcut un thorough research a ceea ce înseamnă să te strămuți și să o iei de la zero într-o țară străină, într-o cultură nouă, într-un sistem medical demanding  ..pentru că I'll tell you this, it's no picnic!

 

Succes,

 

-A

May 7, 2014
6:54 pm
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
May 1, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Adrian I. said:

Salut Ella,

 

Mulțumesc de aprecieri, și lui Claudiu la fel. Din păcate întâlnirea SMRUK pică în weekendul dinaintea interviului pentru următorul post și nu o să mă simt confortabil pentru că mai am de citit unele lucruri.

 

Till next time..

 

-A

 

Adrian raspunsurile tale m-au determinat sa reiau traseul spre UK 🙂 Dupa sesiune ma apuc de IELTS ... sper sa-l iau din prima :)) Multa bafta si tie la urmatorul interviu!

 

Ai putea sa-mi trimiti si mie adresa ta de mail pe popov_victor91@yahoo.com, te rog?

May 5, 2014
4:53 pm
Member
Forum Posts: 7
Member Since:
April 10, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Si eu vreau sa i multumesc public colegului nostru Adrian I. pentru ca mi a impartasit experienta lui si m a indrumat asa cum a stiut el mai bine.MULTUMESC!Smile

May 4, 2014
8:59 pm
shrinkescu
Guest

Mult succes la interviu Adriane! Avem deja incredere in tine...

 

CoolClaudiu

May 4, 2014
8:57 pm
Member
Forum Posts: 65
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut Ella,

 

Mulțumesc de aprecieri, și lui Claudiu la fel. Din păcate întâlnirea SMRUK pică în weekendul dinaintea interviului pentru următorul post și nu o să mă simt confortabil pentru că mai am de citit unele lucruri.

 

Till next time..

 

-A

May 4, 2014
8:13 pm
ella carmaciu
Guest

Adrian I, vii la intalnirea anuala a SMRUK? Ar fi bine sa ne cunoastem. 

 

Excelenta descriere a muncii medicului junior pe salon.

May 4, 2014
2:54 pm
Member
Forum Posts: 65
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut Victor,

 

Un FY1 doctor atât pe medicale cât și pe chirurgicale își desfășoară grosul activității pe ward (secție). Dimineața ai ward rounds (vizita) fie cu Consultantul fie cu Registrarul, și mergi de la pat la pat, seniorul examinează pacientul, tu ciulești urechile și notezi în patient notes. În timpul ward round-ului se pune la cale planul terapeutic pe ziua respectivă pentru acel pacient și eventualele job-uri ce trebuie făcute (schimbat branule, recoltat sânge, ajustat antibiotice, tușeu rectal, repeat chest x-ray, request Cardiology review, și câte și mai câte), astfel încât, după ce vezi toți pacienții, ai o listă întreagă de jobs-uri pentru fiecare, și te apuci să le faci.

 

Ai crede că nu e mare lucru, dar îți ia foarte mult timp când ai o secție de 30 de pacienți, sau mai rău, când ești pe chirurgie și acolo pacienții îți sunt dispersați pe mai multe secții. Eu sunt pe geriatrie, și aici pe lângă restul, trebuie să ținem strânsă legătură cu physiotherapist/occupational therapist/social worker-ul.

Uneori nu ai nici registrar nici consultant, caz în care faci singur ward round-ul, vezi singur toți pacienții, faci singur planul terapeutic (ține-te bine atunci ..).

 

Când un pacient e pentru discharge, trebuie să faci discharge summary-ul (ieșirea), asa numitul TTO (to take out, parcă însemna). Făcutul de TTOs va fi an intricate part of your job as an FY1.

 

Când ești on-call, ești singur deobicei, ți se dă un bleeper sau telefon după caz, și ești sunat pentru orice trebuie făcut. Dacă nu te descurci, există și un SHO sau un registrar on-call deobicei la care poți apela. Adesea acoperi mai multe secții.

 

Pe chirurgie nu intri în sală ca FY1 sau FY2, decât dacă realmente nu are cu cine opera chirurgul și mergi să-l ajuți. Treaba ta este ward-based, faci mult patient clerking (adică mult scris în foaie) deci pe scurt, ești acolo ca să ajuți registrarul și consultantul să make things run smoothly. Ei fac planul pentru ca au experiența și cunoștințele necesare, iar tu îl pui în aplicare ..and it's your job to by God get things done.

 

Vor fi multe situații în care ești singur și pus în fața faptului împlinit, decompensează pacientul în fața ta, vin asistentele la tine și te-ntreabă ce să facă ..abia atunci înveți cu adevărat. Să nu crezi că ești doar un robot care execută comenzi, ești doctor și ai responsabilități, pentru mine a fost și încă este înfricoșător, pentru că în România nu te obișnuiește nimeni cu responsabilitatea. Partea bună e ca atunci când ți se întâmplă ceva și nu știi cum să te descurci, ceri ajutorul unui senior, el vine, rezolvă problema și tu vei ști deja pe data viitoare când întâmpini un caz asemănător, cum să-l manageriezi singur.

 

Da, la clinical attachment-uri mă refeream când spuneam stagii. Le-am plătit din buzunarul propriu, pentru că nu ești angajat al spitalului, mai degrabă spitalul îți face un favor că te primește să le stai pe cap, adeseori contra-cost. Poți face CA-uri și ca student, deobicei se numesc Student Elective și se pot aranja, cauta pe site-urile fiecărui spital în parte sau trimite e-mailuri (cu zecile) la Consultants și întreabă dacă au chef să te primească vreounul. Unele spitale au informații despre CA/Elective pe site, și este un proces de aplicație standardizat, de multe ori trebuie făcut cu multe luni înainte.

 

Baftă,

 

-A

May 4, 2014
1:52 pm
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
May 1, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Adrian iti multumesc inca o data pentru faptul ca iti sacrifici din timpul liber pentru a da aceste raspunsuri! Mi-ai lamurit niste aspecte datorita carora am renuntat la ideea de a mai pleca in UK:)  Am sa ma gandesc serios in zilele care urmeaza daca fac sau nu acest pas.

 

Am citit un articol in care se spune ca, din 2014, vor aparea si posturi run through pentru Emergency Medicine:

http://careers.bmj.com /careers /advice /view-article.html?id=20016202

 

Ai putea sa ne spui ce face un doctor FY1? Inafara de acele proceduri, banuiesc ca faci anamneza, ceri examenele de laorator/explorari, diagnostic diferential, diagnostic de certitudine, tratament? E mare diferenta intre ceea ce faci cand esti pe chirurgie si pe medicala de ex? Pe chirurgie trebuie sa inveti etapele operatiei sau doar teoria ce tine de pre si post operator?

 

"acele două stagii" te referi la clinical attachment? din cate am inteles pentru acestea trebuie sa platesti tu nu? ai voie sa faci anamneza si sa participi la lectures? banuiesc ca poti sa faci clinical attachment si ca student? m-ar tenta sa fac o luna vara:)

May 3, 2014
8:57 pm
Member
Forum Posts: 65
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut Victor,

 

Da, totul se pune pe NHS Jobs. Posturile apar cam în toată perioada anului, cu precădere sunt prin Decembrie-Ianuarie și (presupun) Iulie-August. La începutul lui Aprilie erau cel puțin 9 adverturi de FY1 pe site, deci ce să zic ..variază.

 

Facultatea am terminat-o în Iulie 2013, licența am avut-o în Septembrie, interviul pentru postul curent l-am avut în cam a doua săptămâna a lui Februarie anul curent, și munca propriu-zisă am început-o pe 6 Martie ..deci you be the judge, dacă asta înseamnă 'prins post după facultate', eu sunt mulțumit. Am avut acele două stagii care au umplut gap-urile.

 

Ce se întâmplă după ce termini Foundation Years variază funcție de ce dorești să practici. Vrei chirurgie generală? Urmează Core Surgical Training (CST1-2-3), pentru care ai interviu, după care urmează Speciality training (începi de la ST3, nu ST1 ..CT1-2 se considera ST1-2). Ca să intri în Speciality training e tot pe baza de interviu, și e probabil cel mai dificil dintre toate, încă n-am ajuns acolo. Idem pentru majoritatea specializărilor medicale (Core Medical Training).

 

Dacă vrei morfopat, de exemplu, asta e Run-through, și ai dreptul să aplici pentru ST1 Histopathology direct după FY2. Dacă și prinzi sau nu depinde exlusiv de tine și de cât de mult ți-ai încărcat CV-ul cu chestii morfopat-related. Valabil pentru orice altă specializare.

 

ATI și A&E (urgențe) nu e nici una Run-through. Pare-mi-se că trebuie să faci Core training pentru either of them. De notat faptul că Anaesthesia și Intensive Care sunt două chestii separate aici, deși cu imixtiuni tranzitorii. Cercetează toate specializările aici.

 

Ce presupune defapt Core Training? Că nu faci doar specializarea dorită, ci treci și prin altele care fac parte din familia lărgită, scopul fiind să te facă un doctor cât mai complet (ori cel puțin bănuiesc că ăsta-i scopul). Pe morfopat, de exemplu, îți poți imagina că you wouldn't benefit from doing much of anything else in order to be a good pathologist. Abia în ST-uri faci strict specializarea aleasă. Pe urgențe n-ai să ai competiție. Toată lumea se ferește de urgențe ca de ciumă. Pe ATI vei avea competiție.

 

Pauzele despre care vorbești le iei doar dacă simți că ai nevoie să le iei. Majoritatea își construiesc CV-ul în timpul anilor premergători aplicației pentru ST-uri (în CT-uri nu e chiar atât de imposibil să intri). Nu reușești la interviul pentru ST? Nici o problemă, mai stai 6 luni/1 an și faci un post de SHO, încerci din nou.

 

Vis a vis de examene, din câte cunosc eu până acum, va trebui să dai două examene mari și late în cariera ta de medic (deși poate sunt mai multe, să mă scuze colegii mai mari). MRCP/MRCS = Membership of the Royal College of Physicians/Surgeons, care e un examen în 3 părți, trebuie să-l ai luat până când intri în ST-uri, iar odata intrat în ST-uri, urmează examenele de Fellowship (ex. FRCS = Fellowship of the Royal College of Surgeons). Nu știu care e deadline-ul pentru cele de fellowship. Bănuiesc că până la sfârșitul ST-urilor, înainte să dobândești CCT = Certificate of Completion of Training.

 

Dar asta-i multă vorbărie care ție acum nu-ți trebuie. Tu trebuie să te hotărăști în ce direcție apuci întâi, apoi să te interesezi de examene și altele.

 

Spor,

 

Adi

May 3, 2014
4:42 pm
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
May 1, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Sincer pe mine ma sperie un pic sistemul lor. E total diferit fata de cele de pe continent si foarte flexibil. Posturile de F1 mentionate de tine le-ai gasit pe jobs.nhs.uk? In ce perioada al anului apar cele mai multe? Ai reusit sa prinzi post imediat dupa ce ai terminat facultatea?

 

Daca ai putea, cand ai timp:), sa ne dai niste detalii legat de ce se intampla dupa terminarea F2? Se da examen sau tot pe baza de interviu se intra in CT1/ST1? Toate specialitatile medicale ofera posturi "run through"(=cuplat)? Eu momentan oscilez intre ATI si medicina de urgenta.

 

"cuplat", daca am inteles eu corect, sunt acele posturi care iti asigura toti anii specializarii, pe cand "decuplat" iti ofera CT1 + CT2, dupa care urmeaza o pauza pentru completarea cv-ului, si mai tarziu ST3, ST4 etc.

May 2, 2014
9:48 pm
Member
Forum Posts: 65
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut Victor,

 

Nu am dat rezidențiatul în România, o mai mare pierdere de timp, resurse și nervi nu cred că există dacă intenționezi să vii aici și you're serious about it. Da, intenționez să îmi termin trainingul aici, în România nu mă ține nimic, nu văd să mă întorc. As far as I'm concerned, this is my new home.

 

Și care-i problema dacă durează 10 ani? Te grăbești să ajungi Consultant, unde responsabilitățile și expunerea în fața legii sunt cele mai mari? Pe mine nu m-ar deranja și dacă ar dura 20 de ani trainingul atât timp cât mereu ai pe cineva deasupra ta la care să apelezi când ai nevoie de ajutor. De plătit ești decent plătit din prima luna de FY1, și tot crește salariul.

 

Nu poți echivala FY1 și FY2 cu ani de rezidențiat acasă. În FY1 și 2, te rotezi pe diferite specializări tot la 4 luni, vei face și medicină, și chirurgie și urgențe și câte altele. Cum poți echivala asta cu rezidențiatul de acasă, unde faci una și (teoretic) bună? Nu poți. Decât dacă mânărești treaba cu persoana care face aceste echivalări. Recomand să alegi un drum și să stick with it pentru ca sistemele sunt foarte diferite și în egală măsură necruțătoare ..each for different reasons though.

 

Acestea sunt procedurile ce *trebuie* să le aibe un Foundation Doctor la sfârșitul celor doi ani. Nu e nimic spectaculos din câte observi. Poate lumbar puncture/central venous catheter sunt mai deosebite, dar depinde exclusiv de ce dorești să practici. Dacă vrei să fii, știu eu, oftalmolog, n-o să-ți trebuiască o bună parte din aceste proceduri. Se pot învăța și acasă, trebuie doar să ai un doctor binevoitor.

 

My advice, hotărăște-te din timp (as in, de anul acesta) și odată hotărât, don't look back. Eu eram fix în papucii tăi când am intrat prima dată pe acest forum în Iulie 2010, la sfârșit de an 3 de facultate, și mă hotărâsem pentru UK, and I never looked back, și iată-mă 4 years later. Așadar, you got some thinking to do.

 

Salut Cristina, ți-am lăsat un e-mail.

 

Cu bine,

 

Adi

May 2, 2014
7:59 pm
Member
Forum Posts: 7
Member Since:
April 10, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Adrian I.,mi as dori sa iau legatura cu tine in privat pentru mai multe nelamuriri pe care le am.se poate?crisahmed@ymail.com e mailul meu.te rog adauga ma tu.ms mult

 

ps.un forum asa de complicat nu am mai intalnit de cand navighez eu pe internet.sa trimiti un pm  e ...mi a crescut tensiunea arteriala.poate puteti face ceva in aceasta privinta!

May 2, 2014
4:00 pm
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
May 1, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Adrian I. said:

Salut Victor,

 

Am auzit recent de cineva care când s-a înregistrat la GMC a trecut că nu a făcut acel one year of internship, și somehow, ar fi obținut provisional registration și s-a strecurat în aplicația națională de foundation, însă nu știu cât de veridică e informația, înclin să cred că nu foarte.

 

În orice caz, posturi de FY1 se găsesc, de 3 luni, de 6 luni, chiar de 1 an (depinde în ce perioadă a anului aplici), sunt aproape exclusiv LAS-uri (Locum appointed for service) sau Trust Grade, sau Clinical Fellow equiv. FY1, indiferent de formulare, în corpul advertisementului vei observa că toate menționează același clișeu: "This post is not formally recognised for training by the deanery, however we offer the same support as with FY doctors in the training programe bla bla".

 

Diferență mare între un FY1 training și unul non-training nu e. În spital, faci exact aceleași chestii, muncești la fel de mult, ești învățat etc. Atât doar că nu ți se oferă acces la e-portfolio, deci dacă vrei să ții o evidență a lucrurilor care le faci (mini-CEX, DOPS, CbD), va trebui să printezi singur assessment form-uri pentru acestea și să rogi consultantul/registrarul să le completeze, pe când cei în training fac acest maintanence al portofoliului în mediul online.

 

Eu sunt în mod curent pe un post de LAS FY1 de 5 luni și voi termina în August. În 10 zile am interviu pentru alt post de FY1 în alt oraș ce începe din August, pentru un an întreg (ăsta din urmă fiind Clinical Fellow equiv. FY1 ..tot aceeași mâncare de pește).

 

De ce fac încă un an de FY1 you ask? Deoarece contrar ceea ce am crezut acum câteva luni, nu mi-e de ajuns 5 luni ca să confidently apply for FY2. Aș putea să aplic, și s-ar prea putea să și prind, că posturi de FY2 sunt cu nemiluita și și de training, dar nu sunt nici pe departe pregătit să fac față ca FY2, asta venind din gura cuiva care a avut o oareșce experiență cu sistemul înainte de acest job (2x Clinical attachment-uri în două spitale diferite din UK).

 

Acum sigur, toată lumea-i diferită, poate sunt doar eu mai împiedicat, însă nu recomand să faci FY1 doar 3-6 luni și apoi să aplici mai departe. Dacă simți că ești confident enough to do it, God speed, însă nu te grăbi și rămâi în anii de FY cât mai mult cu putință și build-up your CV pentru aplicațiile de ST/CT.

 

Bun, am deviat. Răspunsul la întrebarea ta este că poți face FY1 și cu Full GMC reg, doar că e un picuț mai tricky. Fă bine și dă IELTS-ul (modulul academic - și ia-l cu minim 7.5 overall score cu minim 7 la fiecare categorie) până când termini facultatea, că din Iunie toți doctorii (imigranți) care aplică pentru GMC reg vor trebui să dovedească their english competency.

 

Cu bine,

 

Adi

Multumesc mult pentru raspunsul detaliat! 🙂  Ai putea sa-mi spui site-ul unde se posteaza anunturile pentru F1 LAS? nhsjobs? momentan pe acest site gasesc doar de la F2 in sus .... cam care ar fi perioada cand apar F1-urile?

 

nu stiam ca LAS-urile ofera si training:D auzisem ca exista F1 LAS insa am crezut ca pe aceste locuri vin doar cei care deja stiu sa faca toate acele proceduri. Tu ai de gand sa termini rezidentiatul acolo? Ai mai dat examenul in Ro? Eu am avut visul de a face tot rezidentiatul in UK insa am renuntat cand am aflat ca poate sa dureze si peste 10 ani 🙁 Am hotarat sa-l incep aici si sa fac doar F1 (poate si F2) acolo, apoi sa le echivalez, pentru a putea invata acele proceduri pe care in Ro nu o sa mi le arate nimeni 🙁

May 1, 2014
11:53 pm
shrinkescu
Guest

Ce informatii detaliate si utile dai, de mult timp, pe acest forum draga Adriane...sper sa vii pe 10 mai la Belgrave Square in Londra la intalnirea anuala a societatii, fiindca de colegi ca tine ar avea mare nevoie SMRUK, cred eu!

 

CoolClaudiu

May 1, 2014
11:00 pm
Member
Forum Posts: 65
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut Victor,

 

Am auzit recent de cineva care când s-a înregistrat la GMC a trecut că nu a făcut acel one year of internship, și somehow, ar fi obținut provisional registration și s-a strecurat în aplicația națională de foundation, însă nu știu cât de veridică e informația, înclin să cred că nu foarte.

 

În orice caz, posturi de FY1 se găsesc, de 3 luni, de 6 luni, chiar de 1 an (depinde în ce perioadă a anului aplici), sunt aproape exclusiv LAS-uri (Locum appointed for service) sau Trust Grade, sau Clinical Fellow equiv. FY1, indiferent de formulare, în corpul advertisementului vei observa că toate menționează același clișeu: "This post is not formally recognised for training by the deanery, however we offer the same support as with FY doctors in the training programe bla bla".

 

Diferență mare între un FY1 training și unul non-training nu e. În spital, faci exact aceleași chestii, muncești la fel de mult, ești învățat etc. Atât doar că nu ți se oferă acces la e-portfolio, deci dacă vrei să ții o evidență a lucrurilor care le faci (mini-CEX, DOPS, CbD), va trebui să printezi singur assessment form-uri pentru acestea și să rogi consultantul/registrarul să le completeze, pe când cei în training fac acest maintanence al portofoliului în mediul online.

 

Eu sunt în mod curent pe un post de LAS FY1 de 5 luni și voi termina în August. În 10 zile am interviu pentru alt post de FY1 în alt oraș ce începe din August, pentru un an întreg (ăsta din urmă fiind Clinical Fellow equiv. FY1 ..tot aceeași mâncare de pește).

 

De ce fac încă un an de FY1 you ask? Deoarece contrar ceea ce am crezut acum câteva luni, nu mi-e de ajuns 5 luni ca să confidently apply for FY2. Aș putea să aplic, și s-ar prea putea să și prind, că posturi de FY2 sunt cu nemiluita și și de training, dar nu sunt nici pe departe pregătit să fac față ca FY2, asta venind din gura cuiva care a avut o oareșce experiență cu sistemul înainte de acest job (2x Clinical attachment-uri în două spitale diferite din UK).

 

Acum sigur, toată lumea-i diferită, poate sunt doar eu mai împiedicat, însă nu recomand să faci FY1 doar 3-6 luni și apoi să aplici mai departe. Dacă simți că ești confident enough to do it, God speed, însă nu te grăbi și rămâi în anii de FY cât mai mult cu putință și build-up your CV pentru aplicațiile de ST/CT.

 

Bun, am deviat. Răspunsul la întrebarea ta este că poți face FY1 și cu Full GMC reg, doar că e un picuț mai tricky. Fă bine și dă IELTS-ul (modulul academic - și ia-l cu minim 7.5 overall score cu minim 7 la fiecare categorie) până când termini facultatea, că din Iunie toți doctorii (imigranți) care aplică pentru GMC reg vor trebui să dovedească their english competency.

 

Cu bine,

 

Adi

May 1, 2014
7:39 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Draga Victor,

 

Poti aplica pt job-uri de FY1, dar nu prin aplicatia nationala, numai pt ceea ce se numeste 'stand alone posts', adica job-urile care nu se completeaza prin aplicatia nationala. Nu cred ca ai cum sa obtii 'provisional registration', decat daca s-au schimbat cumva regulile in ultima vreme.

Mai multe info: http://www.smruk.org/?page_id=1396#q3

 

Mult succes,

Gabi

May 1, 2014
11:33 am
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
May 1, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna ziua! Sunt student anul 4 MG la Iasi. Am o nelamurire in legatura cu informatia gasit aici si pe alte site-uri/forum-uri. Din cate am inteles studentii din UE care termina o facultate de medicina cu durata de studii 6 ani sunt eligibili pentru FULL GMC registration (pot sa aplice DOAR pentru joburi de trainning de la F2 in sus). Intrebarea mea este daca as putea obtine PROVISIONAL registration pentru a avea astfel acces la locurile F1? Exista vreo alta metoda prin care as putea concura pentru locurile de F1 ca student absolvent al unei facultati de medicina cu durata de studii 6 ani?

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
3 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73