Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
My first interview
July 13, 2012
11:50 am
Member
Forum Posts: 10
Member Since:
April 8, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

M-am gandit mai bine si am refuzat invitatia la interviu. Probabil solutia cea mai buna este cea a unui Clinical Attachment, apoi poate vor fi mai multe invitatii pentru posturi mai de Junior, pentru ca in afara de experienta in UK, atat eu cat si sotul meu avem CV-uri foarte bune (doctorat, publicatii, teaching, premii, etc).

Exista vreo limita de ani de la absolvire de la care nu mai poti intra in F1/2 sau face clinical attachment? Am vazut ca in unele anunturi de F2 LAT specificau sa nu ai mai mult de 3 ani de la absolvire, iar pentru un clinical attachment aveau limita de 4 ani.

Va multumesc,

Cristina

July 13, 2012
9:42 am
Member
Forum Posts: 10
Member Since:
April 8, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Va salut,

Revin si eu cu o intrebare. Dupa foarte multe aplicatii pentru posturi de F1 si F2, si un singur interviu pentru F2 LAT la care am fost unsuccesful, am fost chemata din nou la un interviu la Withybush General Hospital. Postul era initial de SHO pe chirurgie generala, iar in invitatia la interviu mentioneaza ca postul a devenit CT1. Problema mea este ca nu am mai avut contact cu chirurgia din facultate, in Romania fiind rezident pe specialitate medicala. Inainte de a refuza o invitatie aparuta dupa multe aplicatii, as vrea sa va intreb care ar fi responsabilitatile unui CT1 pe chirurgie; la partea de teorie pot sa spun ca stau bine, dar nu am experienta practica. Postul este pe 6 luni, cu posibilitate de prelungire pentru 1 an si nu este recunoscut ca training, cu toate ca ofera acces la cursuri. 

Va multumesc pentru ajutor,

Cristina

July 12, 2012
4:51 pm
shrinkescu
Guest

Bravooooooooooo Mariaaaaaaaaaaaaaaa!

Abia astept sa desclestez pumnii...

CoolClaudiu

July 12, 2012
4:47 pm
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
January 15, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

@ Claudiu: Multumesc pentru incurajari..si sper sa anunt in curand relaxarea pumnilor stransi Cool

 Vestile pe care le am acum sunt ca am primit mail de la UKBA, in care-mi confirma toate cele..Singura curiozitate care ramane e ce va mai raspunde HR-ul cand am dovada scrisa de la UKBA?!

Devine la fel de interesant ca o telenovela ieftina - desi n-am urmarit vreuna sa stiu cum e Laugh

Maria

July 12, 2012
11:27 am
shrinkescu
Guest

Daca iti poti permite sa faci o pauza, atunci o pauza e intr-adevar binevenita Maria, dar pe de alta parte eu nu as da cu piciorul la alte opportunities, "nu se stie de unde sare iepurele" si in orice caz, "good things come to those who wait..."

Noi iti tinem pumnii! Asteptam vesti bune!

CoolClaudiu

July 12, 2012
10:37 am
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
January 15, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

@ Eska: iti multumesc tare mult pentru link.

 

Am studiat si eu destul de mult problema (obligata de situatie) si imi pare ca se cam impiedica in propriile lor legi. Intr-adevar:

A2 nationals will be granted authorisation to be employed in the UK if: they have an offer of a „skilled‟ job that cannot be filled by the resident labour market (i.e. they meet the criteria for a work permit). Before A2 nationals can begin employment as skilled workers, the employer first needs to obtain a letter of approval through the existing work permit arrangements. The A2 national can then apply for an accession worker card.

Insa, tot ei spun ca au anumite categorii "work permit free" printre care si postgraduate doctors pentru care procesul de obtinere al AWC nu implica obtinerea de letter of approval !

For certain categories of employment, the Bulgarian or Romanian national will be able to apply to the Home Office for an
Accession worker card without the need for an employer to apply for a work permit. These categories are: [..] (f) Postgraduate doctors, dentists and trainee general practitioners.

If the employment does not fall into one of
these categories, the process for obtaining authorisation to work is in two stages:
• The UK employer first applies for approval of the employment under the work permit arrangements.

• The Bulgarian and Romanian national must then apply for an AWC.

Din toate aceste povesti eu am dedus asa: da, acest Resident Labour Market test se aplica pt non - UE si sâc! si pentru romani & bulgari,  cu exceptia catorva categorii work permit free, pt care angajatorul nu trebuie sa mai aplice pentru aprobare la UKBA (deci nevoia sa satisfaca Resident test dispare) ci doar angajatul direct pt WAC.

Cat despre conditional job offer letter..erau mentionate strict: CRB, OHC si referintele - daca ar fi sa iau iarasi totul ad litteram.

In concluzie, eu am renuntat deja la aceasta lupta inegala. Si nu ma gandesc asa mult la eventualele shortlistari, pt ca mai apar. Ieri am primit o alta invitatie de interviu pt maine, dar pe care am refuzat-o pentru ca am obosit sa investesc atata energie, emotii, timp si bani..

Asa ca iau o pauza de la toata nebunia asta..sa-mi spal un pic creierul incins Cool

Maria

July 12, 2012
12:24 am
Member
Forum Posts: 18
Member Since:
May 14, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
July 12, 2012
12:21 am
Member
Forum Posts: 18
Member Since:
May 14, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Maria said:

 Intre timp am dat un mail la UKBA (biroul pt romani si bulgari) in care le explic situatia si ii rog sa confirme e ca nu e nevoie de niciun Resident Labour Market test, dupa cum am citit pe site-ul lor.

Cel mai frustrant e ca am dreptate..si ca ar fi atat de simplu sa-si spele incompetenta aruncand o privire pe site-ul UKBA sa se convinga.

Iar ceea ce mi se pare total nepotrivit insa din partea lor este sa-mi mentioneze despre acel absolvent britanic. De ce nu i-au dat lui jobul de la inceput pe criterii rasiale si m-au mai incurcat in toata povestea asta?


 Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat, dar cred ca singura chestie de care ar putea fi vinovati cei de la HR ar fi ca n-au verificat situatia inainte de a-ti face oferta (desi poate nici asta, in cazul in care anuntul job-ului mentiona pe undeva si ca preliminary job offers depind de verificarea fara probleme a: references, CRB, health checks, right to work, GMC registration, etc. Eu am vazut multe anunturi in care scria clar ca oferta se retrage daca ceva din astea nu erau OK)

Tot uitandu-ma pe site-ul UKBA (ca am si eu niste acte la ei din martie) am dat de asta http://www.ukba.homeoffice.gov.....strictions

 

Deci pentru romani si bulgari: Permission to work will normally be given only where the worker has a specific job offer and the work is in skilled employment for which the employer has been unable to find a suitably qualified resident worker.  Si cred ca pe cei de la UKBA nu i-a interesat cat de putin ca britanicul respectiv se clasase sub tine, din pacate.

 

Aiurea, dar asta e... Dar vorba Larisei, cu atatea invitatii la interviuri cred ca intr-adevar ai o aplicatie buna, sigur va rasari in curand soarele si pe strada ta.

July 6, 2012
5:14 pm
shrinkescu
Guest

Aici e momentul in care eu m-as duce la un avocat expert in employment law, sa-mi spuna daca am o sansa sau nu sa castig "batalia" pe care tu, Maria, o vezi deja pierduta. Riscul ar fi sa pierzi si vreo £200, plata avocatului, si  batalia, ramane sa hotaresti tu daca merita riscul/efortul, nu am curaj sa te imping intr-o directie sau alta, dar din toata inima iti doresc succes!

 

Claudiu

July 6, 2012
4:45 pm
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
January 15, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc pentru sprijin tuturor.

Intre timp am facut o plangere la HR manager, cerand sa reverifice cu UKBA deoarece pe site-ul oficial acestia furnizeaza informatii contradictorii. Cetatenii EEA nu au nevoie de Resident Labour Market Test - ei au drepturi egale cu cetatenii UK pe piata muncii.

Dupa repetate apeluri telefonice si un mail primit de la departamentul Postgraduate in care ma anuntau ca incep mai devreme pt o perioada de shadowing & training (halal comunicare pana si-ntre ei!) am primit raspunsul lor oficial cum ca au verificat din nou cu UKBA si li s-a spus acelasi lucru - sa angajeze cetateanul britanic, chiar daca eu am avut un rezultat mai bun la interviu.

Am contactat UKBA -ul si mi s-a spus sa dau email cu cererea mea deoarece nu mai exista linie telefonica speciala pt Bulgari & Romani, iar ei nu au trainingul necesar sa imi raspunda. Inutil sa mentionez ca mailul era dat deja de luni - fara niciun raspuns insa.

Asadar, batalia e castigata de ei.

 

Cu bine,

Maria

July 2, 2012
7:25 pm
Member
Forum Posts: 65
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Păcat că nu am fost crescuţi în spiritul litigiozităţii, precum britanicii, ne-ar fi fost utilă o asemenea îndemânare în astfel de momente. Maria, cred că sfatul lui Claudiu din ultima frază de mai sus este pertinent şi de încercat. Poate că nici nu e nevoie să apelezi direct la avocat decât după ce le transmiţi prieteneşte respectivilor din Trust că 'poţi iniţia o acţiune juridică dacă..', şi speculez c-ar fi îndeajuns, din moment ce gafa e de partea lor şi meriţi restitution.

 

Îţi doresc mult succes, nu ceda şi trage-n continuare şi cu dinţii de şansa ta, şi în mod inerent, o portiţă se va deschide.

 

-Adrian

July 2, 2012
2:22 pm
shrinkescu
Guest

Draga Maria, din pacate Larisa are dreptate, e multa incompetenta in birourile de Medical Staffing din NHS, eu am lucrat mult mana in mana cu cei de acolo cand eram Area Medical Director si nu vreau sa generalizez, fiindca am avut si colege bune in Medical Staffing Department, dar unele au aratat o combinatie periculoasa de incompetenta amestecata cu xenofobie si sentimente anti-doctor. Cand volumul lor de munca e mare de tot, salariul mult mai mic ca al doctorilor si nu exista niciun incentive sa te ajute, la ce sa te astepti? Ar trebui insa sa incerci macar sa iei legatura cu cea mai senioara persoana din departamentul respectiv, sa te plangi in mod politicos si demn, eu in locul tau as incerca sa iau legatura cu directorul de la Human Resources al trustului respectiv. Nu au voie sa se joace cu destinele oamenilor!!!

 

Mult succes,

 

Claudiu

July 2, 2012
1:39 pm
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
January 15, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Claudiu, iti multumesc tare mult pentru mesaj.

Intr-adevar ma aflu intr-o situatie mai mult decat ciudata si incalcita..Si inca nu m-am hotarat cat de incisiva sa fiu in reactii. Intre timp am dat un mail la UKBA (biroul pt romani si bulgari) in care le explic situatia si ii rog sa confirme e ca nu e nevoie de niciun Resident Labour Market test, dupa cum am citit pe site-ul lor.

Cel mai frustrant e ca am dreptate..si ca ar fi atat de simplu sa-si spele incompetenta aruncand o privire pe site-ul UKBA sa se convinga.

Iar ceea ce mi se pare total nepotrivit insa din partea lor este sa-mi mentioneze despre acel absolvent britanic. De ce nu i-au dat lui jobul de la inceput pe criterii rasiale si m-au mai incurcat in toata povestea asta? M-au pus sa fac pana si toate pre-employment checks..Mda.

In fine, acum sunt destul de sceptica..si nu cred ca voi mai schimba ceva. E doar pentru posteritate. Se pot intampla si de-astea, mai ales cand totul pare ca merge ca pe roate 🙂

Cu bine,

Maria

July 2, 2012
1:10 pm
shrinkescu
Guest

Vai ce situatie penibla draga Maria!!! Sper ca le-ai spus ca ai renuntat la alte doua interviuri...nu cred ca trebuie sa te lasi data la o parte, daca a gresit cineva e clar ca sunt ei cei care au gresit, de ce ti-au dat job offer in the first place??? Eu banuiesc ca trebuie trustul respectiv sa plateasca pt aceasta greseala! Poate merita sa stai de vorba cu un avocat care e specializat in "employment law", desi asta inseamana alti bani, alta distractie...oare unde e Alin, el precis ar avea sfaturi mai bune pt tine...eu nu pot decat sa-ti tin in continuare pumnii...si sper macar sa te recompenseze cumva daca nu iti dau postul...offfffffffffffff ce ciudatenie de situatie!!! 

Claudiu

July 2, 2012
12:34 pm
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
January 15, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ah..si de prisos sa mentionez ca intre timp am anulat alte 2 invitatii de interviu..pt ca na! aveam deja job Smile

July 2, 2012
12:33 pm
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
January 15, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

@ Claudiu & @Fanu va multumesc 🙂

 

Dar cum lucrurile nu puteau fi chiar atat de simple, tocmai ce am primit un mail de la Medical Staffing, ca mi se retrage oferta de munca pentru ca au verificat ei ca acest post nu indeplineste Resident Market Labour test.

Drept urmare am inceput cautarile pe site-ul UKBA si am aflat ca acest test se aplica doar pentru angajarea non - europenilor. Trimis mail inapoi..cu linkurile de pe site si toate paragrafele citate. Niciun raspuns.

Azi i-am sunat si mi-au zis aceeasi poveste ca acest job nu satisface Resident Labour Market test si drept urmare pt ca au un candidat british care a avut un scor sub al meu la interviu, nu mi-l pot oferi mie ci lui.

Inca nu imi vine sa cred ce am auzit?!? Unde is equal opportunities de cetatean european?

Le-am spus sa verifice inca o data cu UKBA pt ca scrie clar pe site ca asta se aplica pt non - UE. Si a ramas ca mai verifica o data..

 

Asadar, nimic nu e ce pare a fi 🙂

Maria

June 30, 2012
7:38 am
Vaslui/Iasi
Member
Forum Posts: 717
Member Since:
April 14, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Felicitari pentru realizari si mai ales pentru LAT !

Bravo!

 

Fanu.

" Dacă soarta nu te face să râzi, înseamnă că nu eşti în stare să te prinzi de poantă."

June 29, 2012
4:08 pm
shrinkescu
Guest

Bravooooooo Mariaaaaaaaaaa! Merci pt feed-back si succes in continuare!

CoolClaudiu

June 29, 2012
4:00 pm
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
January 15, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Salutari din nou,

 

Ma simt datoare sa impartasesc in continuare incursiunea mea catre UK - in speranta ca va fi util cuiva, cel putin ca incurajare. Eu am gasit mai mult decat folositoare multe postari de pe acest forum!

Dupa experienta primului interviu am fost sfatuita/decis sa fac un CA. A urmat Clinical Fellowship-ul pe Obs & Gynae la St George's Hospital - London. A fost mai mult decat necesar..de aceea, recomand cu caldura tuturor care se gandesc sa inceapa o cariera in UK sa ia in considerare cateva saptamani de shadowing/hands-on experience. Pe mine m-a ajutat enorm - am bifat multe casute goale din CV-ul meu si am intalnit oameni intr-adevar minunati.

Au urmat reintoarcerea in Bucuresti, aplicat din nou pentru joburi si reusit la urmatorul interviu - LAT FY1. Acum astept cu nerabdare WAC si evident..sa incep 🙂

E un drum destul de lung, ce necesita multa energie si determinare. Dar impresia pe care o am acum e ca merita - ma lamuresc in curand Laugh

 

Numai bine,

Maria

May 10, 2012
9:40 pm
shrinkescu
Guest

Bravoooooooooooooo colega! Tot inainte!

Claudiu

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
2 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73