Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Medicina Dentara in Anglia?
June 23, 2014
3:07 pm
Ruxandra Moraru
Guest

Buna Ema,

Intr-adevar , pentru medicina/stoma, ar trebui sa ai trei A level( materii de bac) cu note foarte mari A sau Astar, asta pentru universitatile de prestigiu. Macar doua dintre ele trebuie sa fie in chimie si biologie. Este preferabil sa ai si fizica sau matematica ca a treia optiune. Nivelul academic este extrem de serios. Biologia care se cere aici este biologie si nu anatomie si fiziologie, desi acestea sunt incluse in programa. De asemenea, chimia are un nivel ridicat si presupune chimie anorganica si organica. Nu se cer probleme, acestea facind parte din matematica speciala din programa UK.
In ceea ce priveste curriculele si respectiv manualele, exista doua optiuni in tara asta:AQA si OCR cu programe asemanatoare, foarte mici diferente intre manuale, ambele acceptate.
Parerea mea este ca ar fi recomandat sa faci Alevel aici. Fie colegiu fie 6th form intr-unul dintre licee(high school) si sa optezi pentru chimie, biologie si ce altceva alegi tu: mate sau fizica...
O alta discutie se leaga de cine iti plateste cursurile la facultate. Nu poti aplica pentru student loan in Anglia decit daca ai cel putin trei ani neintrerupti in tara asta, dovedibili.

Sper sa te ajute!
succes mult!

May 30, 2014
6:01 pm
Ema
Guest

Buna! As avea nevoie de cateva pareri in legatura cu medicina dentara in UK la care incerc sa aplic in momentul de fata. Din pacate, din cate am inteles, as fi avut nevoie de BAC-ul la chimie si biologie, dar eu l-am dat la cu totul alte materii. Asadar, mi s-a spus ca trebuie sa dau A-levels aici la bio si chimie iar notele trebuie sa fie A la ambele. Nu stiu insa ce grad de dificultate au si daca ar fi mai bine sa aplic ca si private candidate, adica sa invat singura acasa, sau daca sa ma duc la colegiu sa studiez materiile astea si apoi sa dau examenele. Cat despre sansele la admitere, de asemenea, nu stiu mai nimic, mai ales ca englezii nu par a fi foarte comunicativi cand incep sa pun intrebari.

As aprecia tare mult o parere. Merci.

August 26, 2010
3:33 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
March 25, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Un simplu absolvent de medicina dentara nu va putea profesa in UK ca dentist decat daca va lucra minim 2 ani in Romania.

In UK, dupa absolvire, toti medicii dentisti fac ceea ce se cheama Vocational Training. Toti absolventii de medicina dentara din UK sunt inregistrati la Colegiul Medicilor Dentisti (General Dental Council) initial cu drept de libera practica provizoriu si numai dupa ce au facut Vocational Training primesc drept de libera practica complet (Full Registration). Dupa ce termina Vocational Training vor capata dreptul de a lucra ca "dentisti" adica General Dental Practitioner.

Vocational Training se desfasoara in cabinetele unor dentisti mai seniori care au si o pozitie academic in cadrul schemei de Vocational Training al unei Deanery. Dupa ce s-a calificat ca General Dental Practitioner un dentist poate asigura servicii primare comunitatii sau poate sa dezvolte un interes particular eg: Endodontie, Parodontologie, Pediatric Dentistry etc.

Alternativ, un dentist care a terminat Vocational Training ar putea dori sa se specializeze in Chirurgie Orala sau Chirurgie Maxilo-Faciala. Ambele specializari se fac in spitale, nu in comunitate. Chirurgia orala acopera in UK cam aceeasi curicula ca si chirurgia alvelora in Romania. Chirurgia Maxilo-Faciala necesita terminarea dupa caz a celeilalte facultati, in cazul dentistilor Medicina Generala INAINTE de a aplica pentru un post de Registrar in chirurgie maxilo-faciala. In acest sens, exista facultati cu durata redusa atat pentru absolventii de stomatologie cat si pentru cei de generala. De asemenea, de la un aspirant la postul de Registrar in Chirurgie Maxilo-Faciala se asteapta sa aibe la dosar ca este competent atat ca General Dental Practitioner (eg extractii, preparare cavitati, obturatii, tratamente de canal, protetica) cat si ca SHO de medicala (eg citire ECG, canulare, cateter urinar, urgente medicale si chirurgicale).

In prezent trainingul in chirugie maxilo-faciala in UK se reorganizeaza si exista o mare diversitate de practicanti aflati la diferite nivele de training, cu nume si competente foarte variabile. Ma opresc cu postatul aici pentru ca nu cred ca statistic sunt multi romani interesati de aceasta zona extrem de specializata.

Pentru un proaspat absolvent de medicina dentarara exista doua variante mari: ori lucreaza minim 2 ani in Romania, ori face Vocational Training in UK.

Alin

August 26, 2010
8:23 am
Member
Forum Posts: 3
Member Since:
June 24, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

urat din partea guest-ului

August 25, 2010
1:38 pm
shrinkescu
Guest

Nu as vrea sa degenereze cumva atmosfera de respect reciproc din acest forum, nimeni nu e perfect cand vine vorba de gramatica…

August 25, 2010
1:14 pm
Ramona
Guest

Monica Antonescu said:     Buna seara!Am absolvit anul acesta Medicina Dentara si sunt foarte interesata sa pot practica in UK.Din cate stiu,parerile sunt impartite privind anii de experienta necesari.Exista vre-o posibilitate sa gasesc job unde sa nu se ceara minim 2 ani de experienta?Sau daca stiti vre-o alta cale de abordare a problemei,va multumesc anticipat pt ajutor.O seara placuta!


@ Monica – Mai trist este faptul ca cineva cu pretentia de medic stomatolog si ganduri de a practica profesia in strainatate, nici macar nu stie ca "vre-o" sansa poti avea doar cu un minim de carte!Surprised

March 26, 2010
8:02 am
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
March 25, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Iti sugerez sa iei legatura cu asa numitele Deaneries. Ele sunt cele mai bune organisme care pot da informatii despre Vocational Training pentru dentisti. E suficient sa le dai un mail si ti se va raspunde.

Vezi mai jos:

http://www.londondeanery.ac.uk/

http://www.cardiff.ac.uk/pgmde/

Cauta la Contact.

January 7, 2010
7:41 am
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
January 3, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc frumos pentru informatii ,care cu siguranta sunt un punct de plecare.Sper sa gasesc o solutie cat de curand.

January 5, 2010
9:02 pm
Member
Forum Posts: 84
Member Since:
September 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Nu prea ma pricep la partea de stomatologie, dar cautand posturi de Foundation pe site-ul nhs am dat peste urmatorul anunt de Dental foundation 1 http://www.jobs.nhs.uk/cgi-bin.....=912405592. Detaliile referitoare la post am vazut ca vor fi publicate pe 13 ianuarie. Sper sa va ajute cu ceva.

Mult succes.

CrisR.

January 5, 2010
1:33 pm
Ruximoraru
Guest

Draga mea, singurul mod in care poti veni aici fara experienta clinica urmind sa acumulezi experienta clinica este sa intrii ca masterand la una din universitati sau ca stagiar, (vocational trainee), pe linga un medic britanic.Pentru asta insa trebuie sa te interesezi cum merg lucrurile cu VT( vocational training)-ul pentru cei veniti din afara Marii Britanii. Sper sa te ajute cit de cit informatia mea.

Ruxandra

January 4, 2010
5:23 pm
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
January 3, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

     Buna seara!Am absolvit anul acesta Medicina Dentara si sunt foarte interesata sa pot practica in UK.Din cate stiu,parerile sunt impartite privind anii de experienta necesari.Exista vre-o posibilitate sa gasesc job unde sa nu se ceara minim 2 ani de experienta?Sau daca stiti vre-o alta cale de abordare a problemei,va multumesc anticipat pt ajutor.O seara placuta!

October 11, 2009
8:00 pm
Romania, Bucharest
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
September 20, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna Oana,

Uite un site al medicilor stomatologi romani, unii dintre ei practicanti in UK. Il am de la prietena mea, stomatoloaga si ea. Sper sa-ti fie de folos!

http://www.eugenol.ro/forum/

Toate bune!

September 30, 2009
10:10 pm
Southend on Sea
Member
Forum Posts: 3
Member Since:
September 29, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Draga Oana,

Am sa ma interesez daca vreunul dintre tutorii cu care lucrez la Facultate  are ca vocational trainee vreun copil care a absolvit in afara UK; cred ca este cam neobisnuit. Ca sa faci un VT trebuie sa dai un interviu ca student inca, si  in functie  de acesta, esti plasat pe niste liste deja existente cu trainerii acceptati de decanate. Nu stiu daca este valabila aplicatia cuiva care nu a terminat in Uk. Am sa ma intersez si am sa iti spun. Nu trebuie sa iti faci insa mari sperante , uneori este posibil, alteori, nu. Si ei sunt destul de proactivi vis- a -vis de EU, dar stii tu, conservatorismul englezesc, totusi exista.

Toate bune iti doresc pina la o noua intilnire aici, pe forum.

Ruxandra

September 30, 2009
7:29 am
Romania
Member
Forum Posts: 3
Member Since:
September 28, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc din toata inima pentru informatii..si am sa le citesc cu atentie, poate gasesc o portita si pentru mine; daca nu mai astept Laugh; important sa ajung acolo! 

Sa inteleg ca e foarte dificil sa intri in practica pe langa un doctor daca nu ai absolvit in uk?

September 30, 2009
7:17 am
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

http://www.gdc-uk.org/   acest link este mai mult pt cei care au absolvit in afara UE, dar poate gasesti ceva informatii utile.

Lucrurile se rezolva aici 'englezeste', adica mai lent....poate ar tb sa astepti cu mai multa rabdare.

Mult succes,

Gabi

September 29, 2009
10:04 pm
Southend on Sea
Member
Forum Posts: 3
Member Since:
September 29, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna Oana,

Daca nu mai ai rabdare, lucrurile pot fi rezolvate in doua moduri, fie te duci la Colegiul Medicilor Dentisti si te interseszi de legislatia in vigoare vis-a-vis de dreptul la lucru in UE al absolventilor 2010, fie te gindesti sa te inscrii la un masterat aici( foarte recomandabil) si atunci lucrurile se aranjaza de la sine. Oricum ai nevoie de ceva experienta deoarece clinica NHS este destul de delicata mai ales ca tinar medic, neexperimentat. Chiar si absolventii de aici trec printr-un obligatoriu an de " vocational trainig" ( stagiu) pe linga dentisti experimentati si selctionati pe baza de Cv si portofoliu de catre decanatele regionale.

September 29, 2009
7:28 pm
ella carmaciu
Guest

Draga Oana, voi incerca sa te pun in legatura cu o doctorita stomatoloaga romanca din UK. Ii voi scrie chiar in aceasta seara si sper ca ea sa iti raspunda in curand.

September 29, 2009
2:04 pm
Romania
Member
Forum Posts: 3
Member Since:
September 28, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna ziua! Sunt inca studenta in anul 6 si mi-as dori sa pot practica in Anglia cat mai repede. M-am interesat la cateva agentii de recrutare insa toti cer cel putin 2-3 ani de experienta. Nu exista alta posibilitate de a ajunge sa lucrez mai repede in Anglia ? Eu voi absolvi in anul 2010. Astept cu nerabdare un raspuns! Smile

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
4 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73