Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Locum fy1 prin recruiters
January 22, 2015
7:50 pm
Moderator
Forum Posts: 120
Member Since:
July 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna Tudor,

Ma bucur ca ai gasit util Clinical Attachment; Princess Alexandra Hospital e un loc destul de aglomerat din cate am auzit asa ca probabil ai vazut multe. Bafta in contiunuare!

Alex

January 22, 2015
4:33 pm
Member
Forum Posts: 4
Member Since:
February 14, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc Alex Lita! Da, am incercat sa absorb cat mai multe din informatiile generale incat sa imi fac o idee despre ce inseamna a fi medic in NHS. Am facut un Clinical Attachment de 6 saptamani pe A&E, in Harlow, in urma cu doua luni iar de aproape 2 saptamani sunt inregistrat la GMC. Intr-adevar asa este, un prim pas foarte important fara de care nu as fi avut acum acelasi curaj sau incredere sa aplic pentru un job. Partea medicala nu reprezinta tot, e foarte importanta si latura umara si as recomanda la randul meu acelasi lucru oricui.

Am aplicat la tot ce am gasit pe nhs jobs dar din cate vad oferta e saraca momentan. Eram nedumerit in ce masura difera conditiile de munca pentru un FY1, printr-o firma de locum, daca exista vreo diferenta, in afara de lungimea contractelor care am vazut ca variaza intre 1-2-3 luni... Am inteles ca se cere foarte mult de la tine, multe ore de munca, si in general ai gasi mai putina intelegere, rabdare, suport in situatiile in care nu te descurci.

Multumesc Dr. R.G! Am avut IELTS dat in momentul in care am trimis actele la GMC pentru inregistrare. E afisat pe site-ul lor, au nevoie de o dovada pentru competenta lingvistica si acesta e testul (singurul cred) care certifica asta. Altfel, cred ca primesti doar Full Registration dar fara licence to practise.
Nu esti eligibil la aplicatia nationala pentru Foundation Programme dar poti foarte bine sa aplici pentru posturi de FY1 individual. Eu personal, neavand experienta, nu as fi confortabil sa incep direct ca SHO dupa ce am vazut ce fac ei. Din fericire am o prietena care lucreaza si e foarte supportive, am unde sa stau Laugh.
Mult succes si tie!

January 22, 2015
9:03 am
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
January 14, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna, Tudor!

Felicitari! Din cate stiu tu ca roman nu esti eligibil pentru postul FY1 care corespunde cu Pre-Registration House Officer ( destinat mai degraba englezilor care au doar 5 ani de studiu in facultate, spre deosebire de noi cu 6 ani). Mai degraba ai merge pe un post FY2 care corespunde cu Senior House Officer (SHO). Si eu sunt intr-o situatie similara cu a ta si incerc sa-mi gasesc o pozitie de SHO; de la recrutori am primit diverse oferte convenabile si intr-un timp relativ scurt. Pe langa asta te-ar putea sprijini mai mult in tot procesul de stabilire in UK si de mediere a relatiei tale cu cei din spitale. Eu personal as merge pe mana lor.

Am si eu o curiozitate, spuneai ca esti deja inscris in GMC, ai sustinut un test IELTS pentru asta? Eu inca nu m-am inscris, dar am inteles ca se pretinde.

Mult succes!

January 21, 2015
10:30 pm
Moderator
Forum Posts: 120
Member Since:
July 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna Tudor,

In primul rand, mult succes. Sper ca ai citit cu atentie informatiile generale unde vei gasi ceva indrumari. Daca nu ai lucrat de loc in UK si fiind proaspat absolvent ti-as recomanda sa consideri mai intai un clinical attachment. Regulile NHS, cultura oranizationala, modul in care interactionezi cu ceilalalti memmbrii ai echipei terpeutice, poate fi destul de diferite de experienta ta de pana acum. 2-3 saptamani ca observator te pot feri de multa bataie de cap. Stiu medici romani care din pacate au avut de suferit nu datorita cunostintelor "tehnice" ci mai degraba au avut probleme "de integrare".

Bafta!

January 21, 2015
1:41 pm
Member
Forum Posts: 4
Member Since:
February 14, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna ziua! Sunt un tanar medic, absolvent de medicina in iulie 2014 si inregistrat la GMC de o saptamana, deci la inceput de drum. Urmaresc forumul cu mare interes de cand am luat decizia de a ma orienta spre UK, informatiile au fost de un real ajutor si va multumesc pentru asta.
In acest moment sunt in cautarea primului job, de FY1. Am aplicat prin nhs jobs la tot ce am gasit dar am dat si peste diverse anunturi de la o agentie de locum. V-as ruga daca ati putea sa imi dati mai multe informatii pe aceasta tema, daca are cineva experienta de a gasi un job prin aceste firme, care sunt conditiile/diferentele fata de un job gasit pe cont propriu prin nhs jobs.
Multumesc,
Tudor Sandutu

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
6 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Gabi Badea: 402

Alin: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73