Forums

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Intrebari despre halate si salarii
July 9, 2014
7:28 am
bogdan
Guest

buna ziua

ma numesc Bogdan si am o mica nelamurire. Am absolvit in 2000 facultatea, un an de stagiu si apoi competenta in medicina de urgenta, lucrand pana in prezent in UPU. Intentionez sa plec in UK, mi s -a oferit un post de clinical fellow pe A&E. Am inteles ca este un fel de rezidentiat iar dupa maxim 3 ani poti aplica ptr registrar. Este corect? Despre salariu m am lamurit, este pe undeva la 2000 net

Va multumesc anticipat

March 12, 2014
5:48 am
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
February 11, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Petru Vaida said:

Salut Dan

 

1. Medicii juniori au echipament oferit de spital (deobicei costul se scade din primul salar dar la incheierea contractului ................................

 

Mutumesc pentru raspuns!

March 11, 2014
7:41 pm
ella carmaciu
Guest

Multumim mult Petre. Te asteptam la intalnirea anuala a SMRUK la ICR in Londra pe 10 mai, ca de altfel si pe toti ceilalti colegi asistenti, medici, farmacisti, stomatologi, fizioterPisti, psihologi, orice cadre sanitare de origine romana care activeaza in UK. Vom anunta pe website dupa Balul Martisorului (din acest weekend).
Va asteptam.
Impreuna vom fi intotdeauna mai puternici.

March 10, 2014
12:57 am
Exeter, Devon, Uk
Member
Forum Posts: 39
Member Since:
June 29, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut Dan

 

1. Medicii juniori au echipament oferit de spital (deobicei costul se scade din primul salar dar la incheierea contractului se poate returna echipamentul si primesti suma inapoi) dar nu e absolut obligatoriu sa porti acest echipament (seamana cu echipamentul chirurgical de sala dar poate avea culori variate). Alternativa e sa porti hainele tale proprii. De la nivel de middle grade doctor in sus cam toata lumea poarta haine de civil (in general pantaloni si camasa, la consultant-i de regula costum desi exista regula "nothing below the elbow" care inseamna ca fie vii cu maneca scurta fie iti sufleci maneca iar ceas sau alte bijuterii nu se poarta, cu exceptia inelului de casatorie/ logodna. Nici cravata nu prea e voie. Toate acestea din motive de infection prevention). Sunt sectii unde evident, prin natura activitatii, indifferent de grad trebuie sa porti echipamentul oferit de spital (personalul din blocuri operatorii, ICU, A&E, etc). Nicaieri nu se mai folosesc halate albe ca in Romania.

2. Incaltamintea: pantofi daca esti imbracat civil, la alegere daca porti echipament de spital, orice care iti e comod pentru ca vei fi in picioare si alerga mult si bine in cele 8-12 ore de lucru (crocs, saboti, adidasi, etc).

3. Nu se poarta molton (halatul gros pe care toti medicii din Romania il poarta).

4. Salarizarea se face in functie de incadrare (banding) si vechime. Nu exista diferente intre specialitati, eg dermatologul castiga, la acelasi grad si aceeasi vechime, la fel ca un chirurg plastician sau chirug cardiovascular (cel putin in NHS, in privat s-ar putea sa fie altfel, nu cunosc). Poti da "NHS banding for doctors" pe Google si gasesti detalii suplimentare. In functie de numarul si tipul garzilor pe care le faci (deobicei obligatorii pentru un post anume) primesti un procent suplimentar la salar. La cazul concret prezentat de tine salarul final brut, pe an, incluzand banii pe garzi, va fi de 42.114 lire. Ceea ce inseamna cam pe la 2000 de lire in mana, give or take..

 

Hope it helps,

P.

March 9, 2014
5:20 pm
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
February 11, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Am cateva intrebari de om care nu a fost  decat  prin spitale din Romania.

 

In UK, cand te angajezi  intr-un spital nou, tinuta de spital este furnizata de catre spital  sau trebuie sa

ti-o aduci de acasa?

Ce incaltaminte este uzual folosita?  Tot acelasi gen de "papuci / saboti de spital" albi, din piele, ca si in RO?

Se poarta halate groase peste halatul obisnuit de spital?

Daca raspunsul este DA, este des intalnit acest tip de halat?

 

Explicati-mi si mie, va rog, ce salariu primesti pt un post cu salariu de genul:

The salary scale for the post is £28,076 – £39,092 – because you are new to the NHS you will start at the first scale code of £28,076, the Junior Clinical Fellows are also on an on call banding of 1A which means you will get 50% of your salary on top of your basic wage – this means that with your on call banding you will be on a salary of £42,114.

 

Inteleg ca salariul de la care se pleaca este 42.000 pt ca faci garzi.

 Asta inseamna ca 42.000 este si salariul final pt ca esti obligat sa faci garzi pt banii acestia, sau plata pt garzile efectuate se adauga la acesti 42.000? Daca varianta corecta este cea de a doua, cum se platesc garzile?

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
9 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73