Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Intrebare pusa de un proaspat absolvent medicinist din Bucuresti; 6 octombrie 2014
November 11, 2014
12:09 pm
Beatrice
Guest

Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de plecare in UK dupa absolvirea facultatii de medicina. Daca nu am primit inca diploma de licenta si am doar acea adeverinta care ii tine locul pot obtine actele necesare pentru a pleca? Se pare ca la Universitatea Vasile Goldis din Arad s-a scos taxa de urgentare a diplomei de licenta, urmand sa astept aproximativ un an pentru ea.

October 12, 2014
8:36 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
October 12, 2014
1:02 pm
Wales, UK
Member
Forum Posts: 3
Member Since:
March 30, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

În ceea ce privește eliberarea diplomelor: te poți interesa la Rectoratul Universității din Str. Dionisie Lupu (etajul 1, Departamentul de Acte Studii, Luni-Joi 12.00-15.30 – http://goo.gl/8CE6Za). Mi s-a explicat că există un acord stabilit între Minister și tipografie și că o situație similară s-a rezolvat anul trecut prin decizia de a reintroduce taxa de urgentare în luna noiembrie. Eliberarea actelor de finalizare a studiilor (i.e. Diploma de licență) în regim de „urgență” contra unei sume de bani, este/a fost o reglementare internă a UMF-ului. În momentul de față diplomele sunt în „alb”. În custodia cui… nu am putut să lămuresc, dar mi-au spus să mai încerc în 2-3 săptămâni.

Legea educației obligă universitățile să elibereze actele de studii (excepție fac cele care conferă titluri științifice), în termen de 12 luni de la data absolvirii (considerată pentru promoția noastră 29 septembrie a.c.), astfel, singurul lucru pe care îl „încalcă” în momentul de față este faptul că nu au făcut publică metodologia de obținere a actelor de finalizare a studiilor pe site-ul oficial al Universității. O informație utilă pe care ți-o pot oferi până acum: nu există încă certitudinea eliminării acelei taxe. Pe site-ul lor încă apare modelul cererii de urgentare a eliberării diplomei și foii matricole.

Adeverințele se vor elibera începând cu data de 13-15 octombrie. Nu știu dacă GMC-ul va accepta așa ceva, dar au existat precedente la înscrierea în GDC (General Dental Council).

Foundation year 2 doctor in Wales
Alumnus of Carol Davila University of Medicine and Pharmacy (2014)

October 10, 2014
10:01 pm
Daniel Mihai
Guest

Buna,

Multumesc pentru informatii. Bun, am aflat ce acte imi trebuiesc. In conditiile in care am terminat 6 ani de medicina in Romania si nu am dat rezidentiatul, dupa ce ma inscriu la GMC si sunt acceptat, care sunt pasii urmatori? In ce stadiu ma inscriu? Imi caut singur de munca sau cei de la GMC imi ofera un loc undeva (stat sau privat)?

October 10, 2014
6:57 pm
Member
Forum Posts: 65
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut Daniel,

 

Nu trebuie să dai rezidențiatul în România ca să te poți înregistra la GMC.

 

Pentru GMC registration trebuie să completezi o aplicație online, să plătești taxa pentru aplicație (185 lire). Te vor contacta ei prin e-mail apoi cerându-ți o serie de acte (copii) ce să le trimiți prin poștă. Acele acte sunt: diplomă de licență (+traducere, nu e necesar suplimentul de licență), pașaport, certificat IELTS Academic cu overall score de 7,5 și minim 7.0 la fiecare probă.

 

Te vor mai întreba dacă ai mai fost înregistrat în vreun alt colegiu al medicilor în vreo altă țară, la care tu vei zice nu, și te vor mai întreba de ce în diploma de licență apare o inițială (a tatălui) și în pașaport nu, la care tu vei spune că așa e customary la noi.

 

Dacă dai rezidențiatul aici, îți vor mai cere Certificate of Good stanging, care atestă că nu ai avut cazuri disciplinare/malpraxis în practica ta medicală ca și rezident.

 

După ce sunt satisfăcuți cu actele trimise, te vor invita să vii în persoană la unul din sediile lor, fie Londra fie Manchester, pentru ID check și finalizarea procesului de înregistrare.

 

Dacă ai fi aplicat până în Iunie anul acesta, ai fi prins perioada când încă nu cereau IELTS, însă acum s-a băgat această (binevenită) regulă, pentru a tria din medicii care vor să vină cunoscând doar o pseudo-engleză. Dacă nu ai IELTS, fă bine și dă-l, sau dacă ai alte certificate care îți atestă competențele la limba engleză, întreabă-i dacă le sunt suficiente. Nu mă întreba ce altceva poți face dacă nu ai IELTS sau alte certificate pentru că nu știu, suspectez că va fi un assessment în momentul în care mergi pentru ID check, te vor lămuri ei.

 

Eu sunt înregistrat din Decembrie anul trecut, mă-ndoiesc să fi introdus vreun alt act între timp.

 

Știu că mai nou facultățile (specifically Carol Davila) nu vă mai eliberează diplomele în regim de urgență (nici contra unei nesimțite sume de bani, ca înainte), așa că nu mă întreba dacă adeverința ce ți-o eliberează facultatea e suficientă, că nu știu, tind să cred că nu.

 

Succes,

 

-A

October 6, 2014
9:18 pm
ella carmaciu
Guest

Buna ziua,

Numele meu este Daniel M. sunt absolvent al Facultatii de Medicina Generala din Bucuresti (promotia 2014) si as vrea sa fac rezidentiatul in UK. Am citit informatiile de pe site-ul dvs cat si cele de pe GMC. Cu toate acestea, mai am nedumeriri. 
1. pentru a aplica la GMC (Full Registration) sunt obligat sa dau examenul de rezidentiat in Romania si apoi sa aplic?
2. Care sunt actele de care am nevoie in situatia in care nu doresc sa dau examenul de rezidentiat din Romania? Din cate am inteles. pentru a fi acceptat in Colegiul Medicilor trebuie sa dau examenul de rezidentiat. Daca nu vreau sa il dau, cum pot obtine actele necesare de la Colegiul Medicilor?
Astept raspunsul dvs.
Multumesc anticipat!
Cu respect,
Daniel M.
Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
6 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73