Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
IELTS certificate
January 20, 2015
11:20 am
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
January 14, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Iti multumesc pentru raspuns, Adrian!

Dupa cum spuneam, eu am deja un cont si un GMC reference number, desi nu am aplicat inca pentru inregistrare. Asadar e posibil, probabil s-au mai schimbat niste lucruri intre timp. In consecinta, se pare ca ma incadrez in prima situatie descrisa de tine.
Engleza mea e functionala, doar ca e o chestiune de timp pana voi obtine certificatul, iar deja am primit niste oferte de munca disponibile momentan.

Mult succes!

January 19, 2015
11:57 pm
ella carmaciu
Guest

Draga Adrian, mii de multumiri pentru raspunsurile corecte pe care le dai.

Ar fi bine sa ne cunoastem la intalnirea anuala 2015, probabil in luna mai. Nu avem inca o data exacta, dar va urma.

January 16, 2015
8:46 pm
Member
Forum Posts: 65
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut,

Nu e destul numai să îți fi făcut cont pe myGMC, trebuie și să fi aplicat pentru registration with a license to practise pana la data când IELTS a devenit obligatoriu, ca să fii scutit de el. Dacă nu ai făcut-o, atunci ți se va cere IELTS cu respectiva notă minimă.

Deși din câte îmi amintesc, nu te poți înregistra pe site fără să depui aplicația pentru înregistrare, așadar dacă ai făcut asta înainte de 23 Iunie, atunci nu ți se va cere.

Nu vei avea o viață liniștită în NHS dacă nu ai o engleză funcțională, nici de la colegi nici în special de la pacienți.

Proceed with caution,

-A

January 15, 2015
12:14 pm
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
January 14, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc!

January 14, 2015
11:20 pm
shrinkescu
Guest

Nu prea sunt la curent cu IELTS sau alte conditii impuse de GMC in zilele noastre pt medicii "from overseas", dar dupa un sfert de veac practicand medicina in Anglia, trebuie sa va spun ca e foarte important sa stim limba engleza cat mai bine, sa ii intelegem pe pacienti si sa ne inteleaga si ei, pacientii, dar si colegii, si lumea din jurul nostru, in general, pe noi!

Mult succes!

Claudiu

January 14, 2015
10:16 pm
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
January 14, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna seara!
Tocmai m-am inregistrat pe acest forum si constat cu placere seriozitatea cu care sunt tratate niste topicuri absolut utile. Topicul pe care as vrea sa-l aduc eu in discutie in aceasta seara se refera dupa cum am mentionat in titlu, la necesitatea certificatului IELTS. Dupa cum probabil stiti si voi , incepand cu data de 23.06.2014 cei de la GMC au implementat noi conditii, conform carora pentru a fi eligibil pentru inregistrare trebuie sa detii un certificat IELTS care sa certifice faptul ca ai sustinut examenul si ai obtinut un scor mediu de 7.5 si minim 7 pentru fiecare dintre cele 4 probe ( Listening, Reading, Writing, Speaking). Cu cateva zile inainte ca aceasta schimbare sa fie adoptata, unul dintre agentii de recrutare pentru medici in UK cu care am stat de vorba, m-a sfatuit sa-mi deschid contul GMC pentru a obtine "my GMC reference number". In felul acesta, in conditiile in care as fi obtinut "my GMC reference number" inaintea termenului (23.06.2014), dupa spusele lui, as fi scutit de necesitatea sustinerii examenului IELTS. Momentan dentin un certificat IELTS cu scor mediu 6.5.
Cu toate acestea nu am gasit in alta parte informatii conform carora romanii ar fi scutiti de acest examen. Ca atare ma gandesc sa incep procesul de inregistrare si sa aflu pe parcurs daca se pretinde examenul IELTS pentru cei care si-au facut contul inainte de 23.06.2014.

Intrebarea mea este insa urmatoarea: daca aplic si incep procesul de inregistrare, iar la un moment dat mi se va cere certificatul IELTS 7,5, am dreptul in acel moment sa intrerup procesul si sa-l reiau in momentul cand voi detine certificatul cu calificativul cerut de ei? Daca da, voi fi nevoit sa platesc vreo taxa avand in vedere ca procesul nu a fost dus la bun sfarsit?

Daca aveti careva un raspuns la aceasta situatie, il astept cu interes; in speranta ca va va fi de folos si voua cei care frecventati SMRUK. Smile

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
6 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Gabi Badea: 402

Alin: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73