Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
fy2 nelamurire
July 10, 2016
8:00 pm
VIP Member
Forum Posts: 276
Member Since:
April 28, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna Ewa,

Poti sa obtii un post de FY1, desigur. Nu printr-un program oficial de training, dar important este sa te obisnuiesti cu sistemul si sa deprinzi manevrele de baza (pregatirea celor care lucreaza in spital in posturi de training si non-training este absolut la fel). Competentele sunt recunoscute, nu-ti fa griji.
Pentru Foundation Programme nu ai nevoie de firma de recrutare, nici nu cred ca exista (daca vrei, e ca si cum ai vrea sa te-nscrii la o firma de recrutare sa te ajute sa intri in rezidentiatul romanesc:)). Dar citeste bine informatiile de pe site-ul lor. Si toate cele scrise pe site-ul SMRUK.
Despre certificat...nu stiu sigur, presupun ca da. Cel mai bine adresezi intrebarea direct GMC-ului.

Numai bine,
Monica

July 7, 2016
2:07 pm
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
July 7, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna, am si eu o intrebare: nu exista nicio posibilitate sa facem FY1? Intreb pentru ca in FY2 ei considera ca tu ai deja toate abilitatile pe care le inveti in FY1, dar desi am facut unele dintre manevrele medicale, mi-as dori totusi sa o iau de la zero cu FY1. De asemenea, cautand joburi pe net am vazut ca desi cautau medici eligibili pt fy1, spuneau ca postul in sine este non-training. Ce inseamna asta, mai exact? Adica competentele pe care le dobandesti in timpul stagiului respectiv nu sunt recunoscute pentru avansarea in FY2?

De asemenea, pentu un proaspat absolvent de medicina care isi doreste sa vina sa lucreze in Anglia, recomandati o firma de recrutare pentru Foundation Programme sau trebuie sa ne inscriem undeva, poate in acelasi gen cum ne inscriem in GMC? (poate suna ciudat intrebarile mele, abia am luat contact cu toate informatiile astea atat de diferite de sistemul nostru romanesc).

Inca o intrebare, GMC-ul accepta certificatul eliberat de facultate imediat dupa licenta pana la eliberarea diplomei, care in cazul nostru e de aproximativ 1 an?

Multumesc

April 8, 2016
7:59 pm
VIP Member
Forum Posts: 276
Member Since:
April 28, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna,

Asa e, e mai greu de presupus ca o sa gasesti un job de un an dintr-o data. Eu zic ca trei luni nu e rau, sunt si joburi de numai o luna. As zice sa nu te dezarmeze asta, posturile se mai si prelungesc. Si chiar de nu, important e sa patrunzi in sistem, apoi devine mai usor sa gasesti altceva.
Despre cardiologie...nu uita ca specializarea in cardiologie (sau oricare alta specialitate) incepe abia dupa ce ai facut doi ani de FP si inca doi de core training. Asa ca, e posibil sa prinzi un post de FY2 fix pe cardiologie, dar nu obligatoriu. Si nici n-are o mare importanta de altfel. Un job in acute medicine, terapie intensiva sau chiar elderly medicine iti ofera o expunere suficienta la patologia cardiaca de baza. Nu te impiedica nimeni, dupa ce ai trecut de "primii pasi", sa aplici pt specializarea dorita.

Mult succes!

April 8, 2016
6:06 pm
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
April 8, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello sunt studenta in anul5 MG si dupa terminarea facultati imi doresc o cariera in uk.Am citit cu atentie tote informatiile postate pe acest site si au fost de un real ajutor,am totusi cateva nelamuriri in legatura cu intrarea in sitemul medical din UK. postul FY2 pt care sunt eligibila dureaza 1 an? Din cate am vazut pe nhs jobs,nu se ofera contract pe o perioada de 1 an numai pt 3 luni,eu trebuie sa aplic din 3 in 3 luni pt un nou post ? Eu vreau sa urmez mai departe cardiologie dar nu am vazut posturi fy2 pt cardiologie,care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez? va multumesc

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
4 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Gabi Badea: 402

Alin: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73