Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Farmacisti romani in UK/Romania
March 12, 2014
3:56 am
mario1981
Guest
337sp_Permalink sp_Print

Va rog ,stie cineva daca accepta si asisitent de farmacie in uk?Multumesc.

March 10, 2014
8:26 pm
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
336sp_Permalink sp_Print

Cu scuzele de rigoare , fac o rectificare .
Astăzi am aflat ca la Balul de Crăciun au mai fost farmacisti. Din păcate nu am putut sa ne întâlnim , dat fiind numărul mare de participanți .
Sunt sigura ca sâmbăta vom petrece împreuna !
Cristina

March 8, 2014
12:31 am
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
335sp_Permalink sp_Print

La multi ani tuturor doamnelor! Sa fiti iubite!

March 5, 2014
9:05 am
shrinkescu
Guest
334sp_Permalink sp_Print

Bravooooo Crys! Ce buna idee, colegii nostri farmacisiti sunt intr-adevar foarte bine veniti, amanuntele despre Balul Martisorului de pe 15 martie la Londra sunt pe prima pagina a websiteului SMRUK!

CoolClaudiu

March 5, 2014
8:49 am
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
333sp_Permalink sp_Print

Dragi colegi,

Sper ca la Balul de Martisor sa ne facem simtita prezenta. La Balul de Craciun am fost numai 2 farmacisti, eu, binenteles, si frumoasa Claudia Man.

E o oporunitate de a ne intalni,  pentru a impartasi din experienta noastra si a  gasi cai prin care putem ajuta colegii nostri care incearca sa profeseze aici.

Va asteptam cu drag

Cristina

February 28, 2014
10:31 pm
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
332sp_Permalink sp_Print

Va doresc tuturor o primăvara fericita!
Cristina

February 7, 2014
9:44 pm
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
331sp_Permalink sp_Print

Dupa cum am mai spus, primul pas e înscrierea in GPhC. Durează cam 6 luni. In timpul asta te pregătești serios pentru acreditările despre care s-a tot vorbit: Repeat Dispensing, Emergency contraception, Substance Use and Misuse, New Medicine Service -NMS, Medicine Use Review-MUR . Fara astea nu ai nici o șansa sa lucrezi in vreo farmacie. Gasesti pe internet tot ce ai nevoie ca sa te pregătești.
Dupa ce ai registration number si ai dat toate testele mai sus enumerate, poti sa te înscrii la Agenții de Locum . Dupa cum vei vedea, se cer toate aceste acreditari, precum si programele de operare pe calculator, despre care, bineînțeles am mai scris .
Examenul de limba nu se cere, deocamdată . Daca vrei poti sa-l dai, sincer nu stiu cat ajuta.
Am uitat de NI, BANK account, etc. Cititi , cititi si iar cititi!
In legătura cu șansa de a găsi de lucru, nu stiu ce sa zic. Iti dai seama ca si aici e suprasaturatie in orice domeniu. Cel mai bun rezista . Depinde de zona; in nord am înțeles ca e mai liber, toți se înghesuie in zona Londrei, in sud, din cauza climei( oricum ploua peste tot).
Agenții de recrutare nu mai sunt de cel puțin 4 ani. Singura șansa e sa vii pe cont propriu. Citește posturile mele anterioare. Am povestit tot ce am facut eu. A fost foarte greu, dar a mers.
Va rog sa cititi cu atenție toate postările din acest topic . Aveți toate informațiile . Nimeni nu are timp aici sa repete la nesfârșit aceleași lucruri.
Bafta!

February 7, 2014
10:26 am
Mihai
Guest
330sp_Permalink sp_Print

Buna ziua

 

Am terminat anul trecut facultatea de farmacie si doresc sa incep sa fac demersurile pentru a pleca la munca in Uk

Un prim pas este testul de limba. Problema este ca nu stiu care este cel mai indicat test de limba pentru cei care doresc sa plece la munca. Am vazut ca IELTS-ul este recomandat cam de toata lumea dar pentru cei care lucreaza in domeniul sanatatii nu trebuie un test mai complex care sa contina spre exemplu si termeni medicali ?

O a 2-a intrebare : Se mai gasesc locuri de munca in farmacii in prezent ? pentru ca am vazut ca nu se mai recruteaza farmacisti inca de prin 2011-2012....cu alte cuvinte as avea sanse sa gasesc un loc de munca in momentul actual ?

January 29, 2014
11:27 pm
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
329sp_Permalink sp_Print

Certificatul de Conformitate este trimis de către MS direct către GPhC. Dupa cum am mai spus, corespondenta se face între instituții.Trebuie sa specifici in acea cerere sau formular, nu mai stiu precis ce este, ca vrei sa fsa aplici pentru UK.Va fi trimis in limba engleză. Nu primesti nici un email. Doar daca s-au schimbat regulile in ultimii doi ani . Cei care au aplicat recent pot sa te informeze exact.
La fel se procedează si cu Cazierul Profesional de la Colegiul Farmacistilor.

January 29, 2014
5:47 pm
Cluj-Napoca
Member
Forum Posts: 4
Member Since:
October 21, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
328sp_Permalink sp_Print

@Tunde

Multumesc!Smile Asa am inteles si eu dar mi se parea ciudat ca MS sa trimita atatea Certificate in UK.

 

Azi am depus dosarul la DSP si domnul de acolo mi-a spus ca in ~3 luni e gata dar ca nu-i sigur ca MS o sa-l trimita in UK. "Uneori se trimite. Depinde cum aveti norocul" :))

January 27, 2014
2:04 pm
Tunde
Guest
327sp_Permalink sp_Print

pinky said:

Buna,

Am o intrebare pentru cei care s-au inscris in GPhC din Romania.

In momentul in care ati depus dosarul la DSP pentru obtinerea certificatului de conformitate ati precizat ca doriti certificatul pentru Marea Britanie? E adevarat ca acest certificat e trimis de MS la GPhC in limba romana?

Multumesc frumos! 

O zi minunata!

Din cate stiu eu certificatul de conformitate e trimis in limba romana, dupa care cei de la GPhC o sa ti-l trimita inapoi pe mail in momentul in care ajunge la ei, ca tu sa-l printezi, sa-l traduci si sa- l legalizezi si apoi sa-l retrimiti.

January 26, 2014
12:54 pm
marius
Guest
326sp_Permalink sp_Print

As vrea sa va public interviul FONDATORILOR Asociatiei europene a farmacistilor angajati(din care face parte si PDA), deoarece au fost cateva discutii legate de suportul pe care l-ar primii ROMANII cand ar dorii sa-si faca sindicat sau sa fie reprezentati in vederea obtinerii contractelor colective de munca si imbunatatirea conditiilor de munca.

Acest suport european exista- ca model, pentru interesati- exista platforme si moduri prin care situatia farmacistilor poate fi cunoscuta(cu riscurile de rigoare- care uneori nu se cunosc- ma refer: comisia de disciplina)- pentru cei interesati de informatii in legatura cu a face publice problemele cu care se confrunta, ilegalitatile(cat au profesat in Ro sau dupa ce au plecat) in ideea de a ajuta farmacistii care lucreaza i aceleasi conditii, uneori in aceiasi firma, va rog sa apelati la aceste organizatii pentru a vi-se oferii o solutie si a discuta cu o persoana neutra din punct de vedere profesional si politic. Aceste organizatii se ocupa si supravegheaza si mobilitatea farmacistilor, au un forum si intalniri unde se pot intalnii farmacisti care profeseaza in tari diferite. Acest TOPIC a luat nastere si s-a ajuns pe el pentru ca aceste lucruri nu erau cunoscute si nu existau platforme de informare(sau poate nici noi nu eram prea specialisti la asta 🙂 ). Sper sa va dea un plus de curaj acest interviu, pentru ca scopul lui a fost ca FARMACISTII ROMANI, indiferent de problemele cu care se confrunta(profesionale sau sociale) sa stie ca exista oameni care stiu problemele lor si care incearca sa fie acolo pentru ei, indiferent ca ajung sau uneori, datorita birocratiei nu ajung sa i aduca in contact cu organizatiile corespunzatoare.

Paginile acestor organizatii sunt oficiale si au mai fost publicate si aici.

Mult succes si multa putere de a infrunta orice greutati.

 

 Reporter:

1.      Since when are you involved in the Pharmaceutical area and you work in a closed contact with Pharmacists and their problems?


 EPhEU- fondator organization reprezentat:

I started my career in the VAAÖ in 2001.

 

2.      Do you consider that Pharmacists are open in terms of mobility, participation to meetings, or other new things in medicine or alternative medicine? Can you give me an example from the countries or people you know or met? (EU area)

 

Yes, I think they are very interested in international work as there are many associations that work international e.g. the FIP, the PGEU, the EAHP and last but not least the EPhEU. EPhEU of which the VAAÖ is a founder member, is an European trade union organization. It was founded in 2012 (the first General Assembly took place in Brussels in June 2012) to deal with the problems of the European employed pharmacist in public pharmacies and to compare their situation in the several countries of Europe and to help colleagues that want to work in one of the member states. At the moment unions or employed pharmacist associations of Germany, France, United Kingdom, Belgium and Croatia are members.

 

3.      You are representing the employed pharmacists, do you consider easy to make this way in having your own pharmacy from the cases you know? Or do you think, that in this days it is worthy? (EU area)

 

Well, I think the current Austrian “Konzessionssystem” is one of the best systems in Europe, because it secures strong and healthy pharmacies in which the owner can earn a good deal of money and that supports good working places for employed pharmacist, PKA and other staff, although “the way to your own pharmacy” is a bit longer or more difficult than in other countries.

If you find a good (that means economical high potential) site for your future pharmacy, half the way is done. For all the authority´s thing you can have partners to do the work for you. For example your lawyer for the concession. Or the VAAÖ with a special seminar for those who want to have their own pharmacy (“Der – weite – Weg in die Selbstständigkeit”).

 

4.      Can you tell me some of the problems you have seen or speak about, which are important for the employed pharmacists or they are fighting about in this period?

 

The main problem at the moment is that drugs are a special good, not comparable to other consumer goods like books, PC´s or jewelry. So drugs should be dealt by a pharmacist only, because he/she is the only specialist that can give the patients the necessary information about medication. Therefor we have to fight against the trend to sell drugs everywhere: in supermarkets, drugstores or gas-stations.

 

 

5.      Do you consider important, for the future that pharmacists should look for other possibility outside of pharmacy or independent(collaboration), some of them are making Nutrition, Mineral or Floral Therapy courses, which can be also expensive, in order to offer this services in Pharmacy or some of them outside. It is an extension of the Pharmacy services or a desire to work independently for various reasons? Can you give me some example in general in EU-countries?

 

As the main tasks of the pharmacists have changed at the beginning of the 20th century from “the producer” to “the dealer” of drugs, so it will change now from “the dealer” to a health-manager, where the consultation of pharmacist is the main task. But not only consultation is very important, there are further steps to take. We should develop a career-plan for employed pharmacists like in the UK. There are pharmacists who vaccine and make blood tests and finally those who design the medication completely on their own (which drug, in which form, which power, etc.) after the physicians did the diagnosis.

For this reason every supplementary degree is useful for a new pharmacist career.

 

6.      How you see the work mobility in EU for employed pharmacist, and what are you doing in this direction right now?

 

Work mobility for employed pharmacists in Europe is not as widespread as it could be in 2014 tough EU regulations. The main problem is of course the language but this could be dealt easily. To give colleagues the chance to collect working experience in other EU countries was one of the reasons why EPhEU was founded.

1024x768

1.      Can you give some example of representing the employed pharmacists in order to obtain their rights or to improve their conditions to work? In trail or some disagreement you have lately worked on or know about?

 

In Austria the employed pharmacists are well and fairly paid for their work. That was and is one of the main tasks of the VAAÖ, the trade union for employed pharmacists in Austria. Another point is the improvement of working conditions. Here, much could be done. For example some colleagues have severe night-shifts with more than 100 patients, they should go home after a night duty. Because doing this for several years will ruin their health although they do not feel it now.

 

2.      From what you know already about Romania, what do you think are the most important steps to the evolution of the employed pharmacist ? And some advice for the owners of pharmacy.

 

First, the Romanian pharmacist - employed or self-employed - should unite. If they don´t they have to fight alone, alone for their salary, alone for their working conditions. The employed pharmacists should establish a trade union, an union with lawyers, with people who have experience in that kind of work, with lobbyists in Bucharest and Brussels, with people who can protect them; a real defense association (like the PDA in the UK). Out of this “defense” association there should evolve a real trade union that has the right to negotiate collective agreements. The ÖGB and the VAAÖ could give some support. 

 

3.      Thank you for you time, a last word for our readers, which are also from medical area?

 

Keep in mind that “you are not alone”. There are many colleagues (namely all Romanian employed pharmacists) that have the same interests, wishes and fears as you. Together you can change something!

January 24, 2014
4:39 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Link aici

 

Gabi

January 24, 2014
2:38 pm
Loreta
Guest
324sp_Permalink sp_Print

bună tuturor!

cu privire la noile reguli de muncă în UE pentru români și bulgari de la 1 ian 2014, care sunt actele necesare pentru a aplica pentru un job de farmacist în UK?

mulțumesc anticipat.

January 20, 2014
10:30 pm
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
323sp_Permalink sp_Print

Fa-ti puțin timp si citește ce s-a scris in acest topic. Cred ca vei găsi informațiile si sfaturile de care ai nevoie.
Succes!
Cristina

January 20, 2014
11:06 am
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
January 19, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
322sp_Permalink sp_Print

buna ziua ,

imi cer scuze,cum spuneam sa noua pe site,nu stiam demersul...vroiam sa aflu mai multe de la cineva cu experienta,pentru ca nici eu n-am incredere in asociatia..... sunt in UK si as vrea sa aflu cum as putea sa incep sa lucrez

Va multumesc,

January 19, 2014
4:10 pm
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
January 19, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

salutare,

sunt noua aici  si sunt farmacist,

mi-a fost recomandata o agentie de recrutare din UK ....stie cineva despre ea?

 

Draga Sonia13baran----te rugam sa nu mentionezi nume de agentii/ site-uri pt a evita reclama pe forum-ul SMR-UK

Multumim,

echipa SMR-UK

January 17, 2014
6:29 pm
Tunde
Guest
320sp_Permalink sp_Print

smiley said:

Daca Adi face referire atat de calduroasa la site-ul Asociatiei Farmacistilor Romani din UK, cred ca va dati seama la ce fel de ajutor se refera..........Wink

La ce te referi mai exact Smiley?....nu e de incredere asociatia respectiva?...zi-ne si noua saca stii ceva, ca sa evitam capcanele :)))

January 15, 2014
12:16 pm
Cluj-Napoca
Member
Forum Posts: 4
Member Since:
October 21, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
319sp_Permalink sp_Print

Multumesc frumos Cristina! 🙂

Am fost azi la DSP. Pe langa actele obisnuite se pare ca mai am nevoie si de o adeverinta de la locul de munca care sa demonstreze vechimea in munca, desi am terminat in 2008 si o cerere catre MS sa-mi trimita Certificatul in UK.

Saptamana viitoare mai fac o vizita DSP-ului Laugh

January 14, 2014
6:36 pm
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
318sp_Permalink sp_Print

Atât Certificatul de Conformitate cat si Cazierul Profesional sunt trimise direct in Anglia de către instituțiile competente, respectiv Ministerul Sănătății si Colegiul Farmacistilor. Tu trebuie sa specifici doar pentru ce tara aplici. Ma îndoiesc ca acestea sunt trimise in limba romana, corespondenta , mai mult ca sigur se face, in acest caz, in limba engleză . Oricum, asta nu e problema ta.
Mult succes!
Cristina

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
6 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73