Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Farmacisti romani in UK/Romania
February 22, 2016
6:13 am
Member
Forum Posts: 4
Member Since:
January 29, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
417sp_Permalink sp_Print

Mulțumesc foarte frumos pt răspunsurile voastre. Sunt conștientă ca va fi dificil la început cu ceea ce înseamnă farmacist în UK, dar sper sa fie totul ok și sa realizez ce mi-am propus!
O alta întrebare as mai avea: exemple de cărți pe care as putea sa le răsfoiesc pentru a mă acomoda cu termenii farmaceutici ați putea sa-mi dați? Mulțumesc anticipat și o săptămână frumoasa!

February 20, 2016
11:07 pm
Member
Forum Posts: 6
Member Since:
December 20, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Sunt situații în care pre-registration training (adaptation training) poate fi cerut pentru farmaciștii ce au absolvit în România. De exemplu atunci când este necesară experiența de 3 ani consecutivi din ultimii 5 dar farmacistul nu are acestă experiență.
Detalii la pg. 7 din Recognition as an EEA qualified pharmacist - guidance notes and application (versiunea Oct. 2015) http://goo.gl/cLUuJy (pdf)

Exemplu de pe forum când training-ul a fost necesar (colega nu a specificat motivul): http://goo.gl/YoyW65

February 19, 2016
10:38 pm
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
415sp_Permalink sp_Print

Draga Livia,
Adrian ti-a raspuns, in mare parte, la întrebări.
Toți farmaciștii romani care practica in UK au obținut direct înscrierea in GPhC, deci nu e nevoie de pre-registration training.
Dupa ce primesti înregistrarea poti obține online toate acreditările CPPE, MURs, NMS, de oriunde vrei, Romania, UK, etc. Eu le-am luat aproape pe toate înainte de a veni aici, mai puțin MUR, la care ai nevoie de ajutor. Materialele, testele le găsești de asemenea online.
Știu ca pare foarte complicat, dar crede-ma, e doar ceva diferit si nou pentru noi, e cu totul alt sistem.
Mult succes!
Cristina

February 19, 2016
10:15 pm
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
414sp_Permalink sp_Print

Bine ai venit pe forum, Adrian!
Foarte bine punctate comentariile tale.
Ma bucur ca mai sunt Farmaciști aici in UK care doresc sa ajute colegii din țara cu informații si sfaturi profesionale atât de utile la început de drum.
Mulțumesc si sper sa ne ajuți in continuare.
Cristina

February 17, 2016
12:35 am
Member
Forum Posts: 6
Member Since:
December 20, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Pre-registration training este un stagiu de pregătire obligatoriu după cei patru ani de studiu Master of Pharmacy (MPharm) în Marea Britanie. Pre-registration training are o durată de 52 de săptămâni (minim) - minim 26 de săptămâni de contact cu pacienții în farmacie comunitară sau de spital. După finalizarea cu succes a training-ului urmează registration assessment (echivalent examenului de licență din România). După promovarea examenului urmează procesul de aplicare pentru înregistrarea ca farmacist la GPhC.

Pe durata pre-registration training, stagiarul este plătit.
Farmacia care furnizează acest training primește o sumă de 18440 lire /an de la NHS.

Ca absolvent al unei facultăți de farmacie din România, primul pas pentru a profesa în Marea Britanie este aplicarea pentru înregistrarea la GPhC prin recunoașterea calificării obținute în România.
În funcție de certificatul de conformitate cu directivele europene emis de către Ministerul Sănătății și de eventualele alte documente emise de către MS se va decide dacă este sau nu necesar pre-registration training (adaptation training) - plătit - precum și durata acestuia. Dacă este necesar un astfel de training, după finalizarea acestuia se reaplică pentru înscrierea în registrul farmaciștilor GPhC.

Detalii lămuritoare sunt la titlul "Compliance with Directives" din documentul "Recognition as an EEA qualified pharmacist" - GPhC Oct. 2015.

Link-uri:
Directiva 2005/36/EC: http://eur-lex.europa.eu/legal.....6-20140117
Directiva 2001/19/EC: http://eur-lex.europa.eu/legal.....32001L0019

February 12, 2016
4:52 am
Member
Forum Posts: 4
Member Since:
January 29, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
412sp_Permalink sp_Print

Mulțumesc Adrian pentru răspuns. Aștept atunci înregistrarea în GPhC și pe urma mă ocup de MUR.

Dar despre perioada de pre-registration ce îmi puteți spune?

Mulțumesc anticipat!

February 11, 2016
11:44 pm
Member
Forum Posts: 6
Member Since:
December 20, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Livia, MUR (Medicines Use Review) reprezintă un serviciu oferit pacienților, în farmacie, de către un farmacist acreditat și constă, pe scurt, într-o discuție confidențială cu pacientul referitoare la modul în care acesta utilizează medicația prescrisă.

Acreditarea se poate obține, inclusiv online (material de studiu + evaluare tip grilă), doar după înregistrarea la GPhC.

Această acreditare este importantă pentru tine întrucât farmaciile au nevoie de farmaciști care să ofere serviciul, farmaciile fiind plătite pentru fiecare astfel de consultație.

February 10, 2016
5:25 am
Member
Forum Posts: 4
Member Since:
January 29, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
410sp_Permalink sp_Print

Bună ziua!

Mă numesc Livia si de ceva timp aspir spre un loc de munca în Anglia, bineînțeles ca farmacist. M-am lămurit, cât de cât cu înregistrarea în GPhC. Problema mea este ce fac după înregistrare, cum îmi caut un loc de munca.
Crys, te rog din suflet, explica-mi mai multe despre MUR acreditation și acreditările CPPE. As dori un site, ceva, orice. Se pot face și din România, sau ar fi mai bine sa le fac în Anglia.
O alta întrebare este legata de perioada de pre-registration: trebuie neapărat parcursă timp de un an și cam cât e salariul (cred ca mult mai mic decât cel de farmacist cu drepturi depline).
Eu la sfârșitul lunii voi demara operațiunea "registration in UK" și am nevoie de cât mai multe sfaturi. Am citit toate postările de pe acest forum dar tot mai am o mulțime de întrebări și neclarități pe care sper din suflet sa mă ajutați sa le elucidez.

Sper să nu vă fi deranjat prea mult și sa mă lămuriți cu neclaritatile mele. Știu, e un drum destul de greu dar sper sa merite efortul!

Mulțumesc!

O zi buna!

December 6, 2015
2:34 pm
Member
Forum Posts: 29
Member Since:
May 14, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

@matrac elena

Buna,

Ma numesc Cristi Avram, sunt farmacist si locuiesc in Ashford, Kent. Canterbury este foarte frumos si......foarte scump. Poate ar trebui sa va ganditi la o mutare undeva in afara orasului. Daca ai nelamuriri te pot ajuta cu un sfat cu privire la "geografia imobiliara" din Kent. Bafta!

Cristi

November 10, 2015
11:53 am
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
408sp_Permalink sp_Print

Buna tuturor,
Dupa cum am mai spus, in farmaciile din Anglia nu se face ,,practica", singura forma este pregistration, dupa cei 4 ani de facultate.
Boots era singura companie care avea program pentru overseas dar l-au suspendat de vreo 3ani.
Agențiile de recrutare le găsiți online, căutați Locum pharmacist agencies si puteți sa va înregistrați cu oricare din acestea.
Din experiența proprie, ca si ,,începători" in UK nu primiți ture decât last minute si foarte rar.
Repet din nou (știu ce zic, nu e pleonasm), Lloyds e singura firma care oferă training. De ce nu va înregistrați cu ei? Nu e reclama, e singura soluție.

@matrac elena,
Felicitări pentru obținerea diplomei, știam ca se poate.
In privința cazării, știu ca exista un site unde proprietarii oferă locuinte pentru închiriere, evitând sa plateasca comisioanele agențiilor.
Ma interesez si iti transmit.

Daca sunteți in Anglia, va așteptam sâmbăta la Balul de Crăciun. Putem sa ne cunoaștem si sa împărtășim informații.
Fiind un bal de caritate, puteți contribui la strângerea de fonduri pentru victimele de la Colectiv. S-a deschis deja un cont unde puteți face donații chiar daca nu sunteți prezenți. Orice mic ajutor din partea voastră este binevenit.
Informațiile privind donațiile la găsiți pe site-ul SMRUK.
Va așteptam cu drag.

Cristina

November 7, 2015
3:34 pm
Member
Forum Posts: 3
Member Since:
July 24, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
407sp_Permalink sp_Print

Buna ,
Multumesc mult Cristina pentru răspuns si de asemenea pentru încurajările acordate . Sa stii ca am înaintat cererea pentru eliberarea in regim de urgentă a diplomei de farmacist . Am mers unde trebuia si din fericire pentru mine o sa o obțin săptămana asta , mai mult ca sigur . Avem o mare problema cu găsire chiriei . Soțul meu este deja in Uk( Canterbury) el are deja cazare de la angajator , dar nu îndeajuns pentru a merge si eu cu băiețelul nostru in vârsta de 7 ani .Eu dupa ce îmi obțin diploma as vrea sa merg acolo sa iau legătura cu firmele de recrutare pentru training? Dar ma poti ajuta cu sfaturi , îndrumări in legătura cu cazarea ? PS.Stiu ca sunt agenții dar ei sunt cam pretențioși . Mai mult as dori sa găsesc la particular la landlords. Mulțumesc mult. O zi plăcuta

November 6, 2015
2:09 pm
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
May 25, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
406sp_Permalink sp_Print

Buna,
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva cu cateva informatii, as aprecia.
Eu as dori sa fac o Practica/Apprenticeship la o farmacie aici in ANGLIA, eu am terminat anul acesta 2015 Septembrie facultatea de Farmacie.
Nu stiti daca e posibil sa fac practica aici fara sa fi primit inca DIPLOMA de la Minister si sa incep sa ma inscriu la Colegiu aici?

Multumesc!

November 2, 2015
4:02 pm
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
October 18, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
405sp_Permalink sp_Print

crys said

Si încă ceva foarte important, valabil pentru toți farmaciștii! Professional indemnity insurance !
Nu lucrati nici o secunda fără sa aveți asigurare profesională!
Căutați NPA, PDA, etc.

Cristina

Si nu m-a Poti ajuta cu agency de recrutare sau agency de locum? Am văzut ca aici nu se pot reclama nume, dar daca știi nu îmi trimiți prin email(malvina_15@yahoo.com). Mulțumesc

October 28, 2015
10:56 pm
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Si încă ceva foarte important, valabil pentru toți farmaciștii! Professional indemnity insurance !
Nu lucrati nici o secunda fără sa aveți asigurare profesională!
Căutați NPA, PDA, etc.

Cristina

October 28, 2015
10:38 pm
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
403sp_Permalink sp_Print

B

timea said

Buna. Multumesc pentru raspuns Cristina. Nu am MUR acreditation , si nici un fel de curs pentru ca nu stiam de ce am nevoie, sau efectiv ce cerinte sunt la angajare aici in uk, chiar nu stiu de unde sa ma apuc. Am numai numarul de inregistrare de la GPhC. Mi-am depus cv-ul la diferite farmacii dar nu am primit nici un raspuns, nici macar pt. o simpla practica ne platita. Intrebarea mea este totusi cum m-as putea angaja? Nu am experienta de farmacist uk. Daca ai putea sa ma indrumi un pic mi-ai fi de mare ajutor. Multumesc ft. mult.

Buna Timea,
Cred ca ti-am raspuns la întrebare.
Am repetat aproape la fiecare postare.
Fără acele acreditări nu poti lucra in farmacie.
Fa-ti cont pe CPPE, e gratis. Toate assessment-urile sunt online. Poti sa le dai de câte ori vrei, pana le treci, dar trebuie sa aștepți 24 de ore pentru o noua încercare. Nu sunt grele.
MUR poti da cu Medway sau CPPE, asta se plătește.
Începe ca Locum, infime șanse sa prinzi un regular job la început, fără experiența. Înregistrează-te cu toate companiile, Lloyds ( ei iti oferă training), Sainsbury's, Asda, Tesco, agenții de Locum. Primești automat email cu turele disponibile.
Mult succes.
Cristina

October 27, 2015
9:07 pm
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
October 18, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
402sp_Permalink sp_Print

Buna. Multumesc pentru raspuns Cristina. Nu am MUR acreditation , si nici un fel de curs pentru ca nu stiam de ce am nevoie, sau efectiv ce cerinte sunt la angajare aici in uk, chiar nu stiu de unde sa ma apuc. Am numai numarul de inregistrare de la GPhC. Mi-am depus cv-ul la diferite farmacii dar nu am primit nici un raspuns, nici macar pt. o simpla practica ne platita. Intrebarea mea este totusi cum m-as putea angaja? Nu am experienta de farmacist uk. Daca ai putea sa ma indrumi un pic mi-ai fi de mare ajutor. Multumesc ft. mult.

October 25, 2015
8:55 pm
shrinkescu
Guest
401sp_Permalink sp_Print

Bravo Crys, ma bucur sa te vad in full swing, ajutand din nou cu sfaturi!
Claudiu

October 25, 2015
12:15 pm
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
400sp_Permalink sp_Print

B

timea said

Buna am lucrat in Romania ca si farmacista 4 ani, mi-am facut toate actele ca sa pot lucra in uk ca si farmacista, sunt inscrisa in colegiul de aici, momentan sunt deja in uk(Londra) si imi caut loc de munca. Ma poate ajuta cineva cu un job? Sau cu informatii cum ma pot angaja cel mai repede si usor. Multumesc 😉

Buna,
Felicitări pentru înregistrare!
Nu ai dat prea multe detalii, deci, nu știu ce sa răspund. Informațiile astea le-am mai prezentat in postările anterioare.
Ai MUR acreditation?
Ai acreditările de la CPPE? NMS, Repeat Dispensing, Emergency contraception, Substance Use And misuse+ Neddle exchange, Safeguarding adults and children, sunt obligatorii. Nu poti lucra fără.
Știi vreun program de operare? Am explicat si despre asta.
Daca ai acreditările si cunosti programele te poti înregistra cu orice companie, Lloyds, Sainsbury's, etc., apoi ei îți trimit automat email-URI cu turele disponibile. Lloyds îți oferă induction, deci poti învata Compas cu ei.
O alta posibilitate este sa te înregistrezi cu companii de recrutare si ei îți dau ture, dar sunt last minute.
Te rog citește postările anterioare, ai toate informațiile necesare. In caz de nelămuriri, revin cu amănunte. Mult succes!
Poate ne întâlnim la Balul de Crăciun! Te așteptam!
Cristina

October 25, 2015
11:55 am
Horsham, West Sussex
VIP Member
Forum Posts: 166
Member Since:
March 25, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
399sp_Permalink sp_Print

matrac elena said

Buna dimineața ,
Sunt Elena am terminat Facultatea de Farmacie anul acesta in Septembrie 2015 . Diploma de absolvire mi se va elibera la un an de la susținerea licenței , dar mi se acorda o adeverinta care sa ateste ca am absolvit .Eu am absolvit si Colegiul de Asistenți de Farmacie si am vechime de 8 ani de zile de munca si experiența iar nivelul de limba engleză este mediu. Familia mea este stabilită in Anglia , iar acum in Noiembrie as dori sa plec si eu , si as dori câteva sfaturi si îndrumări din partea dumneavoastră . Cum este cel mai bine : sa ma înregistrez la Colegiu Asistentilor in UK , si sa lucrez unde voi fii repartizată , pana la anul in 2016 , cand ma pot înregistra
la Colegiul Farmaciștilor ca Farmacist ? Adeverința aceasta eliberată de Facultatea de Farmacie ma ajuta in vreun fel in UK sa ma pot inregistra direct acum la Colegiul Farmaciștilor sa nu mai pot aștepta pana la anul in 2016 ? Ma ajuta foarte mult sfaturile dumneavoastră . Mulțumesc anticipat . O zi plăcuta .

Buna Elena,
Scuze pentru răspunsul întârziat, sper sa-ti mai fie de folos.
Nu trebuie sa te înregistrezi la GPhC ca si counter assistant sau dispensing assistant, e NVQ level 2 doar.
Inregistrarea e obligatorie pentru pharmacy technician NVQ level 4, care are mai multe responsabilități, un fel de asistent de farmacie la noi. Dupa câte știu, e un proces destul de îndelungat si implica un training pentru completarea unui modul care lipsește din curicula ta, Knowledge of UK pharmacy laws and etics, pe care normal, nu l-ai făcut, sub îndrumarea unui tutor, pe care trebuie sa-l găsești tu. Dupa ce pharmacist tutor semnează assessment-ul, te poti înregistra la GPhC. Ai aici link-ul:
https://www.pharmacyregulation.org/registration/registering-pharmacy-technician/eea-qualified-pharmacy-technicians
GPhC nu îți asigura un job, nu repartizează nici un aplicant, e un for guvernamental la care te înregistrezi pentru a practica in UK.
Se caută dispenseri cam peste tot, încearcă Lloyds, Sainsbury's, Asda, depinde in ce zona esti, in Londra e mai greu.
O alta soluție ar fi sa încerci sa obții diploma de licența mai repede. Daca știi unde sa insisti se poate!
Daca mai ai nelămuriri nu ezita sa intrebi, promit sa fiu mai prompta.
Mult succes!
Cristina
PS Daca tot esti in Anglia poate vii la Balul de Crăciun de pe 14 Noiembrie. Te așteptam!

October 23, 2015
2:31 pm
Member
Forum Posts: 5
Member Since:
October 18, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
398sp_Permalink sp_Print

Buna am lucrat in Romania ca si farmacista 4 ani, mi-am facut toate actele ca sa pot lucra in uk ca si farmacista, sunt inscrisa in colegiul de aici, momentan sunt deja in uk(Londra) si imi caut loc de munca. Ma poate ajuta cineva cu un job? Sau cu informatii cum ma pot angaja cel mai repede si usor. Multumesc 😉

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
4 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Gabi Badea: 402

Alin: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73