

5:44 pm
March 25, 2011

Draga eska,
Tocmai asta este ideea pe care incercam sa o sustin ceva mai sus: UKBA nu zice ca diploma de medic eliberata de statul roman nu e "good enough" ca sa fie admisa ca si dovada de studii superioare. In explicatia UKBA la care te-ai referit si pe care am citat-o intr-un post anterior, ei zic doar ca o diploma nu e recunoscuta automat ca dovada de studii superioare de catre UK Border Agency doar in virtutea faptului ca GMC o recunoaste. Acea diploma, desi recunoscuta de GMC, va trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de validare agreate de UKBA ca orice alta diploma trimisa la ei. Si asta pentru ca cele doua institutii se raporteaza la criterii diferite de echivalare a diplomelor.
UK Border Agency explica apoi, tot pe site-ul lor, ce inseamna aceasta echivalare a diplomelor si dupe ce criterii se iau ei.
Cu stima,
Raluca
1:40 pm
March 25, 2011

De la UK Border Agency citire (http://www.ukba.homeoffice.gov.....lyskilled/):
"My primary medical qualification meets one of the General Medical Council (GMC) requirements for the purposes of gaining registration. Does it therefore meet the qualification requirements of the HSMP?
No. To gain sufficient points to meet the HSMP qualification requirement, you must provide evidence that you have a qualification that is at least equivalent to United Kingdom bachelor degree level. We set this requirement. and it is not intended to mirror or to contradict the GMC's assessment of your ability to register to practice your profession.
One of the GMC requirements for registration is that an applicant has an acceptable primary medical qualification which would normally be listed on the World Health Organisation (WHO) directory of medical schools. The qualification is one of several assessment criteria that is used to assess whether an applicant meets the requirements for GMC registration. The WHO list does not seek to make direct comparisons with the United Kingdom qualifications framework, rather it establishes that the qualification may be sufficient to meet one of the professional registration requirements for medical practice in the United Kingdom."
Sa imi fie cu iertare, dar eu din citatul de mai sus nu inteleg ca diploma de medic din Romania nu e recunoscuta. Ei spun doar ca daca diploma e recunoscuta de GMC nu inseamna ca e recunoscuta automat si de catre ei. Sunt multe diplome din multe tari si multe facultati inregistrate in GMC, iar GMC-ul se ghideaza dupa alte standarde (WHO) decat cele dupa care se ghideaza UKBA.
Intr-adevar, "Site-ul UKBA e o lectura utila…" si undeva se regasesc si informatiile despre criteriile de echivalare a diplomelor.
In alta ordine de idei, cred ca mesajele pe tema aceasta sunt off-topic, aici fiind vorba despre inscrierea in GMC si nu despre obtinerea faimosului deja Blue Card. Poate domnul administrator considera ca discutia se poate muta intr-un loc mai adecvat?
Multa bafta!
Raluca
8:42 am
@eska
Eu folosesc de ani si ani laptopul sa intru pe acest website, dar nu stiu destul IT sa te sfatuiesc cum sa reusesti sa-l folosesti si tu pe al tau in loc de smart-phone. Avem insa colegi super-talentati in IT, de exemplu chiar administratorul forumului, Dr Radu Chirvasuta, de asmenea Dr Fanu e clar talentat si el si inca multi care m-au ajutat si pe mine...de ce nu le scrii un PM de pe forum, sa le ceri ajutor? Merci mult pt utilele contributii de pe forum, tot inainte! La Balul Recoltei pe 5 octombrie nu vii?
Claudiu
Crys ma tem ca nu e chiar asa simplu, cel putin nu pentru absolventii de Medicina (cum e cazul majoritatii celor de pe acest forum). Daca te uiti pe site-ul UKBA pe pagina cu detalii despre "points assessment for highly skilled people" in josul paginii e o sectiune FAQ unde se mentioneaza ca doar pe baza diplomei de UMF nu te califici. Nu stiu exact ce ti-ar recunoaste ei sa faci "in completare". Oricum, pana faci un doctorat sa zicem deja pierzi puncte la criteriul varsta. Sa nu mai spun ca nici punctajul la "previous earnings" nu ne e de ajutor.
Poate am inteles eu gresit, dar sincer ruta HSMP pare spinoasa pentru medicinisti. Nu stiu, eventual daca sotul/sotia se califica asa si "doctorul casei" sa aplice ca dependent.... zic si eu.
P.s. Scuzati va rog eventualele typos, dar nu pot vedea tot mesajul cand scriu de pe telefon (singura optiune dupa 3 incercari nereusite de pe laptop-- pusesem acolo si link si citatul cu pricina)
3:31 pm
March 25, 2011

eska said:
Nicoleta
Romanii nu primesc bluecard din prima (decat in anumite situatii, de exemplu ca dependent). Bluecardul il obtii dupa 12 luni lucratein UK. Site-ul UKBA e o lectura utila...
Romanii si bulgarii primesc Blue Card prin programul HSMP, dar aplicatia dureaza foarte mult, s-a ajuns la 8-9 luni de asteptare.
Daca intentionezi sa pleci in UK si nu te grabeste nimic, poti sa aplici inainte cu cateva luni.
Vezi informatii pe site-ul UKBA romanian and bulgarian Highly Skilled.
Cristina
10:59 am
January 18, 2011

Cand vorbeam de statul « pe bara »
ma gandeam ca nu esti in masura sa iti castigi existenta lucrand ca tanar medic.
Da, fara indoiala ca in acele clinical attachments-uri inveti multe despre cum
gestioneaza ei pacientii si cate si mai cate. Iti prinde bine, dar in
continuare te scufunzi in datorii. Deh, inceputul e mereu greu cand pornesti ca outsider…
Flo, n-am ajuns sa traiesc printre englezi ca sa
ii cunosc asa bine incat sa pot stii daca imi displac sau nu. Eu cred, totusi, ca
imi plac. (Ii alintam si eu in felul meu, cu frustrari cu tot, dar nici urma de
conotatie peiorativa.)
Adrian,
partea de inceput era doar asa, sa ma descarc…De acord cu tine, ai dreptate. Nu
mai folosi « dvs », te rog, chiar nu e cazul.
Merci frumos pt mesaje. Mai astept si altele. 🙂
Salut Light,
Mă pricep la cinism, aşa că am să-mi permit să vă spun părerea mea (care o doresc corectată dacă e greşită) vis a vis de primele dvoastră paragrafe. Restricţiile pe care noi (şi majoritatea medicilor imigranţi) le au în Anglia în privinţa Foundation Programme (în particular regula de eligibitate Provisional Registration with the GMC) nu văd că ar fi altceva decât o regulă pentru protejarea propriilor candidaţi. Pentru că, să fim serioşi, mulţi medici internaţionali şi-ar dori o formare în Anglia, prin urmare le sunt necesare nişte măsuri de prevenire a acaparării majorităţii posturilor de către, outsideri, să zicem.
Şi, e oarecum firească şi îndreptăţită această îngrijorare, eu personal sunt mulţumit că putem aplica pe posturile restante, bine că macar există alea.
Cât despre partea de research, din câte cunosc există un Foundation Programme Academic, care se focalizează fix pe cercetare, şi care e o alternativă la FP-ul focalizat clinic. Parcă dl. Vlad Schlezak era în programul Academic al FP şi vă poate relata mai multe.
-Adrian
Most Users Ever Online: 98
Currently Online:
3 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Member Stats:
Guest Posters: 347
Members: 2840
Moderators: 4
Admins: 1
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 9
Topics: 1077
Posts: 10291
Newest Members:
DianaS, DianaMaria, Andreea89, A1b2, danielat, CristuchaAdministrators: admin: 73