Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
FAQ- GMC registration
October 20, 2013
7:36 am
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
349sp_Permalink sp_Print

Draga Iulian,

 

Cel mai bine este sa iei legatura cu GMC si sa-i intrebi pe ei. Daca nu ai fost inscris in CMR nu ai cum sa schimbi acest lucru, asa ca va tb sa strang dovezi ca ai lucrat in acea perioada, poate un 'statement' de la CMR ca nu erai obligat sa fi inregistrat cu ei. Firma poate nu mai exista, dar oamenii care lucrau la firma tb sa fie ei pe undeva. 

Mult succes,

Gabi

October 19, 2013
4:25 pm
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
October 19, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
348sp_Permalink sp_Print

Buna ziua,

 

Am si eu cateva nelamuriri si poate ma ajutati sa inteleg ce ar trebui sa fac:

 

Am terminat facultatea in 2006 dupa care am lucrat 3 ani ca si reprezentant medical.In noiembrie 2009 am dat si luat  rezidentiatul pe medicina de familie.In aprilie anul asta am luat examenul de specialist.

Pe timpul rezidentiatului nu am fost inscris in colegiul medicilor deoarece ni s-a zis ca nu merita deranjul ca oricum nu avem drept de libera practica si sa asteptam sa luam examenul de specialist.Ceea ce am si facut.Am dat examenul de specialist in luna mai iar in septembrie m am inscris in colegiu.Cam asta e povestea mea, acum vin intrebarile:

 

pentru inscrierea la GMC imi trebuie acel Certificate of Good Standing.Problema este ca eu nu am fost inscris in colegiu in timpul rezidentiatului iar la colegiu ei ziceau ceva de genul ca mi pot da acest certificat  pentru perioada incepand cu  septembrie adica de cand m am inscris ca specialist.

Cum justific eu celor de la gmc

1.perioada rezidentiatului si

2.pauza dintre momentul cand am terminat rezidentiatul si momentul inscrierii in colegiu ca specialist (septembrie)

 

Iar in legatura cu cei 3 ani de dupa facultate or sa fie o problema luand in considerare ca firma respectiva nu mai exista si in consecinta  nu mai am cum sa obtin Employer’s reference.

October 12, 2013
8:06 am
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
347sp_Permalink sp_Print

@ iijoclu - NU prin programul national, dar se poate daca aplici pt stand alone jobs. Te rog sa citesti info de pe forum pe aceasta tema. 

 

@cosmin: este bine sa explici toata perioada de cand ai terminat facultatea si pana acum. eg: 2004- 2005 worked as a junior doctor in .... (daca cer explicatii, eu zic sa nu le oeri daca nu le cer, poti sa spui ca era mandatory position after finishing univ, that didn't require CMR registration)

2006- 2007: career gap sau studied for my rezidency exam/ entry in speciality training exam(rezidency e mai mult termen american, cei din UK nu il folosesc). aici se obisnuiesti sa 'take a year out', dar in general dr fac ceva (travel, voluntary work etc). Orice ai zice e bine, ai grija sa nu spui ceva ciudat si care nu poate sa fie verificat.

 

Mult succes,

 

Gabi

October 11, 2013
7:23 pm
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
October 11, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
346sp_Permalink sp_Print

Buna ziua,

E posibil pentru un student care termina UMF Cluj Napoca sa faca Foundation Training in UK, imediat dupa cei 6 ani de licenta?

October 11, 2013
12:41 pm
Cosmin
Guest
345sp_Permalink sp_Print

salutare. sunt medic specialist medicina de urgenta. Am terminat facultatea in 2004, in 2005 am facut 1 an de stagiatura, in 2006 am stat acasa ca sa invat pentru rezidentiat, pe care l-am inceput la 1 ianuarie 2007 si terminat in 14 ianuarie 2012. Dupa aceea mi-am luat specialitatea in sesiunea din primavara 2012. Ce trebuie sa completez ca date la cei de la GMC? Trec perioada de stagiatura (desi s-ar putea sa nu inteleaga mare lucru), sau las libera periaoda 2005-2006, ca apoi din 2007 am inceput medicina de urgenta. Sunt inscris in CMR din 2008 pana in prezent, desfasurandu-mi activitatea din 2007 pana in prezent in acelasi spital de urgenta din bucuresti.

October 9, 2013
11:24 am
Member
Forum Posts: 65
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
344sp_Permalink sp_Print

Dacă ați început facultatea înainte de 1 ianuarie 2007, atunci da. În description-ul dvoastră scrieți că sunteți rezident, așadar cel mai probabil aveți nevoie de certificatul de conformitate de la minister, deoarece eu sunt prima generație care nu mai necesită acest certificat, și la noi încă nu s-a dat rezidențiatul.

 

Acestea sunt taxele pentru GMC registration, funcție de caz.

October 8, 2013
12:09 pm
Oradea
Member
Forum Posts: 10
Member Since:
February 27, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
343sp_Permalink sp_Print

UPDATE GMC 2013

 

Am platit taxa in 05.10.2013 si surpriza: 185 de lire pentru ca stiau ca romanii sau cei care aplica overseas vor cere discount. Asa ca aceasta este taxa pentru ce care aplica pentru prima data.

Mi se cere printre acte si compliance documentation of your primary qualification. Se refera la certificatul de conformitate?

In rest am toate actele traduse.

July 25, 2013
8:20 am
shrinkescu
Guest
342sp_Permalink sp_Print

La multi ani cu sanatate DrKano! Vorba bunicului meu favorit..."eu ca tine am fost si tu ca mine vei fi!"

 

SmileClaudiu

July 25, 2013
4:33 am
Oradea
Member
Forum Posts: 10
Member Since:
February 27, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
341sp_Permalink sp_Print

In cazul meu e o data in 1986 (ce dinozaur!) cand am sustinut lucrarea de diploma, aceea e data cand am devenit doctor, in sensul ca trecusem deja toate examenele din facultate plus am trecut si examenul lucrarii de diploma, dar pe bucatica de hartie cu poza mea de mucos unde scrie Diploma de Doctor-Medic, e o data in 1987 cand diploma "was conferred to me". Pe lista oficiala a GMC apar cu data de 1987 din aceasta cauza, desi anul calificarii e 1986.  Diploma am primit-o mai tarziu fiindca facultatea astepta ca studentii sa inapoieze toate manualele imprumutate de la biblioteca facultatii inainte de a elibera diploma de hartie...Sper sa te ajute aceasta informartie, mult succes!

CoolClaudiu

Hahaha...1986, anul meu de nastere :p

July 5, 2013
6:28 pm
Member
Forum Posts: 43
Member Since:
January 30, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
340sp_Permalink sp_Print

Update: am vorbit azi cu consultantul, care era de parere ca e o situatie "stupid and silly". La randul sau a vorbit cu HR Manager, de acolo s-a vorbit din nou la HO care au re-confirmat ca pot sa lucrez legal si ca din pct lor de vedere atat timp cat am toate documentele (pasapoarte, AWC-ul sotiei, certificat de casatorie) totul este ok. Apoi au discutat cazul in nu stiu ce HR meeting si m-au informat ca imi ofera postul. Predat documente, discutat despre rota si pay rate, totul pare ok. Trebuie doar sa semnez contractul luni dimineata, imi e si frica sa ma bucur, cine stie ce li se mai pare pana luni, poate nu le place cum ii sta parul sotiei in poza din pasaport...

Trei zile de stres si nervi (BP=170/110 azi, masurata de asistente azi pt ca ma durea capul si aveam epistaxisuri) din cauza unor incompetenti care nu-si cunosc propriile legi. 

@Radu: merci mult pt sfaturi. Stiu pe de rost tot ghidul de pe site-ul UKBA, pe asta m-am si bazat. Am fost la ei cu print din acel ghid si paragrafele subliniate. Pt RC, sau blue card sau cum se mai numeste am zis ca n-are rost sa aplic tinand cont de timpi mari de asteptare si gandindu-ma ca nu voi da peste oameni care nu vor sa respecte legea. Aveam speranta ca voi dicuta cu persoane ce au capul pe umeri si nu patroni de shaormerie care iti obligatoriu card pt a te angaja. In plus un RC e valabil doar cat timp sotia exercita Treaty Rights si isi pastreaza jobul actual. Daca il schimba si automat primeste un alt AWC, RC-ul devine nul si trebuie aplicat pt altul.

Programare la Croydon nu se poate prinde decat in situatii exceptionale, sunt niste "baieti destepti" ce folosesc boti pt a lua toate programarile si pt a le vinde apoi romanilor/bulgarilor pt preturi cuprinse intre £300-£500.     

 

Anyway, va multumesc mult pentru sfaturi si pentru suport, sper sa fie totul bine.

O seara buna va doresc,

Radu 

July 4, 2013
11:29 pm
Admin
Forum Posts: 73
Member Since:
July 8, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Radoo, la fel ca tine am dreptul sa lucrez in UK in virtutea faptului ca sotia mea are AWC (vezi pagina asta de pe site-ul UKBA). Pentru prevenirea unor probleme ce tin de subiectivismul celor de la medical staffing precum cele descrise de tine se poate obtine un 'registration certificate' (RC) care atesta ca poti sa fii angajat - vezi 'Guidance notes for Bulgarian and Romanian applications' din pagina de la linkul anterior si mai ales acest paragraf din guidance notes:

If you are exempt from worker authorisation and want to be employed here, you will not need to obtain a work authorisation document. As someone who is exempt, you will be able to take employment without restriction. You can obtain confirmation of this rightly applying for a blue registration certificate (but this is not compulsory).

Iar in continuare sunt prezentate categoriile care sunt exceptate. Noi ne incadram, ceea ce e bine, si nici nu se mai mentioneaza in RC care este motivul pentru care l-ai primit, ceea ce ar rezolva dilemele celor de la HR, dar problema este ca dureaza mult pana obtii RC. In cazul meu, citind aceste informatii in urma cu peste un an si discutand cu un prieten care mers pe aceeasi cale, pe la mijlocul lunii august 2012 am aplicat pentru RC completand formularul BR1. Mi-a venit tarziu, dar tocmai la tzanc, in primele zile ale lui martie 2013, tocmai dupa ce primisem post in urma unui interviu si trebuia sa le dovedesc ca am dreptul sa fiu angajat. Le-am aratat RC-ul si au fost multumiti.

Exista si o cale mai rapida pentru obtinerea actelor de la UKBA, facand o programare pentru centrul din Croydon. Se pare ca se poate aplica si pentru RC pe acea ruta, dar am auzit ca este dificil sa obtii programare in Croydon.

Mult succes!

July 4, 2013
10:38 pm
shrinkescu
Guest
338sp_Permalink sp_Print

Cu placere Radoo. Eu cred ca influenta unui consultant din NHS variaza in functie de calitatea umana atat a lui/ei cat si a celor cu care interactioneaza...dar in teorie cel putin are o influenta mare ca "leader of the clinical multidisciplinary team"...

 

Claudiu

July 4, 2013
10:30 pm
Member
Forum Posts: 43
Member Since:
January 30, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

shrinkescu said:

Sperantele mele ca te va ajuta consultantul sunt 99%, dar asta doar in caz ca i-ai facut impresie buna. Cred ca va fi si el socat de suspiciunile nefondate ale celor din HR! Mare e gradina lui Dumnezeu…

 

Sa ne tii la curent! Noi iti tinem pumnii!

 

Claudiu


Tinand cont de faptul ca mi-a oferit postul in departamentul pe care il conduce tind sa cred ca i-am facut o impresie buna…
Nu stiu exact cata putere de decizie/influenta are un consultant in astfel de situatii, am impresia ca depinde mai mult de cei de la HR. Merci pt sustinere Claudiu, o sa revin cu informatii.  
July 4, 2013
10:17 pm
shrinkescu
Guest
336sp_Permalink sp_Print

Sperantele mele ca te va ajuta consultantul sunt 99%, dar asta doar in caz ca i-ai facut impresie buna. Cred ca va fi si el socat de suspiciunile nefondate ale celor din HR! Mare e gradina lui Dumnezeu...

 

Sa ne tii la curent! Noi iti tinem pumnii!

 

Claudiu

July 4, 2013
10:11 pm
Member
Forum Posts: 43
Member Since:
January 30, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
335sp_Permalink sp_Print

shrinkescu said:

Dar nu mi-ai raspuns draga Radoo daca sotia ta are 50 de ani mai multi ca tine, hahaha. Glumesc, dar stiu ca tie nu iti arde de gluma. Un sfat pe un ton mult mai serios e sa spui consultantului la care ai facut attachment care e situatia cu idiotii din HR si eu sper ca te va putea ajuta. Eu le-am ridicat nivelul IQ al unora din HR department cu vestita ciocolata Ferrero Roche, dar ma grabesc sa adaug ca am intalnit si persoane fine si inteligente in astfel de departamente...asa cum am intalnit si doctori complet idioti sau rauvoitori daca nu prosti, in ultimul sfert de veac profesand printre ei...Eu cred ca ai un caz foarte puternic, zau. Insista!

Claudiu


Merci pt sfaturi Claudiu. E buna si o gluma (cu toate ca am scris ca suntem amandoi de aceasi varsta) pt ca trebuie sa mai si zambesc dupa 2 zile de stres si nervi intinsi la maxim. Sper sa reusesc maine sa-i prezint situatia consultantului, e un om foarte ok si chiar daca sperantele mele sunt undeva sub 1% sunt sigur ca va face tot posibilul sa ma ajute.
July 4, 2013
10:03 pm
shrinkescu
Guest
334sp_Permalink sp_Print

Dar nu mi-ai raspuns draga Radoo daca sotia ta are 50 de ani mai multi ca tine, hahaha. Glumesc, dar stiu ca tie nu iti arde de gluma. Un sfat pe un ton mult mai serios e sa spui consultantului la care ai facut attachment care e situatia cu idiotii din HR si eu sper ca te va putea ajuta. Eu le-am ridicat nivelul IQ al unora din HR department cu vestita ciocolata Ferrero Roche, dar ma grabesc sa adaug ca am intalnit si persoane fine si inteligente in astfel de departamente...asa cum am intalnit si doctori complet idioti sau rauvoitori daca nu prosti, in ultimul sfert de veac profesand printre ei...Eu cred ca ai un caz foarte puternic, zau. Insista!

Claudiu

July 4, 2013
9:53 pm
Member
Forum Posts: 43
Member Since:
January 30, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

shrinkescu said:

Este socant ce citesc…bureaucracy rules…

Sotia ta e tot romanca, Radoo? V-ati insurat in Romania sau in UK? De ce suspecteaza astia de la HR unlawful marriage? E cu 50 de ani mai in varsta ca tine :)???

 

Claudiu


Sotia este romanca, casatoriti in Ro in urma cu fix 4 ani, si ea tot medic, currently F1, de aceasi varsta amandoi.
 

Ideea e ca cei de la HO le-au zis ca daca ar avea un control si s-ar demonstra ca e unlawful marriage Trustul ar fi pasibil de amenda iar nu vor sa-si asume riscul. Nici macar n-au binevoit sa se uite pe documente…

July 4, 2013
9:47 pm
shrinkescu
Guest
332sp_Permalink sp_Print

Este socant ce citesc...bureaucracy rules...

Sotia ta e tot romanca, Radoo? V-ati insurat in Romania sau in UK? De ce suspecteaza astia de la HR unlawful marriage? E cu 50 de ani mai in varsta ca tine :)???

 

Claudiu

July 4, 2013
8:01 pm
Member
Forum Posts: 43
Member Since:
January 30, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
331sp_Permalink sp_Print

Si dupa cum spuneam ca cei de la HR sunt de multe ori de o calitate indoielnica, o intamplare recenta imi demonstreaza inca o data acest lucru.
Povestea pe un alt thread ca am facut un CA si apoi mi-a fost oferit un post de locum F1. Am fost super entuziasmat, chiar ma simteam bine acolo si fiecare zi de mers la munca era o bucurie. De fapt inca e. Toate bune si frumoase pana ieri cand merg la HR sa semnez contractul si mi se spune ca imi trebuie wp pt a ma putea angaja. Zic ok, no problem, sunt exempt pt ca sotia lucreaza deja in uk, am la mine awc-ul ei, payslips, marriage certif, passports. Mi se spune ca e perfect dar sa revin peste cateva ore pana se lamuresc ei ce si cum. Ma intorc la treaba si revin later on pt a mi se spune ca au contactat HO care le-a confirmat ca pot sa ma angajeze dar i-au sfatuit sa nu o faca pt ca poate fi vorba de "unlawful marriage or marriage to get a work permit". Prin urmare vor AWC pt a-mi da jobul. Am ramas blocat, am vorbit vreo 10 min la tel cu ceva senior de la HR fara insa a rezolva ceva. Stiam ca cei de la HR sunt batuti in cap, dar parcs nici chiar asa...Wtf, unlawful marriage? 4 ani, aniversare azi, pe 4 iulie.
O nesimtita de HR imi spune "don't worry, you'll be able to take employment from December, ha, ha, ha". No shit???
Maine am intalnire cu managerul si cu seful direct, ma indoiesc insa ca sa va rezolva ceva, dar incercarea moarte n-are.

Teoretic si pana acum mi-ar fi trebuit permis de munca, chiar daca munceam pe gratis. Pana acum oare nu si-au pus problema asta?

Asa frustrat nu m-am simtit niciodata, chiar nu stiu ce sa fac...Nu e vorba neaparat de a fi platit pt munca mea, urmaream mai mult sa castig experienta, dar nu pot sa accept sa fiu tratat de sus si sa nu mi se respecte drepturile.

June 27, 2013
3:58 pm
shrinkescu
Guest
330sp_Permalink sp_Print

Dragilor, vreau sa intelegeti ca salariatii de la Human Resources in UK au acelasi salariu lunar daca va ajuta sau nu...asa e in socialism...deci nu depinde decat de bunul simt si constiinta salariatilor sa va ajute rapid, sau lent, sau deloc...

 

Claudiu

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
4 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Gabi Badea: 402

Alin: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73