Forums

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
FAQ- GMC registration
April 17, 2010
2:30 pm
Member
Forum Posts: 84
Member Since:
September 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

N-ai nevoie de foaia matricola.

Doar diploma tradusa (fata-verso) Smile

CrisR.

April 16, 2010
7:23 pm
Member
Forum Posts: 19
Member Since:
October 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

La traducerea diplomei nu trebuie decat actul in sine, nu si foaia aceea matricola atasata, nu?

Multumesc

April 2, 2010
2:15 pm
Member
Forum Posts: 19
Member Since:
October 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

da, asa scrie, negru pe alb.

Full registration with a licence to practise

If you qualified on or after January 2007, you will need to hold:

A Diplomă de licenţă de doctor medic awarded by a Uniiversităţi

multumesc de raspuns

April 2, 2010
1:44 pm
Member
Forum Posts: 84
Member Since:
September 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

@naioro

Din ghidul de Full Registration al GMC referitor la Evidence of Qualifications:

http://www.gmc-uk.org/doctors/.....omania.asp

Eu am terminat inainte de 2007, deci nu-ti pot spune cu exactitate ce iti vor cere cei de la GMC. Daca accesezi linkul de mai sus vei putea citi cerintele lor organizate in functie de data terminarii facultatii si a denumirii diplomei.

Referitor la Work Experience si documente necesare poti accesa aici detalii:

http://www.gmc-uk.org/doctors/.....7.asp?p=10

Trebuie sa subliniez faptul ca acest document este orientativ conform experientei proprii si a celor spuse pe forum pana in acest moment. Nu sunt in pozitia in care sa stiu cu exactitate ce documente vor cere fiecaruia cei de la GMC. Sa stiti ca GMC-ul va va raspunde la intrebari. Trebuie doar sa le trimiteti un email sau sa-i sunati. Si doar raspunsul lor poate fi considerat oficial.

CrisR.

April 2, 2010
12:57 pm
Member
Forum Posts: 19
Member Since:
October 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Sper ca:

Evidence of qualifications and compliancy letters

Aici exista 2 variante:

a)      Daca ati terminat facultatea dupa Ianuarie 2007 –veti avea nevoie doar de diploma de licenta.

b)      Daca ati terminat facultatea inainte de Ianuarie 2007 – veti avea nevoie de diploma de licenta si certificatul de conformitate.

 

e up to date, pentru ca ar scurta mult din timpul de inregistrare. Am terminat in 2008.

O problema ar fi daca ai avut pauza intre absolvire si inceperea rezidentiatului, dar inteleg ca nu e cazul?!

De ce, va rog? Si cum se poate rezolva? Trebuie ceva acte aditionale sau ceva?

Multumesc

April 1, 2010
7:30 pm
Member
Forum Posts: 84
Member Since:
September 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Vreau sa multumesc tuturor celor din SMR-UK pentru sprijinul acordat si pentru toata bunavointa lor. Si multumesc Ella si Gabi Smile

@danielacristina

Imi pare rau daca acest document a aparut mai tarziu.. Totusi, toate informatiile se regasesc pe site, documentul fiind compus din intrebarile si raspunsurile de aici. Eu am facut doar un rezumat.

Din cate inteleg eu perioada de rezidentiat ti-au recunoscut-o cei de la GMC? Iar din 1 ianuarie 2010 ai mai fost angajata undeva ca medic? Daca nu ai lucrat din 1 ian inseamna ca aceasta perioada nu are cum sa fie acoperita de Colegiu sub forma unui certificat de good standing. Este perioada de "unemployment". Te rog sa ma corectezi daca am inteles ceva gresit.

Acel curs de ultrasonografie este doar un curs de perfectionare si nu practica medicala. Din punctul meu de vedere acest curs nu ar trebui trecut la sectiunea "Employment", ci la sectiunea "Courses". Probabil cei de la GMC au inteles ca acest curs ar cuprinde si practica medicala si de aceea iti cer Employer Reference. Daca nu esti angajata nu ai un "employer", deci nu ai cum sa ceri "employer reference".

April 1, 2010
5:59 pm
Member
Forum Posts: 19
Member Since:
October 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumim mult de acest FAQ. E nepretuit pentru multi dintre noi. Chiar zilele acestea am inceput sa strang actele pentru aplicarea in GMC.

March 31, 2010
9:05 pm
Member
Forum Posts: 18
Member Since:
November 25, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Ce pacat ca nu am avut sansa de aciti aceasta postare cu 7 zile in urma cand am aplicat la GMC!!!....As fi stiut ca pot trece linistita data inscrierii in colegiul medicilor,data de 1 ian 2007 cand am inceput rezidentiatul...Spitalul meu platitor nu mi-a cerut acest certificat, cei de la Colegiul Galati unde a ajuns  lunar cotizatia mea mi-au recomandat sa nu ma mai inscriu in anul 2 daca nu intentionez sa-mi iau un job si sa astept sa-mi iau direct, la sfarsitul rez, certificatul de libera practica ca medic specialist...De teama de a nu da date false in aplicatia la GMC  am trecut ca sunt membra in colegiu din 4 febr 2010 cand m-am inscris ca specialist MF..si de aici a inceput sa se dezlantuie furtuna:

  -le-am trimis employers reference de la spitalul platitor in limba romana si tradusa la Berlitz, adeverinta de la Col Med Galati care atesta calitatea de membru de la inceputul rezidentiatului, ca am ramas membru si ca singura diferenta e ca din 4 febr 2010  am statut de specialist cu drept de libera practica ( mi-au trecut in adeverinta inclusiv articolele de lege traduse care sa sustina cele mentionate)...

si DEGEABA........Acum imi cer emplyers reference pentru perioada de dupa 1 ian 2010(cand am terminat rez), perioada in care le-am spus ca am urmat un curs de Ultrasonografie generala...e imposibil sa-i cer profesorului indrumator sa completeze un astfel de formular, pentru ca e doar un curs pentru care am optat si am platit, nu e un job..............Le-am explicat si DEGEABA...insista sa le trimit aceasta recomandare pentru ca NICI NU S-AU UITAT PE ADEVERINTA DE LA COLEGIUL MED GALATI..........Voi incerca sa obtin ce-mi cer cu mici ajustari de la profesorul coordonator de curs , cu mentiunea ca s-a desfasurat in medical capacity, DAR ce ar trebui sa scriu la sectiunea "Was the applicant required to hold registration or a licence with a medical regulator?" ...S-a spun ca DA,cu taote ca e un nonsens in aceasta conditie,intarita de certificarea din partea colegiului, sa-mi ceara Employers reference ...................

Mi se pare.......nu stiu...incredibil!!!!

Astept cu interes o sugestie, o parere!!!!!!!!!!!!

                    Daniela

March 29, 2010
7:25 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Articol realizat de Ssquirrel pt forum-ul SMR-UK:

 

GMC – FULL REGISTRATION

Romanii pot aplica doar pentru Full Registration deoarece facultatea de medicina la noi are o durata de 6 ani. In Anglia facultatea de medicina are doar 5 ani, iar proaspetii lor absolventi primesc Provisional Registration, iar dupa 1 an de practica medicala primesc si ei Full Registration.

Pasii pentru inscrierea in GMC – Full Registration:

 1. Se citesc informatiile de pe site-ul GMC privind Full Registration with a Licence to Practise. Ghidul il puteti accesa aici.

 1. Se seteaza cont MyGMC pentru completarea datelor personale si profesionale necesare inscrierii in GMC (in pagina 13 a ghidului de inscriere aveti link-ul  Set up MyGMC account).

Mare atentie la datele pe care le veti completa online. Unele dintre ele nu le veti putea modifica odata completate decat contactand GMC-ul si explicandu-le motivul schimbarii.

Odata ce ati completat aplicatia online (pe MyGMC), dar inainte de a o trimite, va trebui sa platiti taxa pentru full registration (410 lire). In cazul in care veti plati la o alta data, veti putea salva aplicatia si reveni  oricand.

Documente necesare inscrierii in GMC:

 1. Proof of identity – Pasaportul

FAQ

Q: Pot prezenta ca “proof of identity” cartea de identitate?

A: Desi pe site apare informatia ca ati putea prezenta si cartea de identitate, cei de la GMC va vor cere cel mai probabil pasaportul ca “proof of identity”.

 1. Evidence of qualifications and compliancy letters

Aici exista 2 variante:

a)      Daca ati terminat facultatea dupa Ianuarie 2007 –veti avea nevoie doar de diploma de licenta.

b)      Daca ati terminat facultatea inainte de Ianuarie 2007 – veti avea nevoie de diploma de licenta si certificatul de conformitate.  

Certificatul de conformitate = certificate from the Ministry of Public Health – The Service for Recognition of Professional Qualifications stating that this complies with the standards laid down in Article 24 of the Directive 2005/36/EC.

Acesta se obtine de la ministerul sanatatii in urma depunerii actelor mentionate pe site-ul MS la sectiunea Recunoasterea diplomelor in UE.

In momentul in care numele dumneavoastra va apare pe lista de la MS sectiunea Certificate veti putea ridica certificatul din strada George Vraca nr 9. Cu certificatul mergeti inapoi la minister pentru a fi stampilat.

FAQ

Q: Ce este certificatul de conformitate?

A: Certificatul de conformitate atesta formarea in profesia de medic conforma DC 2005/36/CE si/sau asimilarea  denumilor  titlurilor  de  calificare  cu cel  prevazut pentru  Romania  de  aceasta  norma (definitia Ministerului Sanatatii). Cu alte cuvinte atesta echivalarea diplomei de medic in UE.

Q: Cat timp dureaza pana la eliberarea certificatului de conformitate?

A: Poate dura pana la 8-10 saptamani.

Recomandari:

Pentru certificatul de conformitate ar trebui sa aplicati de la inceput deoarece timpul de asteptare variaza putand ajunge pana la 8-10 saptamani.

 1. Certificate of Good Standing

Certificatul de Good Standing (Current Professional Certificate) va confirma faptul ca:

-          aveti dreptul sa practicati medicina,

-          nu ati fost suspendat si nu vi s-a interzis sa practicati medicina,

-          Colegiul Medicilor nu are la cunostinta informatii legate de sanctiuni etice sau profesionale, etc.

Acest certificat se elibereaza de colegiul medicilor. Pentru ca ei sa elibereze acest certificat trebuie ca medicul in cauza sa fie inscris in colegiu si sa plateasca contributia lunara la colegiu. Avand in vedere ca aceasta contributie este oprita automat de catre spitalul angajator de la inceputul rezidentiatului asta inseamna ca practica medicala va este supravegheata de Colegiu chiar daca nu ati depus inca actele de inscriere la ei.

FAQ

Q: Cat timp dureaza pana la eliberarea Certificatului de Good Standing?

A: Certificatul de Good Standing se ridica de la Colegiul Medicilor. Se depune o cerere, se plateste o taxa si in cateva zile (4-5 zile) il puteti ridica. Se poate solicita de la Colegiu si certificatul in limba engleza (in Bucuresti sigur).

Q: Cei de la Colegiul Medicilor Bucuresti – de unde trebuie sa ne luam Certificate of Good Standing – ne-au spus sa precizam pe cerere (pe care o vom completa pentru eliberarea certificatului) pentru ce institutie trebuie eliberat CGS.

A: CGS se elibereaza pentru inscrierea in GMC. Deci se va completa cu General Medical Council si adresa Regent's Place, 350 Euston Road, London, NW1 3JN, UK sau alta adresa a GMC.

Recomandari:

 1. Pentru certificatul de good standing ar trebui sa aplicati spre sfarsitul obtinerii actelor deoarece este valabil doar 3 luni de la data emiterii, perioada in care trebuie sa ajungeti si in UK pentru Identity Check.
 2. Atentie la completarea datelor in contul MyGMC. Acolo veti fi intrebati data inscrierii in Colegiul Medicilor.

Daca sunteti in rezidentiat si v-ati inscris mai tarziu – ex. ati inceput rezidentiatul pe data de 1 ianuarie 1900 si v-ati inscris in Colegiu pe data de 10 martie 1901- treceti la inscriere data inceperii rezidentiatului deoarece practica medicala din rezidentiat va este supravegheata de Colegiu, iar taxa este platita automat de spitalul angajator.

Daca veti completa data propriu-zisa a inscrierii in Colegiu veti fi rugati de catre cei de la GMC sa depuneti un Employer Reference in care sa se precizeze motivul pentru care nu ati fost inscris in Colegiu. Acesta ar fi un nonsens din motivele precizate mai sus.

GMC-ul este interesat de corectitudinea practicii dumneavoastra medicale pana in prezent. Ei vor sa fie informati cu privire la: aveti dreptul sa practicati medicina, nu ati fost suspendat si nu vi s-a interzis sa practicati medicina, Colegiul Medicilor nu are la cunostinta informatii legate de sanctiuni etice sau profesionale, etc.

Astfel acest certificat de Good Standing este dovada unei practici medicale corecte care s-a desfasurat la anumite standarde reglate de Colegiul Medicilor.

 1. Employer references

Acest document va fi necesar in momentul in care aveti “gap”-uri in practica medicala sau ati lucrat ca medic fara a fi inscris / fara a plati taxa la Colegiul Medicilor sau ati lucrat in alt domeniu.

“If there are any periods during the last five years in which you have not been registered or licensed with a medical regulatory authority, but have been working in either a medical or non-medical capacity, you must provide a reference from each employer.

Each letter must be on letter-headed paper and signed and dated by a person in authority. (If possible, this person should be your direct line manager or a member of human resources.) The signatory must state their position in the organisation.

Alternatively, you can ask each employer to complete an employer reference form (pdf).

Each letter or form must confirm:

 • The dates of your employment
 • That they are not aware of any matters that call into question your good standing.

If you were working in a medical capacity, the letter or form must also confirm that you are or were not required to hold registration or a licence with a medical regulatory authority to undertake the post.”

Aveti mai sus toate detaliile referitoare la cum ar trebui sa arate si ce ar trebui sa cuprinda un Employer Reference Form.

 1. Translations of any documents not in English

FAQ

Q: Traducerile documentelor trebuie legalizate?

A: Daca traducerea se realizeaza la traducatori autorizati (aveti exemple pe site-ul GMC in ghidul de inscriere) nu este nevoie de legalizare.

Daca traducerea se realizeaza la alti traducatori documentele trebuie sa cuprinda detaliile de contact ale traducatorului si trebuie sa fie insotite de copii ale documentului original stampilate de traducator (sa certifice ca acel document a fost tradus). Daca nu intruniti aceste conditii, pentru siguranta si pentru a evita alte amanari ale inscrierii in GMC, puteti sa legalizati documentele.

„We advise that the documents should bear the contact details of the translation service or translator. We require a copy of the document that has been translated and it should be attached to the translation and/or be stamped by the translation service.”

Q: Este nevoie de testul IELTS pentru inscrierea in GMC?

A: Nu este nevoie. Eu va recomand totusi sa dati acest examen. Unele spitale cer pentru angajare acest test.

Din experienta mea:

Depus actele pentru certificatul de conformitate (ziua 0).

Inscris in Colegiul Medicilor (anul 2 de rezidentiat).

Ridicat Certificatul de conformitate din Strada George Vraca Nr 9 Bucuresti. Dus certificatul la semnat inapoi la Ministerul Sanatatii (ziua 60).

Dus actele la tradus la Centrul de Traducere Berlitz (traducator autorizat GMC) : diploma licenta si certificatul de conformitate. Nu am mai legalizat traducerile. (2-3 zile)

Depus cerere pentru Certificat de Good Standing la CM Bucuresti – 4-5 zile – ridicat Certificat in 2 exemplare: romana si engleza. Valabilitate 3 luni (ziua 70)

Setat cont MyGMC. Completat detalii personale si profesionale. Atentie la ce am explicat mai sus in ceea ce priveste aplicatia.

Platit GMC Full registration (410 lire). Banii au fost retrasi automat de pe card si am primit email de confirmare a primirii banilor (ziua 0).

Primit email de la GMC prin care mi se cereau copii dupa urmatoarele documentele: pasaport, diploma de licenta + traducere, certificat de conformitate + traducere, certificat de good standing + traducere, declaratie finala semnata (document atasat mailului de cei de la GMC) si mi se cerea sa explic ce am facut in perioada septembrie (examenul de licenta) -  ianuarie (inceperea rezidentiatului) (ziua 1).

Trimis raspunsul la intrebare prin email. Pus actele la posta – in regim normal (ziua 2).

Primit email de confirmare a primirii actelor prin posta (ziua 5).

Primit email de recunoastere a calificarilor, invitatie de a-mi face rezervare pentru Identity Check prin contul MyGMC si lista cu documentele in original pe care va trebui sa le prezint (ziua 6).

Facut rezervare pe contul MyGMC pentru Identity Check. Facut rezervare avion.

Ajuns in Londra cu harta in mana J si documentele in geanta. Ajuns la GMC. Prezentat documentele in original. Discutat despre vreme si despre peripetiile din Londra si despre ce ar trebui vizitat in Londra. Mi s-a facut poza si am fost inscrisa automat in registrul GMC. Peste 7 zile am primit acasa certificatul de Full Registration de la GMC.

Referitor la Identity Check: am trimis actele cerute in mailul de la GMC prin posta, in 3-4 zile am primit mail de confirmare de la GMC ca au primit documentele, iar ziua urmatoare mi-au confirmat recunoasterea calificarilor pentru Full Registration si m-au invitat la Identity Check. Pentru Identity Check iti poti alege ce data vrei tu cu mentiunea ca va trebui sa fie in perioada de valabilitate a certificatului de good standing pe care l-ai depus (adica maxim 3 luni). Exista pe MyGMC sectiune speciala in care iti faci programare pe contul tau pentru Identity Check si vei primi confirmarea pe mail. Totul este foarte organizat.

. Intr-adevar, ar fi trebuit trecuta data inceperii rezidentiatului si nu data eliberarii certificatului de membru al CMR (am subliniat toate aceste detalii in posturi anterioare). Varianta cea mai simpla ar fi sa mergi la CMR si sa-i rogi sa-ti elibereze un document care sa ateste ca ai fost inscrisa de la inceputul rezidentiatului prin plata taxei si ca toata activitatea ta de medic de pana acum s-a desfasurat in conformitate cu regulile lor si ca data trecuta de tine e cea de eliberare a certificatului. Nu-ti face probleme, cei de la CMR iti vor elibera adeverinta cam intr-o saptamana (stiu o prietena care s-a confruntat cu aceeasi cerinta).

Asta parca s-a mai scris pe aici: (cel putin din punct de vedere oficial) ai fost automat inscrisa in CMR din prima zi de rezidentiat pentru ca daca te-ai uita pe primul tau salariu o sa vezi ca ti s-a oprit o cota de X lei pt colegiu – deci erai deja membru, doar ca nu aveai certificatul. E si logic de altfel, pt ca si in Ro ca si aici, daca nu esti inscris in CMR nu poti practica medicina. Eu de exemplu am inceput rezidentiatul pe 1 Jan 2008 iar certificatul il am din Nov 2008. Dar la professional experience am pus facultatea si apoi rezidentiatul si le-am zis ca sunt inregistrat cu CMR din 1 jan 2008 – si nimeni nu m-a intrebat nimic, mai ales ca ei (GMC-ul) nu iti cer certificatul de membru CMR. Deci ce cred ca ar trebui sa le explici celor de la GMC e ca tu esti/ai fost membra in CMR din prima zi, dar certificatul a fost eliberat mai tarziu (cum se intampla si cu diploma de absolvire a UMF). Si daca nu te cred, poate reusesti sa obtii de la CMR o hartie care sa confirme asta.

O problema ar fi daca ai avut pauza intre absolvire si inceperea rezidentiatului, dar inteleg ca nu e cazul?!

Ssquirrel

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
3 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73