Forums

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Acte pentru inscrierea in GMC
November 29, 2009
11:14 pm
Member
Forum Posts: 84
Member Since:
September 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Completare pentru razvancod: daca lucrezi ca medic in sistemul de stat (si nu numai) esti "required" sa fii inscris in CM, numai ca "requirement"ul asta se manifesta la noi doar prin oprirea taxei din salariu pana in momentul in care te inscrii propriu-zis. In concluzie, in perioada in care ai platit taxa la CM ai fost in evidenta lor. Raspunsul tau este "yes" pentru toata perioada in care ai platit.

CrisR.

November 29, 2009
11:04 pm
Member
Forum Posts: 84
Member Since:
September 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Perioada in care ati lucrat ca medici si ati platit taxa la Colegiul Medicilor este recunoscuta de acesta odata ce va inscrieti. Cu alte cuvinte, chiar daca va inscrieti maine si pe certificatul de membru apare data de inscriere "maine", CM va recunoaste toata perioada in care ati platit taxa. Repet, conditia este sa va inscrieti.

Pentru razvancod: daca in anul de medicina de familie ai platit taxa la CM, nu mai ai nevoie de Employer Reference. Te inscrii in CM si iti iei CGS. Asta inseamna ca ar trebui sa nu ai "gap"-uri in practica medicala. Pentru inscrierea in GMC iti cer la un moment dat sa precizezi perioada in care ai fost inscris in CM si vei putea trece toata perioada in care ai lucrat+platit la CM (tinand cont si de conditiile precizate mai sus). IN CGS nu iti apare data inscrierii in CM. Aici pot da exemplul unei prietene care trecuse data inscrierii in CM, iar cand cei de la GMC i-au cerut o dovada ca pana atunci a lucrat legal a luat o adeverinta de la CM in care se preciza toata perioada de cand platise taxa.

Pentru Daniela: avand in vedere recomandarile care ti s-au facut mai sus, cred ca cel mai bine ar fi sa te inscrii in CM ca rezident si sa-ti iei CGS. Nu stiu cum se procedeaza la GMC daca ai inscriere in CM ca medic specialist.

Pentru Alina: eu am trimis actele prin posta si au ajuns in 3 zile (!!!) cand mi-au trimis mail de confirmare. Iar ziua urmatoare mi-au trimis invitatie pentru ID check Smile. Mi-am facut programarea pe MyGMC si mi-am luat biletul de avion Wink.  Deci in total 4 zile. Si uite asta am trecut de la sistemul romanesc cu adeverinta de la MS in 8 saptamani la sistemul britanic in 4 zile. Asta in conditiile in care toate actele au fost in ordine. De aceea va recomand sa fiti atenti la ceea ce s-a scris pe forum referitor la inscrierea in GMC.

Sper ca am reusit sa explic cat de cat. Multa bafta tuturor.

CrisR.

November 29, 2009
5:34 pm
Member
Forum Posts: 18
Member Since:
November 25, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna, Razvan! Citind ultima ta postare , am realizat ca ma aflu cam in aceeasi situatie...Am sustinut examenul de medic specialist in oct 2009 in medicina de familie si  pana la 31 dec 2009 voi fi rezident pana  la incheierea calendaristica a rezidentiatului...In tot acest timp nu mi-am facut certificat de membru in CMG(Galati) de care apartin prin unitatea sanitara platitoare si asta pentru ca nu mi s-a cerut iar ,  la inceputul anului 3 de rezidentiat cand mi-am manifestat intentia, m-au sfatuit sa mai astept pana voi fi specialist pentru ca fiind absolvent 2006 nu am drept de libera practica decat dupa specialitate si ca nu are rost sa platesc un certificat de membru fara valoare pe care  , in cateva luni, sa fiu nevoita sa -l schimb un altul ca medic specialist.

Sa inteleg ca mai bine fac acest demers cat inca sunt rezident si ca e foarte posibil sa figurez pe toata perioada rezidentiatului ca nu am fost membru al CM?!

Astept cu interes un sfat, o sugestie!

                      Daniela

November 29, 2009
1:48 pm
Member
Forum Posts: 20
Member Since:
August 28, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Am zis eu ca am rezolvat cu employer reference dar am o situatie mai speciala si sper ca ma puteti ajuta cu un sfat.

Eu m-am inscris in colegiul medicilor de la noi abia in anul 3 de rezidentiat. Inainte de acesti 3 ani am facut 1 an de Medicina de Familie angajat la acelasi spital.  Pana atunci doar am platit taxa catre colegiul medicilor fara sa am un certificat de membru. Spitalul platitor nu m-a obligat niciodata sa le aduc un certificat de membru, generatia mea (2005) nu avea drept de libera practica pana la luarea specialitatii, asa ca nu am avut de ce sa imi iau certificatul pana acum.

Intre actele pentru inscrierea in GMC trebuie un Certificate of Good Standing (asta se ia de la colegiul medicilor) sau un Employer Reference (pentru care se da un formular pe siteul GMC). Asadar, eu trebuie sa am CGS (pt ca sunt membru CMB de 2 luni) si un Employer Reference pe perioada in care am lucrat dar nu am fost membru CMB.

In formularul Employer Reference scrie asa: 

  Was the applicant required to hold registration or a licence with a medical regulator?

If "yes," please give the name of the relevant medical regulator

If "no," please explain why registration or a licence with a medical regulator was not required

 

  

Asadar, la prima intrebare trebuie sa raspund NU, dar nu stiu cum sa motivez.

Daca a avut si alticineva acesta problema sau stiti ce trebuie sa scriu acolo, va rog sa imi spuneti si mie. V-as fi vesnic recunoscator.

November 29, 2009
1:26 pm
Member
Forum Posts: 20
Member Since:
August 28, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Buna

Eu stiu ca dureaza cam 6 saptamani intre plata taxei si ID check.

November 28, 2009
3:06 pm
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
October 24, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Salut!

Si eu sunt in plin proces de inscriere in GMC, am toate actele iar traducerea am facut-o la Berlitz, preturile fiind cele scrise mai sus.

Am si eu o intrebare:cat dureaza de la plata online a taxei pana cand imi trimit ei email de confirmare si restul procesului pana ma cheama la identity check? Eu voi plati taxa saptamana viitoare si sper ca procesul nu va dura pana in luna februarie pt ca imi expira certificatul de la Colegiul Medicilor.

Spor la adunat actele si mult succesWink!

November 26, 2009
1:14 pm
Member
Forum Posts: 20
Member Since:
August 28, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Daca nu va mai aduceti aminte cat au costat inseamna ca nu au costat foarte mult, asa ca e bine.

O sa urmez sfatul lui CrisR si o sa merg la cei de la Berlitz. Daca mai apar intrebari o sa mai apelez la bunatatea voastra.

Razvan

November 26, 2009
8:49 am
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Eu nu am tradus la cei care sunt recomandati pe site-ul GMC, parerea mea este ca ei pun niste link-uri acolo ca sa aibe idee omul unde se duce, nu ca tb sa faci neaparat la cei recomandati de ei. Eu am tradus la niste traducatori din urbea mea natala (in 2005!, cum zicea si Edmond, nu am idee de preturi), CGS l-am tradus in UK, nu l-am legalizat.

http://londra.mae.ro/index.php.....8;id=10435

Cei de la consulat ai o lista cu traducatorii autorizati de catre Ambasada Romaniei la Londra.

Gabi 

November 25, 2009
10:41 pm
Member
Forum Posts: 84
Member Since:
September 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Eu m-am inscris in GMC la inceputul lui noiembrie si iti pot spune ce si cum am platit.

Dintre traducatorii autorizati de pe site-ul GMC doar Berlitz-ul l-am gasit in Romania, mai exact in Bucuresti (calea victoriei nr 100) si Timisoara (parca). La Berlitz platesti 400.000 lei vechi/ pagina. Fiind traducatori autorizati nu mai ai nevoie de legalizare. Sincer, daca esti din Bucuresti, iti recomand varianta asta deoarece am avut numai experiente neplacute cu alti traducatori (la care am platit 200.000/pagina, dar cu legalizare am ajuns la 500.000) cu greseli in exprimare sau pur si simplu de copiere.

Nu te va ajunge la mai mult de 1.200.000 daca traduci la Berlitz deoarece pentru GMC vei avea de tradus diploma (fata-verso = 800.000) si Certificatul de conformitate (400.000).

Iar in ceea ce priveste adeverinta de la angajator, mie nu mi s-a cerut asa ceva.

In principiu calea e urmatoarea: iei certificatul de conformitate (care dureaza cel mai mult), platesti la GMC, iar ei iti vor trimite o lista cu actele de care ai nevoie (care ar suna cam asa: Passport, European Primary Qualification =diploma+certif. conformitate, English translation of European Primary Qualification, Certificate of Good Standing, English translation of Certificate of Good Standing).

Atentie la certificatul de good standing ca e valabil 3 luni si trebuie sa te integrezi in aceasta perioada si cu ID check la unul din sediile GMC.

Sper ca te-am mai descurcat Laugh. Daca mai ai intrebari, feel free - acum pana nu uit toate amanuntele asteaSmile

CrisR

November 25, 2009
9:28 pm
London, Chelmsford
Moderator
Forum Posts: 98
Member Since:
July 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Majoritatea dintre noi le-am tradus in tara. Trebuie doar sa se vada detaliile traducatorului ca sa poata fi contactat , la nevoie. Iar ceferticatul de good standing ti-l da si in varianta englezeasca (cred insa ca numai Bucurestiul-si acum continui sa ma minunez cum de au avut ideea asta, probabil sunt unii mai ''umblati'' deh, nu ca provincia!!!)daca nu, il traduci si il trimiti. Vezi numai traducatorul sa fie autorizat.

Cat despre preturi, daca tu crezi ca eu sau Gabi mai tinem minte, te inseli, iar pe site-ul asta nu o sa ma apuc sa  fac advertising pt cele mai bune preturi la traduceri.

November 25, 2009
8:32 pm
Member
Forum Posts: 20
Member Since:
August 28, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Multumesc mult pentru raspuns.

M-am uitat pe siteurile de traducatori autorizati pe care le dau exemplu cei de la GMC si mi se pare ca aveau niste preturi foarte mari. Poti sa imi spui cat te-a costat traducerea actelor pe tine? Poti sa imi recomanzi o anumita firma pentru traducerea actelor?

Multumesc.

November 25, 2009
5:31 pm
VIP Member
Forum Posts: 402
Member Since:
July 13, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Eu am avut unele acte traduse+legalizate in Romania, altele (eg Certificate of Good Standing), le-am tradus in UK, la traducator autorizat de catre Ambasada Romaniei la Londra, nu le-am mai legalizat. Nimeni nu mi-a zis nimic, deci banuiesc eu ca ar merge sa fie numai traduse, nu si legalizate.

Gabi

November 25, 2009
10:54 am
Member
Forum Posts: 20
Member Since:
August 28, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Va rog ignorati prima intrebare pentru ca citind cu atentie siteul GMC-ului am gasit raspunsul.

November 25, 2009
8:26 am
Member
Forum Posts: 20
Member Since:
August 28, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Stiu ca actele necesare pentru inscrierea in GMC sunt:

  • Proof of identity 
  • Evidence of qualifications and compliancy letters
  • Certificate of Good Standing 
  • Employer references (adeverinta de la angajator)
  • Translations 

Am si eu 3 intrebari.
Ce ar trebui sa scrie in adeverinta de la angajator?
Traducerile trebuie sa fie legalizate?
Daca traducerile sunt legalizate mai este nevoie de adeverinta de la traducator ca este autorizat?
Multumesc anticipat.

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
2 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73