Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Hai sa ne ajutam confratii inzapeziti!
February 29, 2012
9:05 pm
shrinkescu
Guest

Ma bucur mult sa am ocazia sa felicit din toata inima acest gest altruist si patriotic...Bravo Adriane, bravo colaboratorilor tai si mult succes in continuare! Cred cu pasiune in importanta diasporei romanesti in sprijinirea intereselor patriei noastre, unde ne-am nascut, unde am crescut, unde am format prietenii si unde am lasat in urma rudele noastre care n-au incetat sa ne iubeasca si sa ne doreasca succes departe de ei, dar n-au incetat nici sa le fie dor de noi...

 

Numai bine,

Claudiu

PS Multumesc pt mentiunea speciala

February 29, 2012
8:54 pm
Member
Forum Posts: 10
Member Since:
November 2, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Salutare,

 

Multumim Claudiu, multumim tuturor celor care ne-au sprijinit.

 

Comunicatul oficial mai jos:

VĂ MULȚUMIM PENTRU SOLIDARITATEA CU ROMÂNIA 

Dragi Prieteni

V-am scris cu puțin timp în urmă despre situația generată de condițiile meteorologice dificile din România, unde zăpezile foarte mari și temperaturile scăzute au afectat o bună parte a populației din unele sate izolate, în mai multe județe ale țării – în special persoanele în vârstă și vulnerabile, care au rămas prizoniere în propriile case. V-am informat cu ocazia respectivă și de decizia noastră, în calitate de români din Marea Britanie, de a-i ajuta din toate puterile noastre pe acești oameni.

Astfel, am înființat campania umanitară “Suntem solidari / In Solidarity with Romania” propunându-ne să strângem într-o săptămână suma de 5.000 de lire sterline. Prin intervenția voastră foarte generoasă, am reușit să strângem mai mult de 14.000 de lire sterline, fapt ce ne-a decis să plecăm spre România, în județul Vrancea, cât de curând s-a putut, pentru a ajuta unele dintre persoanele cele mai grav afectate de vremea potrivinică. Călătoria noastră, făcută în spiritul solidarității și prieteniei, realitățile găsite la fața locului, precum și acțiunile pe care le-am întreprins au fost documentate într-un număr mare de fotografii, disponibile la adresa http://www.romani-online.co.uk.....ancea-2012, precum și pe film – în momentul de față edităm un documentar realizat din materialele culese în România. 

Un grup de patru voluntari – Adrian Cherciu, Cristian Havrincea, Mike Sweeney și Iulia Udangiu – au plecat din Londra spre București în dimineața zilei de 19 februarie 2012. În România li s-au alăturat alți trei voluntari locali - George Ciobanu, Dan Suliman și Ioana Bora. Grupul complet a plecat apoi spre orașul Focșani, în Vrancea.

În dimineața zilei de 20 februarie grupul nostru de voluntari a început o expediție de documentare si cercetare în satele SihleaCăiataBogzaPopeștiTercheștiCotul din Vale și Vrăjitoarea. Situația în teren era gravă, cu mai multe căi de acces blocate de acumulări de zăpadă și cu multe persoane vulnerabile rămase fără nicio susținere. Am găsit, de asemenea, oameni mărinimoși care ne-au ajutat să identificăm și să luăm în calcul cele mai grave cazuri necesitând intervenția noastră. Cu toate că odată ajunși pe teren nu am fost întâmpinați chiar de apocalipsa înghețată prezentată în mass-media românească, am găsit totuși o lipsă acută de lemne de foc, de apă potabilă și de alimente, precum și un drum de acces – vital pentru bunăstarea locuitorilor cătunului Cotul din Vale – blocat de un imens zid de zăpadă tasată și înghețată.

După o planificare atentă am decis care ar putea fi acțiunile cele mai potrivite în condițiile existente. Asistați de mica rețea de întrajutorare pe care am reușit să o formăm pe teren, am așteptat cu răbdare ziua următoare. 

Dimineața zilei de 21 februarie, prima noastră zi de acțiune directă, ne-a găsit într-o dispoziție de zile mari, gata de muncă. Înarmați cu o listă de cumpărături, ne-am împărțit în două echipe și am mers să cumpărăm 17 metri cubi de lemn de foc, apă potabilă atât de necesară sinistraților, precum și haine și alimente. Am angajat mai multe persoane cu drujbe pentru a tăia lemnele și pentru a le distribui în sate – fie cu căruța trasă de cai, fie cu sania. Cu ajutorul autorităților județene, am obținut un utilaj greu care să îndepărteze troienele care ne împiedicau să ajungem în Cotul din Vale, reușind astfel să livrăm lemne și provizii și în această localitate izolată. Livrările au continuat și în datele de 22 și 23 februarie, iar în data de vineri 24 februarie grupul nostru de voluntari a revenit la Londra.

Cu toate că ne-ar plăcea să spunem că problemele pe care le-am găsit au fost rezolvate datorită intervenției noastre, ne e teamă că lucrurile nu stau chiar așa. Pe lângă problemele cauzate de vreme, am găsit de asemenea familii tinere, cu copii, dar și bătrâni bolnavi și singuri care trăiesc în condiții extrem de proaste. Faptul că le-am pus la dispoziție lemne, apă, alimente și haine îi ajută să treacă de iarna acestui an, dar problemele lor vor persista.

După cum am menționat la începutul acestui mesaj, scopul nostru inițial de a strânge 5.000 de lire a fost cu mult depășit de generozitatea dumneavoastră. În satele Sihlea, Căiata, Bogza, Popești, Terchești, Cotul din Vale și Vrăjitoarea am cheltuit – cumpărând lucruri de calitate și fără a face economii – mai mult de 6.700 de lire sterline. Cu toate acestea, am simțit că dacă am cheltui mai mult decât este imediat necesar sau dacă am arunca banii pe lucruri foarte scumpe, nu-i vom putea ajuta pe termen lung pe localnicii afectați de probleme – în special dacă luăm în considerare posibilitatea foarte reală a inundațiilor care pot surveni în urma topirii zăpezilor. De asemenea, unii dintre sătenii cei mai afectați nu au nevoie doar de soluții de moment, ci de un plan prin care starea lor generală să se îmbunătățească sensibil. Deoarece considerăm că generozitatea dumneavoastră nu se mărginește numai la a-i ajuta pe oamenii afectați de ninsori, ci merge mai departe, dorind să-i ajutați și pe cei bolnavi, în vârstă și lipsți de posibilități materiale, căutăm în momentul de față parteneri locali care să ne poată asista în găsirea celei mai bune soluții. În scopul transparenței maxime, campania noastră umanitară poate pune la dispoziția contribuitorilor interesați copii ale chitanțelor, facturilor și extraselor bancare aferente.

Dorim să mulțumim încă o dată generoșilor noștri sponsori, precum și dumneavoastră tuturor – mărinimia dumneavoastră a făcut ca proiectul nostru  să poată fi realizat, demonstrând solidaritatea românilor din Marea Britanie cu românii din țară.

Adrian Cherciu 

Director 
http://ROMANi-ONLiNE.co.uk/.

See the original announcement IN ENGLISH:
hwww.romani-online.co.uk/forum/english/in-solidarity-fund-raising-for-romania-2012-6088

MULȚUMIRI SPECIALE
Sir George Iacobescu CBE, Nelly Miricioiu, Marianne Cornetti, Alexandra Dariescu, Anda Anastasescu, Anne-Marie Martin, Nicolae Rațiu, Florian Moldoveanu, Sorin Lăstun, Gabriel Cirjaoanu, Claudiu Carmaciu, Dinu Sorin, Ramona Mitrică, Mihai Rîșnoveanu, Mike Sweeney, George Ciobanu, Dan Suliman, Cristian Havrincea, Ioana Bora, Iulia Udangiu, Ramona Achim, Valerica Bicu, Alexandru Bicu, Mirică Căldărescu, Dan Ionescu
February 19, 2012
6:06 pm
shrinkescu
Guest

Azi, la intoarcerea din excursia de schi petrecuta in Alpii francezi, unde zapada e vazuta de schiori (cu exceptia avalanselor) ca benefica, am donat din toata inima pt cei de "acasa", carora zapada din iarna asta le-a produs necazuri foarte mari...

 

Inca odata felicitari lui Adrian Cherciu, entrepreneur de mare talent, pt actiunea lui umanitara! Nu m-am alaturat demonstratiilor organizate de el la Londra, dar aceasta actiune patriotica are tot sprijinul meu!

 

Numai bine,

 

Claudiu

February 15, 2012
2:24 pm
shrinkescu
Guest

http://www.romani-online.co.uk.....-2012-6078

 

Bine faci, bine gasesti...

 

Claudiu

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
5 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73