Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
De ce este nevoie de astfel de actiuni pentru a creste salariile medicilor?
October 17, 2011
1:43 pm
Bucuresti
VIP Member
Forum Posts: 125
Member Since:
July 27, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Apropo de statistici, concluzia unei cunoscute firme de recrutare pe pagina ei de facebook 

https://www.facebook.com/topic.php?topic=336&post=1721&uid=114261331958840#post1721

 

Brain Drain of Doctors Worsens in Romania

Around 1,700 doctors left Romania to go to work abroad in the first eight months of this year, a figure that is steadily increasing, the Colegiul Medicilor, a professional organization for doctors, said yesterday.

The brain drain is particularly acute in the highest ranks of the profession. Most of those leaving were anesthesiologists and surgeons followed by urologists, orthopedists and pediatricians. The favorite destination was Western Europe, mainly France, Germany and the UK.

Romania spends less on healthcare as a percentage of the budget than any other country in the European Union. Last year, Bucharest spent only around 4.5% of its GDP on healthcare, almost half the EU average.

By contrast, Britain spent only 6.9%, and France spent 9.4% of its GDP on health, followed closely by Norway and Canada, according to a recent OECD report.

 

Si pe de alta parte: 

 

Germany struggles with doctor deficiency – doctors consider UNFAIR gross wages starting at 4000 euro/month

January 30, 2011
3:49 pm
ella carmaciu
Guest

Nu, nu voi ar trebui sa plecati, ci cei care incurca treburile.

January 30, 2011
2:59 pm
Vaslui/Iasi
Member
Forum Posts: 717
Member Since:
April 14, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

 Credeti ca la noi ,prealuminatii  nostri conducatori stiu sa priveasca in jur si sa culeaga ce e bun…solutii sunt…vointa sa fie…

Noi(guvernantii) ne incapatanam sa inventam apa calda…ne chinuim sa implementam niste carduri de sanatate…care la momentul actual…nu au suport informatic …la reduceri…s-a taiat nediferentiat (cica altfel aveau probleme de constitutionalitate)…cica se desfiinteaza spitale..neperformante si nesustenabile…(tare sunt curios daca din cladirile ramase…or sa se faca aziluri…si nu ajung pe mana stiu eu cui)

 

Sa nu dam vina doar pe guvernanti….si "tovarasii" colegi…au un spirit de solidaritate si unitate nemaintalnit…cei mici si tineri se chinuie cu salariile mici….iar ce-i mari…se bucura de privilegii iar "atentiile " tot la ei ajung(nu ca am avea nevoie..noi nu vom sta cu mana intinsa). Si uite asa stau ei in banca lor….si nu zic nimic…(le convine asa ..de la stat putin…" atentiile" or sa fie la moda..inca 10 15 ani de acum incolo)…nu cumva sa destabilizeze  tara :))…

 

Sa mai zic de "tovarasii" tineri…odrasle…de-ale celor batrani….care au miraculoasae "privilegii" si ei….sporuri nemaivazute…si posturi de asistenti universitari(macar de ne-ar invata ceva…dar sa nu va mire ca "domnii/doamnele" Dr. nu au rezidentiatul dat/luat ca i-a bagat tati…au suntat sistemul…ca deh la noi se poate)…..? sa mai zic…?…

Nu mai zic nimik….nu ca as fi frustrat pe viata, pe sistem… Unii dintre noi avem atatea de oferit...doar pt ca ne place si ca vrem sa ajutam...

Nu astea ne amarasc(si ar trebui sa ne ridicam si sa facem ceva) ca avem lumea la picioare…si ne-om descurca noi in viata si fara tati 😉

 

Mai no rezidentiatul…se transforma intr-o bagatela….nu mai e cu centru unic ,subiecte unice…mai nou sunt 6 centre fiecare cu  grilele lui…

Daca pana acum  mai faceau mishmashuri:D …doar pilosii din bucuresti…(vezi "comisia e suverana" de Bogdan Dumbrava)…acum o sa fie "spuma" medicinei romanesti….de prin toata tara.

Si totusi am tipat….ca NU E BINE ..a fost zilele astea intrunire la Iasi cu Ministrul Sanatatii Cseke Atilla , Rectorii Universitatilor si reprezentatii Studentilor…si problema descentralizarii a fost prima pe lista….

Ghici cine au sarit in sus…ca e bun asa….Ma intreb oare... prin mana cui trec odraslele "tovarasilor"…sa fie oare prin a rectorilor..noile si micile  

" comisii suverane" ?….

Le doresc domnilor rectori…sa treaca prin mana lor…cand vor fi in nevoie…

Nu de alta, dar noi….. "Mersi, noi plecam"

 

Fanu.

" Dacă soarta nu te face să râzi, înseamnă că nu eşti în stare să te prinzi de poantă."

January 30, 2011
10:26 am
ella carmaciu
Guest

Cehia intervine pentru a stopa exodul medicilor, dupa ce aproape 20% din medici si-au dat demisia

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 28 ianuarie 2011, 21:16 Actualitate | Internaţional
[Image Can Not Be Found] Ministrul ceh al Sanatatii, Leos Heger, a propus vineri alocarea a doua miliarde de coroane (83 milioane euro) pentru majorarea salariilor medicilor din sectorul public, care ameninta sa paraseasca aceasta tara pentru salariile mai mari oferite de tarile occidentale, relateaza AFP.

"Dupa o lunga cautare a resurselor si o reevaluare a ritmului reformelor din sanatate, am gasit aceste doua miliarde in sanul sistemului sanatatii", a afirmat Heger, intr-o conferinta de presa.

In cadrul initiativei sindicale "Mersi, noi plecam", aproximativ 3.800 de doctori din cei 20.000 care lucreaza in sectorul public si-au prezentat la sfarsitul lui decembrie scrisoarea de demisie in incercarea de a-si impune revendicarile salariale.

Aceste demisii masive care urmeaza sa intre in vigoare incepand cu 1 martie risca sa provoace serioase perturbari in activitatea a numeroase spitale si maternitati din Cehia.

"Cer tuturor medicilor protestatari sa revina asupra demisiilor lor", a afirmat ministrul ceh.

Liderul sindicatului medicilor (LOK), Martin Engel, a calificat intiativa guvernamentala drept un "progres", adaugand ca medicii vor studia aceasta propunere.

LOK cere ca salariul lunar de baza al unui medic debutant sa fie de circa 35.000 de coroane (1.440 euro), in conditiile in care salariul mediu in Republica Ceha este de aproximativ 23.000 de coroane (950 euro).

Bugetul de austeritate pentru 2011 adoptat de guvernul Necas si adoptat in decembrie de parlament contine semnificative reduceri in numeroase sectoare, inclusiv in cel al Sanatatii.

Citeste mai multe despre   

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
5 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73