Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
'89 + 20
February 8, 2010
9:06 pm
shrinkescu
Guest

Eu am avut 28 de ani la "revolutie"...o varsta cand esti inca tanar, dar (speri ca) nu te mai prosteste nimeni...decat daca esti prost chiar tu...

Am multe amintiri legate de Decembrie '89 si lunile care au urmat, cu Piata Universitatii cu tot, nu cred ca acest forum e ideal pt a le dapana, dar pot spune, pseudo-filozofic, ca omenirea a cazut prada, in mod repetat, peste veacuri, unor miscari sociale si politice care au depins mai mult de factori caracteristici vremurilor respective dacat de o buna logica, un bun simt universal sau o dorinta adevarata de a face bine. Poate imi voi scrie odata si odata memoriile, poate la vremea respectiva zambetul mineriadei va fi "6 foot under", iar daca nu, nu...

December 18, 2009
10:14 am
North-East England
Member
Forum Posts: 81
Member Since:
September 6, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

In iarna lui '89 cand a inceput Revolutia, tocmai luasem vacanta de la gradinita si parintii m-au dus  la Targoviste. Imi aduc aminte ca la televizor vedeam multe cadavre insirate si ca nu intelegeam de ce brusc Ceausescu se transformase din "parintele poporului" in "dictator"da, da, propaganda se facea si la gradinita) . La un moment dat bunica-mea a plecat sa le duca niste cozonaci soldatilor si intreaga familie a intrat in isterie pentru ca a intarziat (a venit mai tarziu bucuroasa ca a ajutat si ea cum a putut...). Imi mai aduc aminte ca intr-o noapte am auzit focuri de arma afara si m-am speriat ingrozitor. 

December 16, 2009
11:51 pm
Moderator
Forum Posts: 120
Member Since:
July 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Tocmai de aceea Ella ar fi bine sa vorbesti. Pentru cei ca mine pentru care REVOLUTIA a fost un film ciudat privit la televizor.

December 16, 2009
11:45 pm
ella carmaciu
Guest

Alex, nu ma starni...Eu aveam 29 de ani in 1989 si am trait "revolutia" in Bucuresti. 

December 16, 2009
11:17 pm
Moderator
Forum Posts: 120
Member Since:
July 14, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

http://www.evz.ro/articole/det.....ia-romana/

Interesant articol. Ar fi si mai interesant de stiut cat la suta din ce spune V.A. Stanculescu e adevarat. Si cat la suta din adevar spune. A avut oare Romania o sansa reala de a schimba ceva?

Ce amintiri aveti din acea perioada?

La mine in orasel (Mioveni, Arges) s-a strans lumea … "ca la urs" pe 22 pe platoul din fata Casei de Cultura. Evident, dupa ce Ceausescu fugise din CC (de vazut excelentul film al lui Cornel Porumboiu "A fost sau n-a fost"). S-a agitat putin la microfon directorul scolii generale…si cam atat. Dupa aceea am fost sa iau paine. Vanzatoarea nu mi-a mai cerut cartela (albastra, pentru patru persoane).
Seara am fost cu ai mei la o matusa sa vedem la televizor … REVOLUTIA. Al nostru, Opera HL, avea arsa celebra lampa PL50. Era ca un film de actiune (aveam 11 ani). Cam ireal. A doua zi a venit un vecin si a reparat televizorul. A fost cam ciudat sa aud colinde la televizor (corul Madrigal). Am plecat la tara la bunici. Taiat porcul. Sorici. Pe 25 l-au impuscat pe Ceausescu. Din nou, cam ireal. A venit Anul Nou.

Cam asta a fost REVOLUTIA pentru mine.

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 98

Currently Online:
4 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

ioana: 788

Larisa: 725

Fanu: 717

Alin: 402

Gabi Badea: 402

Mihaela: 382

Member Stats:

Guest Posters: 347

Members: 2840

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 1077

Posts: 10291

Administrators: admin: 73