Fizioterapeuti romani in UK

Pe 31 Ianuarie 2015, in Londra,  a avut loc prima intalnire a unui mic, dar  entuziast grup de fizioterapeuti romani a carui coagulare a inceput in urma cu vreo doi ani , initial prin contacte private, iar ulterior  prin intermediul  forumului  Societatii Medicale Romane din UK (SMRUK) dar si cu ocazia evenimentelor organizate de catre aceasta societate.

Ca fizioterapeut format in UK am fost incantata sa vad ca am putut ajuta pe cativa dintre ei sa reuseasca sa practice aceasta  profesie in UK si, deasemena,  am si reusit, impreuna ,sa identificam problemele pe care un fizioterapeut format in Romania le poate intampina in Marea Britanie, incepand cu inregistrarea cu HCPC, aplicatia pentru job, stilul de lucru cu pacientul, adaptarea la NHS , munca in system privat, etc.

Cu aceste lucruri in minte si cu mare placere de a ne revedea, ne-am intalnit in Liverpool Street la All Bar One sa discutam, sa schimbam idei si sa luam decizii. Ne-am adunat vreo 16 persoane si ne-am simtit minunat.

S-a ajuns aproape unanim la concluzia ca foarte multi fizioterapisti formati in tara sunt dornici sa participle la cursuri organizate de fizioterapisti formati in/ sau cu experienta in Marea Britanie, cursuri care sa fie axate pe teme ca: imbunatatirea si pregatirea CV-ului, aplicatia pentru job in NHS/privat, ‘clinical assessment’, diagnostic, tratament.

S-a hotarat , deasemenea , sa ne afiliem Societatii Medicale Romane din UK(SMRUK), societate care este o recunoscuta platforma de networking  pentru profesiile medicale si cele aliate, si ale carei evenimente de succes au adunat , in ultimii ani , profesionisti din diverse domenii care isi desfasoara activitatea in UK.

Nucleul SMRUK, care s-a intrunit la scurt timp dupa intalnirea noastra,  a salutat initiativa si a propus infiintarea departamentului  de fizioterapie si a sectiunii omonime in cadrul website-ului www.smruk.org . Mai mult decat atat, mi-a fost propusa functia de vicepresedinte SMRUK  si sarcina de a coopta/forma o echipa de fizioterapeuti entuziasti, cu idei si dornici sa ajute, in spiritul SMRUK.

Sper foarte mult sa crestem ca grup si impreuna sa dezvoltam si sa contribuim la cat mai multe proiecte si evenimente pentru fizioterapisti si SMRUK.

 

adela

 

 

 

 

 

Adela Munteanu

Chartered Physiotherapist

2 thoughts on “Fizioterapeuti romani in UK

 1. Carmen-Maria Avram says:

  Stimata doamna Adela Munteanu

  Numele meu este Acarmen-Maria Avram.
  Locuiesc in Portsmouth.
  Ma bucur sa intalnesc romani in UK.
  Am inteles ca sunteti inregistrata la HCPC este foarte bine.
  Eu am depus actele pentru a putea sa ma inregistrez la HCPC anul trecut la sfarsitul luni martie 2014 am aplicat dar inca nu sunt inregistrata la HCPC.
  Am programare anul acesta sa merg in Londra pe data de 18 iunie 2015 pentru a da testul de aptitudine.
  Va rog, daca vedeti mesajul meu puteti sa ma contactati la adresa de email: cm_avram@yahoo.com
  Daca stiti va rog, sa-mi furnizati informati legate de inscrierea la HCPC si de testul de aptitudine.
  Daca in cazul in care nu voi lua testul de aptitudine sper ca HCPC sa imi ofere o sansa de a putea sa fac perioada de adaptare care am inteles ca dureaza 24 de saptamani.
  Imi doresc din suflet sa ma inregistrez la HCPC ca dupa acea sa pot sa imi caut loc de munca sa lucrez ca si fizioterapeut in Anglia si bineinteles sper sa pot sa fac parte din acest grup si sa contribui la proiecte si evenimente pentru fizioterapeuti si SMRUK.
  Sper sa ne cunoastem.
  Va multumesc!

  Cu stima,

  Carmen-Maria Avram

 2. stanciu daniel says:

  Buna ziua doamna Munteanu Adela. Ma numesc Stanciu Daniel.Sunt unul din kinetoterapeutii aflati inca in Romania (orasul Galati ) care isi desfasoara activitatea intr-un spital de stat de aproximativ 5 ani. Am inceput pregatirea dosarului pentru inregistrarea la HCPC UK si daca aveti amabilitatea sa imi raspunde-ti, as dori sa stiu daca plata pentru aceasta inregistrare, as putea sa o fac online din Romania, eu neavand cont deschis la o banca din UK. Multumesc.
  Cu stima: Daniel Stanciu

Leave a Reply