AGM –SMR UK 13 Iunie 2015

Anul acesta pe 13 Iunie am avut din nou placerea de a ne intalni in cadrul Intalnirii Generale Anuale, eveniment facilitatat si sustinut si de aceasta data de Institutul Cultural Roman si Ambasada Romaniei in UK , care ne-au gazduit in eleganta lor cladire din Belgrave Square.

Am avut 50 de participanti , un grup heterogen format din medici tineri din UK si din Romania , medici specialisti, fizioterapisti, ortodonti, si studenti. Au venit cu entuziasm si curiozitate dar mai ales cu dorinta de a fi alaturi de colegii lor romani.

Deschiderea  a fost data de Dr Radu Burtan unul dintre membrii seniori ai Societatii, care a introdus pe rand prezentarile  si agenda intalnirii.

Anul acesta am avut ocazia sa o cunoasteam pe Dna Dr. Anca Paunica, Specializata in Psihiatrie si Neurologie in USA , care momentan practica in Belgia, la Bruxelles si a raspuns cu entuziams invitatiei sotilor Carmaciu si ei membri seniori  ai Societatii care continua sa fie alaturi de noi oferindu-ne sfaturi, vasta lor experienta si excelentele legaturi cu diversi oameni exceptionali din sfera medicala si nu numai.

Dna Dr Paunica ne-a prezentat rezultatele unei lucrari de doctorat a Dnei Dr Raluca Papagheorghe de la Spitalul Coltea cu privire la migrarea diasporei medicale. Asa am aflat, desi nu surprinzator, ca majoritatea celor plecati au facut-o in special cautand implinirea si dezvoltarea profesionala, motivele materiale fiind pe locul doi. De aici ne-a sugerat ideea unui proiect ambitios care sa faciliteze colaborarea diasporei medicale cu studentii si rezidentii din Romania, avand in vedere schimbul de expertiza profesionala si folosirea acesteia in scop caritabil pentru zonele deficitare din Romania, dar si la nivel de educatie medicala.

A urmat prezentarea Dlui Dr Munteanu Edmond secretarul Societatii, care ne-a vorbit cu mult umor dar si multa pasiune despre evolutia societatii de la primul grup- Romanian Medical Association started in 1990 pana la platforma curenta ce ofera beneficiul dezvoltarii in cadru legal  al activitatilor cu scop caritabil, networking-ului , membership-ului si altor proiecte ce pot fi organizate.

Dna Adela Munteanu ne-a povestit despre grupul de Fizioterapie din SMR_UK si drumul rapid de la o intalnire la organizarea unui curs de dezvoltare profesionala . Un exemplu de entuziasm, organizare si tenacitate pentru noi toti!

Dna Dr Patrascu Daniela, medic rezident in Psihiatrie in UK a vorbit si ea despre proiectele ambitioase si agenda societatii in legatura cu viitoare colaborari, activitati caritabile, networking si evenimente sociale  cursuri de dezvoltare profesionala pentru medicii Romani la inceput de cariera in UK si activitatea societatii intre 2013-2015.

Am fost incantati de talentata dra. Maria Olteanu cu cateva melodii ‘’de suflet’’ romanesti si dragalasenia caracteristica copilariei.

Invitatii au avut ocazia sa contribuie cu intrebari, sugestii si comentarii si au completat un feedback form ale caror rezultate vor fi publicate curand pe website.

Au urmat dezbateri aprinse si au luat contur noi idei in urma discutiilor purtate in cadrul bufetului oferit de Restaurantul Cornelius , restaurant cu excelente preparate traditionale din Londra care ne-a fost si anul acesta alaturi ca sponsor alaturi de Levenes Solictors.

Am fost incantati de fotografiile deosebite ale Dlui Ion Paciu (www.Photoion.co.uk ) dar si de prezenta sa efervescenta!

Noi vom continua cu acelasi entuziasm munca in concretizarea punctelor de pe agenda acestui an si va asteptam cu drag sa va alaturati Societatii Medicale Romane din UK!

 

Dr Daniela Patrascu

Leave a Reply